Gwen Stefani

Gwen Renée Stefani

6,6
246 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Gwen Stefani

qrde jak ja jej nie znosze! jak ona jest wokalistka rockowa to ja jestem królowa anglii! baba nie potrafi śpiewać zacznijmy od tego....własnych kawałków na zywo by nie zspiewała choćby nie wiem co! widzialam ja na EMA jak ktos woli europe music awards] z 2004 roku....matko boska!!! co ona tam wyprawiała! masakra...moze nerwy ja zjadły? w kazdym razie ja bym jej plyty nie kupiła chocby to był ostatni cedek na świecie... juz nie powiem jak ona wygląda....ma tej kasy troche moglaby z siebie czlowieka chociaz zrobic....beznadziejna, tandetna zero zdolnosci do spiewania... no ale to oczywiscie to moje zdanie....

zedisdeadbaby

Jak można porównywać Gwen do Mandaryny?
Ta artystka wcześniej długo śpiewała z zespołem No Doubt i kilka krążków wydała, teraz rozpoczęła solową, udaną karierę...

zedisdeadbaby

A ja lubię słuchać Mandaryny - mogę się pośmiać czasami z kiczu, jaki reprezentuje, ale to hcyba dobrze - przynajmniej dla mnie. Szkoda mi jej trochę, bo miałą szanse na karierę - choć z niej jest tez ziele niezłe. Myślę, że musi głupio się czuć, oglądając ze swoim Fabianem i Ksawierem "Duże dzieci" i słysząc z ust przedszkolaków: "Mandaryna nie umie śpiewać, nie ma głosu...".

zedisdeadbaby

ze co niby ona nie umie śpiewac udowodnijmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
ona jest SPOKS SPOKS SPOKS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HAL1996

Po pierwsze, nie bede robic offtopu, bo to nie temat o Mandarynce ,ale za dowód może posłuzyć występ z Sopotu ;)
pozdrawiam

Mantra_2

Wiecie co ludzie...ja uważam że LP to dopiero komercja, owszem ich pierwsza płyta była ok ale potem...Tak samo jest z Gwen z No Doubt (tak sie pisze?) była fajna i musze to przyznac chociaż nie trawie SKA i drażni mnei jej głos. Ale teraz popracowała troche z Pharrellem Williamsem (którego wielbie ) mistrzem muzyki komercyjnej i zarobiła troche kasy...no i co z tego? Osobiscie jej nie lubie i podoba mi sie tylko i wylacznie hollandback girl ale nie obrażam jej tylko i wyłacznie z tego powodu ze jej nie lubie...ty byś nie chciała zarobić kasy i dorobić sie w życiu czegos?Bo ja mysle ze jak byl miala przed soba kilka milionow dolarow to bys calkiem zmienila swoje nastawienie :D I to by było na tyle :D

necia182

no okej twoje zdanie ja juz nie mam zamiaru sie kłócić heh bo jak wiadomo i tak by to nix nie dało =) twoje zdanie. mi wystarczy,ze ja tak nie uważam [o LP] =)
ale tu moglibysmy sie klocic nieprawdaż? wy byscie mi pisali,ze za malo znam gwen i jej muzyke.....itd itd.....heh,ale ja bym to samo mogła wam napisać o LP =) jednak nie sadze zeby LP był komercyjnym zespołem.....tak samo nie do konca jest z gwen.....robią to co lubią,a ,ze sie sprzedają [tzn plyty np] to juz chyba nie ich wina??

Mantra_2

porownywanie jej do mandaryny to przesada a piosenki ma fajne :)

Aniol_z_Piekla_Rodem

Dobra, ale kazdy zespól, wokalista czy wokalista ma jakies mocne strony! Muzyka, teksty,wokal...A ona? muzyka....=D divan ma lepszą , jej muzyka jest jak mieszanka iwana z britnej....[jej czarne oczy...did it agejn] dalej....teksty.....jeszcze lepiej.....jak od przedszkola do Opola....ile moza sluchac ,ze byla sobie bogata dziewczyna? i miała tyle a tyle pieniędzy? albo ile mozna sluchac jak ci literuje słowo 'banana' ??
i na koncu wokal.....naprawde mój pies lepiej wyje! jej głos brzmi jak mandaryna, śpiewająca pod prysznicem....tragedia!

Mantra_2

Właśnie przed chwilą zobaczyłam w MTV występ Gwen z EMA z 2004 w jakimś programie, występy na "żywo" kontra teledyski czy jakoś tak, i ona ewidentnie śpiewała z playbacku (leciał podkład z płyty i tylko coś tam dośpiewywała i to ledwo ledwo), żenujące to było na max, a zbiegiem okoliczności dziś przeczytałam powyższy topic więc pomyślałam że napisze ;). W ogóle ten jej imidż jest koszmarny, "stara" baba, a pozuje na nastolatkę.

Annash

Wow! Jednyna osoba, z która sie zgodze :p Chociaż po części! Nie no , ona moze nie spiewała z playbacku,ale zawodziła, no nie ?? =D Ktoś pewnie napisze,ze nie wyglada na taka starą ;) kosmetki i operacje mogą zdziałać cuda :) ona sama jest żenująca, ale to juz zalezy od punktu widzenia :)
pozdrawiam

użytkownik usunięty
Mantra_2

oj wybaczcie,ale akurat na EMA 2004 śpiewała sama.I nie do końca dobrze jej to wyszło,ale playbacku nie było.Osoba która to napisała to chyba nigdy koncertu na ktorym wokal z playbacku leci nie słyszała.
Gwen naprawdę potrafio świetnie śpiewać, dowodem jest choćby wydane na dvd 'No Doubt-rock steady live'.
Jesteś fanką Linkin Park?I co,,oni nie są komercyjni?
Akasha-sama sobie zaprzeczasz mówiąć ze Gwen jest komercyjną lalą a LP nie.
Cobain...co za kretyn napisał że to Courtney go wciągnęła w narkotyki?Przeciez ona ją poznał o wiele później,a brał od (o ile dobrze pamietam) 14 roku życia(no jak mial 14 to na pewno zaczal trwe palic).Wystarczy przeczytać parę ksiażek na ten temat. Chciaz muzyke niezła robił.A jaki był jego przekaz?No chyba tylko"nie bierzcie bo skonczycie tak jak ja".
Zastanówcie się!!!!!!Przeciez Mandaryna to kobieta która kompletnie nie ma głosu,a tym bardziej talentu.
Gwen Stefani ma głos fenomenalny.Talentu jej nie brak-ale jako wokalistka solowa opuściła sie nawet bardzo.

najpierw myslcie potem piszcie.Jak nie rozumiecie to znaczy ze trzeba do tego dorosnąc.

Okej, zacznijmy od tego : co rozumiesz przez komercyjność? Wiesz kto to jest Fort Minor? Nie sadzę, zeby Gwen czy LP byli zespołami/wykonawcą komercyjnym. Robią to co lubią! Zresztą, jesli rozmuesz przez komercyjnośc sprzedawanie swoich plyty itp to znajdź mi wykonawce nie komercyjnego. Jesli tak nie uważasz to rozwiń tą myśl.
Gwen na EMA! A to dopiero bylo ciekawe. Machała tymi rękami jak jakis 50 cent....spiew?? Nie przesadzajmy....Śpiewac to moze Madonna, a ona to sobie może mruczeć pod nosem. Niestety nie małam przyjemności oglądać tego dvd , o którym wspominałeś.
Gwen ma głos fenomenalny? Okej, to kwestia gustu. Dla mnie to głosu wcale nie ma. A zreszta nie będe sie powtórzac , powiem tylko w skrócie, ze kazdy wykonawca ma jakąs swoją mocniejszą strone : wokal, muzyke, teksty...a Gwen? Musze dorosnąc do tego ,zeby słchać ,ze ' była sobie bogata dziewczyna nanananana....' no tak...to ciekawe....A co ona nam chce tym przekazac? I prosze nie mieszajcie do tego już LP [zaczynacie sie czepiać 'ulubionych'...ech...] okej? bo w ten sposób moglibysmy sie kłócić w nieskończonośc....ja bym przekonywała was do Lp ,a wy mnie do Gwen..bla bla bla....
Póki co zdania nie zmieniam, dla mnie Gwen to ośmieszająca sie kobieta, nie potrafiaca śpiewać.

użytkownik usunięty
Mantra_2

jako wokalistka solowa się nie sprawdziła,chodzi o to, kiedy była z zespołem.Powiedziałaś ze na zespol najezdzac nie bedziesz.A zrobilas to...podaj mi amila to wysle ci ze dwie piosenki no doubt jak sciagne na e-mule.posluchaj tego.
komercyjnosc jest to robienie muzyki tylko i wylacznie pod publike.Komercyjnosc to jak dla mnie to 'sprzedanie sie.Według wszystkich osob ktore znam-tych ktore sie na ten temat wypowiadaly-LP sie sprzedali.Mowia ze stare nagrania byly swietne,a nowe sa ladnie mowiac 'pozbawione ducha'.
I tu koncze dyskusje ,bo ja na temat lp sie wypowiadac nie będę,bo ich kiepsko znam.Mogłabym zrobic caly wyklad na temat p.Reznora i Nine inch nails,ale o lp nie wiem prawie nic.
Ty nie wypowiadaj sie o no doubt skoro nie slyszalas nawet zadnej piosenki.powtarzam-chcesz to ci wysle.
czy ja kiedykolwiek powiedzialam ze podoba mi sie jej plyta solowa?
Nie.

i jeszcze jedno-nie wspominałeś tylko wspominałaś-to tak na przyszłosć.

Sorry, patrzyłam na nick.
Przepraszałam gdy 'najeżdżałam' na zespół, nie wiem czy zauważyłaś.
W takim razie powiem Ci ,ze wg twojej definicji komercyjności LP ,komercyjnym zespołem nie jest. Znowu mogłybysmy sie kłócic,ale o Lp dośc. Gusta są rózne -powtarzam znowu. Jedni uwielbiają Depp'a a inni nie za bardzo lubią i cóż zrobić? Ja staram wypowiadać sie o Gwen. Powtarzam ,ze za wzmianki o zespole przepraszałam....Jak to nie slyszałam żadnej piosenki Gwen? Heh, to bym nie zaczynała...okej wyslij ja_77@interia.pl =]
Tak to zrozumiałam. Bo ja mówie cały czaso Gwen solo,a nie z zespołem. Chyba wszystko

Mantra_2

Poza tym , jesłi ktos jeszcze raz nazwie ja wokalista rockową, to ja dostane ataku śmiechu =D Jeśli uwążacie ,ze perksuja i gitara elektryczna wystarczają do bycia 'rock' to ja sie nie zogdze ;) Gdzie w jej piosenkach macie tak charakterystyczne 'darcie się'?? A jej sposób ubierania się? Czy futerko z tygrysa, szpilki, czerwone usta, kolorowe oczka i kolorowe teledyski odpowidają wizerunkowi wokalistki rockowej?Dziaiaj znow mialam okazje podziwiać jej nowy [ tak mi sie ywdaje] klip. Piosenka miała tytuł coś na 'L'. Hahaha! Ja tam lezałam pod fotelem....Prwei jak Pusicat Dolls =D
pozdro

Mantra_2

Ja jej osobiście nie lubię ale pseudo-komisją Idola nie jestem, więc nie wiem czy ma talent czy nie - moja dziewczyna ją lubi i muszę z tym żyć :-)

opoz

no faktycznie teraz śpiewa raczej popowe piosenki ale z 8 może 10 lat temu z zespołem śpiewała zupełnie inaczej

killer_99

Taa...spiewała? No nie zgodziłabym sie z tym. Jak mi jeszcze napiszesz,ze to wokalistka rockowa to pękne ze śmiechu :D
pozdro

Mantra_2

Heh, czy udaną to juz zalezy jak kto to widzi. Mnie osobiście nie kręcą teksty w stylu 'byla sobie bogata dziewczyna nananana...' czy 'na co czekasz...??' ani teledyski gdzie 36 latka przebrana jest za królika wielkanocnego albo za nastolatke . Wygląd to juz tez kwestia gustu wiec nic nie powiem. Ale jak juz pisałam kazdy artysta ma jakis mocny punkt. teksty, muzyke, wokal. Przepraszam a co ona takiego ma mocnego? Kase chyba

Mantra_2

heh do mandaryny to bym jej nie porownala ale i tak jej nie lubie znaczy sie teraz juz nie lubie fajnie jak spiewala w no doubt bo tera to nie ma takich fajnych piosenek i przypomina mi brytney czy jak jej tam -ogolnie kiedys byla fajna tera to masakra (wedlug mnie rzecz jasna :] )

Mantra_2

I prosze mnie poprawić jesli sie myle ,ale czy ona miała kiedys gitarę w ręku? Gdzie slychac tak charakteystyczne 'darcie' się wokalistów rockowych? I czy wokaliści rockowi chodzą ubrani w panterkę?

Mantra_2

Amerykańska Mandaryna. Żałosne. Gwen Stefani ma talent. Nie słucham teraz jej muzyki (mimo, iż kiedyś, gdy grała w składzie No Doubt, uwielbiałam ją), to i tak ją podziwiam. I zawsze będę. A jak ktoś mówi, że ona nie ma talentu i krytykuje jej własny styl bycia, po prostu się nie zna.

Althea

Wiesz ,ale to jakbym ja napisała nie wiem...Każdy kto mówi ,ze Linkin Park nie mają talentu sie nie zna. Przynajmniej wg mnie.
Nie mam ją za co podziwiac. Ale rozumiem ,ze ktos może ;)
pozdro

Mantra_2

jesteś naiwną, platformowaną dziewczynką, która za rock bierze darcie mordy i czarne ciuchy. lp to poprock.
nawet nie wiesz dziecko jakie istnieją odmiany rocka ;]

Tavion

'która za rock bierze darcie mordy i czarne ciuchy'- wciąż sie smieje ,nawet teraz, kiedy pisze to zdanie ;D Wybacz ,ale tak mnie rozbawiłąs tym stwierdzeniem ;]
'lp to poprock' - Naprawde? Ja bym powiedziała ,ze oni łącża rózne style . Jest tam i rock i pop i elementy techno. Nie zaklasyfikowałabym ich do pop-rock'u , bo to za szerokie pojęcie jak dla nich , tak uwazam ,bez względu na to ,co pisałam wczesniej (Ludzie dorastają do pewnych rzeczy ;])
'jesteś naiwną, platformowaną dziewczynką' - Yyyy...Jak doszłas do takich wniosków? Prosze, napisz mi, chcę wiedzieć.
Nie biore za rock darcia się i czarnych ciuchów. Ale Gwen nie jest rockową wokalistką.

Mantra_2

a wiesz co to jest SKA?
amerykańskie NOWOWCZESNA SKA?
odmiana Rocka księżniczko ;)

No Doubt to SKA.
Gwen Stefani jako solowa wokalistka wykonuje muzykę elektroniczną.
Koniec tematu.

Mantra_2

Zacznijmy od wyjaśnienia sobie jednej rzeczy, bo chyba wypowiadają się tu same osoby, którym No Doubt kojarzy się wyłącznie z Don't Speak.
TO NIE JEST ZESPÓŁ ROCKOWY !!!!!!!!!!!!!!!!!
No Doubt wyrósł z klimatów Ska i to właśnie z tą muzyką należy go utożsamiać. Ich mariaż z Punk Rockiem rozpoczął się dopiero od drugiego albumu (Tragic Kingdom - to ten od Don't Speak) i dotrwał raptem do drugiej płyty (Return of Saturn). Trzecia płyta zespołu (Rocksteady)to juz powrót do korzeni i klimatów Ska z elementami Rocka i muzyki elektronicznej.
Solowe poczynania Gwen obracają się wokół szeroko pojętej muzyki tanecznej - w sumie bez sensu byłoby wydawanie solowego materiału gdyby nie różnił się on od tego co prezentuje sobą zespół na co dzień.

Co do jej stylu to, mało jest w showbiznesie osób które mogłyby się poszczycić takim wyczuciem smaku jak Gwen. Ale o gustach się nie dyskutuje.

Co do jej zdolności wokalnych to, będąc obiektywnym, drugą Arethą Franklin ona nie jest, ale przyrównanie Gwen do Mandaryny to już trochę przegięcie. Jest średniej klasy wokalistką ale nadrabia to charyzmą i niesamowitym temperamentem. Na marginesie, taka ciekawostka, Gwen zaczynała w no Doubt jako "background singer" (nie wiem jak to po polsku powiedzieć ;)), dopiero po samobójstwie pierwszego wokalisty zespołu została liderką.

No i to chyba tyle co miałem do powiedzenia na temat Gwen :) Pozdrawiam

Mantra_2

"Jeśli uwążacie ,ze perksuja i gitara elektryczna wystarczają do bycia 'rock' to ja sie nie zogdze ;)"
Hmm, a słyszałaś kiedyś o The White Stripes?!

Mantra_2

Takich ludzi to bym tępiła. Nie komentuje tego więcej! PS Pozdro dla Królowej! ;D

Mantra_2

Ale masz człowieku porównania <lol>. Może po prostu jej zazdrościsz sławy, pieniędzy i tego, że do czegoś w życiu doszła. Tak naprawde to większość piosenkarek i piosenkarzy amerykańskich nie umie śpiewać np.taka Madonna ma przecietny głos, a jest królawą pop. Umieją się sprzedać i to w showbiznesie jest bardzo ważne, może i najważniejsze. A taka Mandaryna jest znana tylko w Polsce i to tez nie przez wszystkich.

elwa1988

"tak naprawdę większość piosenkarzy i piosenkarek amerykańskich nie umie śpiewać" - myślę że troszkę cię poniosło, bo absolutnie nie mogę się z tym stwierdzeniem zgodzić. Tak naprawdę to z tych co śpiewać nie umieją faktycznie, to do głowy przychodzą mi jedynie J.Lo, E.Iglesias i królowa tandety Paris Hilton. Oczywiście rynek amerykański wypuszcza wiele popowych (i nie tylko) koszmarków, typu Jessica Simpson czy Omarion, ale na pewno tym artystom nie można odmówić umiejętności śpiewania - po prostu mają koszmarny repertuar (z takiego bądź innego powodu- nie wnikam).
Co do Madonny, to fakt głos ma raczej przeciętny (zarówno pod względem skali , jak i barwy), natomiast jej repertuar zawsze był świeży, nowatorski i w zasadzie zawsze wyznaczał nowe trendy w muzyce pop (a w zasadzie całej pop-kulturze). Śpiewać to ona na pewno potrafi, korzystając z takiego aparatu głosu jakim ją natura obdarzyła. Drugą Mariah Carey czy Arethą Franklin na pewno nie była, nie jest i nie będzie, ale nie przeszkadza jej o być niekwestionowaną liderką sceny POP.
Co do umiejętności sprzedaży to zgadzam się z tobą w zupełności. Dziś żeby być na "topie" niestety sam talent już nie wystarczy.

Mantra_2

Witam więc królowę Anglii. your Majesty...:P XD

Mantra_2

ona nie jest wokalistka rockowa, a raczej ska. wole ja z zespolem, ale porownywanie do mandaryny to gruuuuuuuuuuba przesada