Gerard ButlerI

Gerard James Butler

8,1
38 918 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Gerard Butler

Film 300 jest nominowany w pieciu kategoriach do MTV Movie Awards, w tym Gerard (Leonidas) za najlepsza role :-D. Wiedzialam ze film sie spodoba (wiadomo ze nie wszystkim) ale jednak !, no i Gerard moze wreszcie zostanie doceniony, tylko sie troche obawiam bo Johnny Deep, z ktorym rywalizuje o nagrode jest naprawde bardzo dobrym aktorem. Ale trzymajmy kciuki za naszego Gerarda ;-).

ithil

Jest nowy, zatem moze dostać... trzymajmy kciuki!

ithil

trzymac kciuki to jedno, a jaki jest problem żeby zagłosowac Gerry'ego?

ithil

300 miało swoją premiere w 2006 roku? To już nic nie rozumiem...

barnaba

premiera była na poczatku grudnia 2006r. wiec film nie zalapal sie na nominacje MTVMA w tym wlasnie roku, ktore odbywaja sie wczesniej. na szczescie nominowali go na MTVMA 2007r.

ithil

arvenka jestes chyba kiepska fanka butlera skoro takie bzury wypisujesz o premierze 300 - swiatowa premiera miala miejsce 14 lutego na festiwalu w berlinie .... zanium cos napiszej to sprawdz dobrze ....

ithil

arvenka jestes chba kiepska fanka butlera skoro takie bzury wypisujesz o premierze 300 - swiatowa premiera miala miejsce 14 lutego na festiwalu w berlinie .... zanium cos napiszej to sprawdz dobrze ....

espinado11

moze i masz racje z ta premiera, ale w takim razie filmweb jest bardzo niewiarygodnym zrodlem, bo na stronie 300 pisze ze premiera swiatowa byla 9.12.2006r. a czy jestem kiepska fanka nie tobie to oceniac (jestem tylko czlowiekiem, kazdy sie moze pomylic o ile to byla pomylka). pozdrawiam.

ithil

arvenka jestes chyba kiepska fanka butlera skoro takie bzury wypisujesz o premierze 300 - swiatowa premiera miala miejsce 14 lutego na festiwalu w berlinie .... zanium cos napiszesz to sprawdz dobrze ....

espinado11

i znalazlam jeszcze dwie daty (nie wiem ktora prawdziwa). na wp pisali ze swiatowa premiera odbyla sie w Los Angeles 5 marca 2007r., a gdzie indziej ze 9 marca 2007r. Bolexus przepraszam za wprowadzenie w blad, sprawa rozwiazana film mial swiatowa premiere w 2007r ;-). pozdrawiam.

ithil

Aż se poszukałem z zaciekawienia po necie troszke ;p Film do kin wszedł na początku marca 2007, jednak niedkończona wersja była już pokazana 9 grudnia na jakims festiwalu. Tylko że w takim razie nie rozumiem po co MTV uznało film jako dzieło z 2006 roku, to tak jakby wszystkie Lord Of The Ringi uznać jako jeden rok. A film złotych malinek nie dostał w tym roku, więc uznany został jako film z 2007 roku moim zdaniem...

użytkownik usunięty
barnaba

jeśli chodzi o premierę, film najprawdopodobniej jest brany pod uwagę przy rozdawaniu nagród jako mający premierę w 2007. W nowym numerze miesięcznika Film można przeczytać:
"GERARD BUTLER DOSTANIE OSCARA?
Jeszcze nie opadły emocje po oscarowej gali, a już typuje się przyszłorocznych zwycięzców. Pierwszym kandydatem jest Gerard Butler. Nagroda mogłaby mu przypaść za rolę Leonidasa w '300' Zacka Snydera. Co prawda film miał amerykańską premierę w 2006 roku, ale dopiero w marcu tego roku trafił do kin, co daje Butlerowi szansę na Oscara."

No i wszystko jasne ;-D, dobrze ze ktos z nas czyta FILM, szczerze mówiac nigdy nie miala okazji czytac tego magazynu, czy ten numer o którym mówisz mozna jeszcze dostac w kiosku ???

Nie chce mi sie coś wierzyć że takie rzeczy w FILMIE piszą;] Ponoć zjechano film 300 a tu piszą jakieś głupoty o Oscarze dla głównego bohatera?Za filmy tego typu i za role polegającą na zagłuszaniu tylko efektów dźwiękowych oscarów sie nie dostaje...

barnaba

w gazetach rozna rzeczy pisza ;-). a co do oskara to mysle ze jeszcze wszystko przed Gerardem (film 300 jest dobry, ale to za malo na oskara; moim skromnym zdaniem rola Leonidasa nie mogla pokazac w calej okazalosci mozliwosci aktorskich Butlera ), napewno juz niedlugo zagra w czyms bardzo dobrym (trzymam kciuki) i wtedy bedzie mozna powiedziec - tak to jest to ;-).

użytkownik usunięty
ithil

tak, ten numer FILMU jest dostępny w kioskach-numer majowy.

Bolexusie drogi,uważasz że pan Butler aż tak tragicznie odegrał swoją rolę w tej EKRANIZACJI KOMIKSU (celowo przypominam, bo mozliwe że jesteś jedną z osób która spodziewała się ambitnego,realistycznego, historycznego filmu)? Ja uważam że poszło mu to doskonale, zwłaszcza że bardzo 'teatralna' gra aktorów idealnie pasowała do charakteru komiksu. Nie widze powodu dla którego Butler nie miałby dostać Oscara.

Owszem, recenzent FILMU zjechał "300" straszliwie (oczywiscie ten pan oczekiwał filmu historycznego). Ale nie oznacza to, że gazeta nie będzie publikowała jakichkolwiek wzmianek na temat jego temat, tym badziej że zadaniem prasy jest informowanie.

Wczoraj ogladałam poczatek MTVMA 2007, Gerard wygladal super przystojnie ;-). Dostal nagrode za najlepsza scene walki (czy jakos tak). Niestety nie wiem czy film 300 zdobyl jeszcze jakies nagrody, a z tego co slyszalam to za najlepsza role meska dostal Johnny Depp (moim zdaniem sluszne bo byl swietny jako Jack Sparrow). Czy ktos z was ogladal cala MTVMA '07???

ithil

ja oglądałam.

ithil

Film "300" zdobył tylko jedna nagrodę a mianowicie Gerard Butler za najlepszą scenę walki a poniżej bezposredni link na stronę MTV z wręczenia tej nagrody,
http://www.mtv.com/overdrive/?name=special2&id=1560989&vid=151708
A tutaj całość rozdania nagród,
http://www.mtv.com/overdrive/?name=special2&id=1560989&vid=151704
Miłego oglądania.