Gary Oldman

Gary Leonard Oldman

8,6
116 166 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Gary Oldman

Gary jest świetnym aktorem, ale niestety bardzo rzadko gra w dobrych filmach. Właściwie jedynym wybitnym z jego udziałem jest Leon. Zbyt często gra w szmirach np. HP czy Piąty Element. Trochę szkoda bo jest jednym z lepszych żyjących aktorów.

mnjhau

Piąty Element jest dobrym filmem ;) Tak samo jak np. Batmany. No, ale fakt, zdarza mu się gra w słabych filmach.

dariusman

Yyy Dracula? (A Barman filmem dobrym nie jest)

WK1989

Nie jest filmem dobrym poniewaz jest filmem wybitnym ;P

Wikol

Nigdy nie byłam fanem tych wszystkich MANów (supermana, batmana,
spidermana), ale to co Nolan zrobił z Mrocznym Rycerzem ... to jest po
prostu arcydzieło! Chyba nigdy żaden film o superbohaterze nie był tak
bardzo realistyczny i przekonujący. A co się tyczy Gary'ego, jego Gordon
jest najlepszą obok Jokera kreacją w tym filmie. Za Jima Gordona
zdecydowanie 10/10, ale jakiś "Ocalony" czy inne japońskie shity to w ogóle
nie wiem z jakiej paki on w tym zagrał. Chociaż czytałam gdzieś, że przyjął
rolę w Harrym, bo zalegał z opłaceniem rachunków ... smutne :( ale takie
jest życie.

steffik

sorry, ten film to "Nienarodzony", a nie "Ocalony" ... :P

steffik

O co wam wszystkim chodzi z tym "Mrocznym Rycerzem"? Bo co? Bo poszła plota, że przez rolę Jockera Ledger się zabił?
Fakt, film był dobry, ale w takim stylu jak każdy Batman jest dobry.
Rola Oldmana w Mrocznym Rycerzu była taka sama jak w każdym innym filmie, zajebista po prostu.
A co do Harrego to się długa gniewałam za to na Garego. Mógł sobie grać w tym filmie (i chwała mu za to), ale ten tekst, że potrzebował kasy był zbędny.

LoveKiller

"ale w takim stylu jak każdy Batman jest dobry" - no przepraszam Cie bardzo, ale czy uwazasz ze Batman z Clooneyem w stroju z gumowymi sutkami jest dobry?! Batmany Burtona i Mroczny Rycerz to arcydziela, Batman Poczatek bardzo dobry, Batman Forever sredni, natomiast Batman i Robin to zenada. A to czy Ledger sie zabil i dlaczego, nie ma dla mnie zadnego znaczenia w odbiorze filmu.

Wikol

w pełni sie zgadzam ze rola Draculi była wybitna!!!! Niech szlag weźmie tą całą komisje ze nie dostał za nią Oskara!

mnjhau

Gary nigdy nie ukrywał, że niektóre role przyjmował jedynie dla zarobku. Taki typ nonszalanckiego artysty, który ujawnia swój potencjał od czasu do czasu ;) a kiedy potrzebuje środków do życia po prostu pracuje w swoim fachu.

mnjhau

obejrzyj sobie "Prawdziwy romans", mała rola ale rewelacyjnie zagrana