Jestem czysto po przesłuchaniu ścieżki z dźwiękowej z 3 części i powiem krótko jest cudnie... Zimmer jak opadł w drugiej części tak w trzeciej się podnosi i prezentuje nam całkiem niezłą dawkę action motion picture... Utwory są przemyślanie i zachowane w ogulnym patosie... Prócz tradycyjnego motywu, który jest z nami od pierwszej części (ale odchudzony) zimc stworzył dodatkowy, jak to nazywam motywek (coś jak the kraken w drugiej) po raz pierwszy słyszymy go w At wit's End, który potęguje atmosfere i napina emocje (u mnie dreszcze) i towarzyszy nam w filmie jeszcze parę razy...(przypuszczam ;]) Reszta prezentuje się ogulnie bardzo wysoko, napewno lepiej od drugiej i nawet od pierwszej! Na słowo uznania zasługuje też utworek Singapore :] i dodam, że całemu przedśwsięwzięciu towarzyszą pięknie wypiętrzone chóry... co rzadko zdarza się Hansowi (procz kodu)!!! heh i w przeciwieństwie do drugiej częsci ostatni utwór nie należy do Dj'a tiesto :] Ogulnie soundtrack na b. wielki plus... ostatnio takie wrażenie zrobiły na mnie Opowieści z Narnii (muzyka)Gregsona... to tyle...
"motywek"? toz love theme jest glownym tematem tej partytury! polecam podcast na stronie soundtrack.net gdzie Zimmer w 30min wywiadzie opowiada o partyturze do PotC3 i kolejnym projekcie - The Simpsons.
Ja ci poweim zew ten soundtrack jest fatalny, podobnie jak przy "Skrzyni" W pierwszej częścfi muzyka była bardziej porywcza. Gdzie sie podziały te motywy ktore nuciliśmy sobie pod nosem? GDZIE?
Chyba chciales napisac porywajaca a nie porywcza :)Nie bardzo wiem o co ci chodzi. te tematy dalej tam sa tylko ze obok jest tez cala masa fantastycznych utworow w ktorych hans pokazal jak dobre potrafi pisac muzyke do filmow akcji/przygodowych(Up is Down!).
Dla mnie ten soundtrack jest fantastyczny, najlepszy z całej trylogii. Skrzynia umarlaka nie popisala się niczym szczególnym (no może poza Davy Jonesem), a tutaj mamy coś naprawdę mocnego i chwytającego za serce. Jak dla mnie REWELACJA! :)
z Gigaczem nie ma co pisać, koleś jest uprzedzony z góry do Zimmera i nieważne czy muzyka będzie wspaniała, to dla niego soundtrack będzie zły. Koleś na www.torrenty.org wypisuje to samo. Żałosne jednym słowem. FANTASTYCZNY SOUNDTRACK!!!!!!!!!
Mam narazie soundtrack w 30 sekundówkach, ale już widze, że muzyka jest bardzo dobra (Up is down)w przeciwieństwie do muzyki z drugiej części piratów, którą Zimmer zawalił. Wie ktoś skąd można soundtrack ściągnąć, ale nie 30 sekundówki :)?
mozna sciagnac cala plyte przez torrenty albo jakos tak to bylo:P strony teraz nie pamietam ale na zagranicznych musisz poszukac;) jak sobie przypomne to podam :) pozdrawiam!
Zimmer nic wielkiego nie wymyślił, bo Klaus był pierwszy a on później według mnie kradł od niego pomysły. Bo jak się ogląda 2 część to tam, aż słychać prawie wszędzie motywy z pierwszej ścieżki i gdzie tutaj geniusz ? To Klaus miał tworzyć muzykę do wszystkich części taki Swords Crossed jest po prostu mistrzostwem! Jest w nim mnóstwo enegrii i napięcia. Nie słuchałem innych soundtrack'ów, bo po prostu w filmie nic nowego nie usłyszałem może trochę w 3. Ale i tak pierwsza ścieżka pozostanie najlepsza!!
No i znow wychodzi ten sam problem. To Zimmer napisal wiekszosc tematow do PotC1, ale nie mogl byc podany jako kompozytor bo byl w tym czasie zwiazany kontraktem z innym projektem (jesli dobrze pamietam byl to "Ostatni Samuraj"). Hans napisal tematy a grupa kompozytorow z Badeltem na czele zorkiestrowala i dokonczyla score. Hans jako ze nie mogl zostac podany jako kompozytor muzyki w napisach figuruje jako "overproducer".
Tego nie wiedziałem więc zwracam honor panu Zimmer'owi. A jeśli chodzi o muzykę z 3 części to jest również świetna tak jak z 1 :).
wlasnie wlasnie apropo muzyki z PoC 3 czy ktos wie jaka jest muzyka na trailerze Piratow 3 bo na soundtracku jej nie znalazlam a jest po prostu zajebista.jak ktos wie niech da znac coolastyna@wp.pl
http://movies.yahoo.com/movie/1808713062/video/2748705/standardformat
tu jest ten trailer <theatrical trailer czy cos takiego ten pierwszy w tabelce w kazdym razie>
Przepraszam za pomyłkę pooglądałam nie to co trzeba.Jeden z utworów to "Def Con" -Immediate music, a kolejny to "With Great Power" również Immediate music.
Tak jest świetna :D bardzo taka poruszajaca i łatwo wpadająca w pamiec :D moim zdaniem lepsza od pierwszej! ZDECYDOWANIE!
A dla mnie jest najwyżej średni... podobnie jak w części drugiej. Najlepsza muzyka była w części pierwszej. Zimmer nie stworzył nic wybitnego tworząc muzyke do Piratów.
dla mnie najlepsza ze wszystkich części POTC. nadaje świetny klimat i ratuje niektóre kiepskie sceny w filmie. chociaż całość bardzo mi się podobała
Czy może jakaś dobra dusza mogłaby przesłać soundtrack do Piratów 3?Proszę,kocham tą muzykę.rutosia@wp.pl
"Ja ci poweim zew ten soundtrack jest fatalny, podobnie jak przy "Skrzyni" W pierwszej częścfi muzyka była bardziej porywcza. Gdzie sie podziały te motywy ktore nuciliśmy sobie pod nosem? GDZIE? "
nie wiem czy zauwazyles, ale klatwa czarnej perly bardzo sie rozni od kranca swiata, nie sadziles chyba, ze przy prawie bezustannych akcjach bitewnych bedzie skoczna muzyczka jak w jedynce
To jeszcze moje 3 grosze: :-p
"Up is down" mnie porwało, uważam że najlepszy utwór na soundtracku, jeszcze bardzo mi się podoba "What shall we die for". Jednak to muzyki z pierwszej części mogę słuchać godzinami i uwielbiam prawie wszystkie utwory. Ale jak już ktoś pisał, oba filmy różniły się od siebie klimatem, więc muzyki nie bardzo da się porównać. W drugiej części też były utwory, które bardzo mi się spodobały("Tortuga", "Davy Jones", "Dinner is served"), to tak gwoli obrony tego soundtracka. Pozdrawiam
soundtrack jest magiczny. up is down jest dla mnei po prostu jednym z najpiekniejszych kawałków jaki kiedykolwiek powstał. po wysłuchaniu go napda mnie taka myśl, jakim zaszczytem byłoby móc uścisnąc kiedyś zimmerowi dłon(!!)
hmm tak w ogóle, to juz mówiąc o całej trylogii piratów, gdyby nie ta muzyka to film straciłby mnóstwo. naprawdę znajdzcie sobie zwiastun bez tej muzyki to jest o niebo gorzej
niesamowite tworzyć coś tak wielkiego!
zgadzam sie.. muzyka jest genialna mi najbardziej podoba sie "Drink up me hearties", "Davy Jones" i "Barbossa is hungry" ale to już Badelta