Zagrała na najwyższym poziomie bardzo dobrą postać. Bellatriks w jej wykonaniu to czysta poezja, kradnie dla siebie uwagę widza, nawet jeśli ma tylko kilka minut na ekranie.
Nie mówię, że nie jest świetną aktorką. Natomiast mocno się zdziwiłem, gdy zobaczyłem ją w nastawionym na populizm "dziele" .
Które to "dzieło" jest mimo wszystko bardzo dobrą książką i dobrym filmem (Insygnia cz 1 są nawet bardzo dobre).
zgodzila się poniewaz prosila ja o to sama J.K. Rowling . Chciała odrzucic propozycje ale zmienila zdanie, bo zrozumiala jak barwna postac moze uczynic z Bellatrix.Trzeba przyznac, ze jeej sie to udalo , bo zadna inna psotac nie przykuwala uwagi widza tak jak osoba Bellatrix ;]
według mnie bardziej przkłuwa uwagę moja ulubiona postać z HP Severus Snape, jest on tajemniczy do samego końca świetnie odegrana rola przez również bardzo dobrego aktora Alana ricmana. W HP gra jest genialna a szczegulnie :
Ralpha Finnesa - Lord Voldemorta
Alana Ricmana - Severus Snape
Helen Bonhan-Carten - Bellatrix Lestrange
Maggie Smith - Minerwa McGonagal
Julie Walters - Molly Wesley
David Thewlis - Remus Lupin
Gary Oldman - Syriusz Black
i wiele innych... wymieniłam paru świetnych aktorów, ale ogólnie wszyscy grali dobrze jak dla mnie a szczególnie w ostatniej części grali wszyscy dobrze zrobiony film polecam !!!!!!!!!!!!!!!!
a wracając do tematu gdyby te filmy i książki nie były dobre to napewno nie zyskały by takiej sławy !!!!!!!!!!!!