Podpisuję się rękami i nogami !! Miejmy nadzieję, że tym razem mu się uda- chociaż trzeba przyznać, że jeśli chodzi rolę Drakuli to tu konkurencja była zdecydowanie zbyt silna. Trzymam kciuki żeby wreszcie go docenili ;)
Nominacja do Satelit już jest.
George Clooney, The Descendants
Leonardo DiCaprio, J. Edgar
Michael Fassbender, Shame
Brendan Gleeson, The Guard
Ryan Gosling, Drive
Tom Hardy, Warrior
Woody Harrelson, Rampart
Gary Oldman, Tinker, Tailor, Soldier, Spy
Brad Pitt, Moneyball
Michael Shannon, Take Shelter
W gronie nominowanych do Oscara obstawiam ,że Oldman się znajdzie wraz z Clooneyem, DiCaprio, Fassbenderem, Pittem i Hardym.
Choć ta liczba może być podobna większa ,więc obstawiam także Shannona i Goslinga.
Gosling do Oscara? Hmm... jest jednym z najlepszych aktorów młodszego pokolenia, ale czy w tej roli zasłużył na takie wyróżnienie? No nie wiem, mam nadzieję, że trafnie obstawiasz:) Pardon za offtop;]
Przeczytałam "obstawiam", więc to Twoja "opinia" a nie nominacja. Czyż nie? Ja uważam, że niekoniecznie by na nią zasłużył:)
Właśnie wracam z kina. Jak Oldman za swoją kreację w "Szpiegu" nie dostanie Oscara, to bojkotuję galę!
To chyba będziesz musiał bo sezon nagród (Złote Globy, Gildia Aktorów Filmowych etc) wskazuje, że powoli wypada z karuzeli kandydatów choćby i do nominacji... czy słusznie nie oceniam gdyż filmu jeszcze nie widziałem.
Zgadzam się w 100%. Rola w "Szpiegu" jest genialna i pokazuje niebotyczne umiejętności Gary'ego, ale nie sądzę, żeby Akademia przyznała Oscara "brytolowi" po raz drugi z rzędu. Innego argumentu nie ma.
Przynajmniej ja innego nie widzę.