Helena Bonham Carter

8,7
108 621 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

Drażni mnie niesamowicie nagły fenomen tej pani spowodowany szałem na Harry'ego Pottera i Johny'ego Deppa(Szał na Deppa=szał na Burtona=szał na Bonham Carter). W tej sytuacji pojawia się problem. Pseudofanki a osoby, które chcą aktorkę wykurzyć z pierwszego miejsca(na które zasługuje bądź nie, trudno mi ocenić). Mamy aktorkę, stosunkowo mało znaną na pierwszym miejscu, po której wszyscy jeżdżą i jej nie lubią.
I tak chciałabym zaznaczyć, że jest to absolutnie moja ulubiona aktorka. Zanim przyszedł czas poharypoterowy i czas wszystkich burtonowskich filmów z deppem(sweeney i alicja?) Helena Bonham Carter mnie całkowicie zafascynowała. Lubiłam moment, kiedy miała tak mało głosów, że nie łapała się na ranking, albo jak miała ich trochę więcej i była daleko, daleko, za setną pozycją. Z początku fajnie, ktoś w końcu docenił talent, ale chwilę potem stwierdziłam, że filmwebowy ranking to nie jest odzwierciedlenie talentu, a o tej pory, o zainteresowanej czytam jedynie niezbyt przyjemnie słowa. Że epizod w potterze, że Alicja, że Sweeney Todd. Nikt już nie mówi o rolach w filmach kostiumowych, o świetnych rolach nieco szurniętych kobiet z epoki wiktoriańskiej. Sto razy bardziej wolałam, kiedy była na 128 miejscu, na forum tematów o niej było 3, nikt o niej nie słyszał,a jak ktoś słyszał to mówił o talencie, urodzie, uroku, a nie o popularności i o tym jak nie zasługuje na wysoką ocenę. Sto razy bardziej wolę, kiedy ktoś jest niedoceniany (jak było dwa, trzy lata temu) niż przeceniany (jak jest dzisiaj). Gotowa bym była nawet wcisnąć jej słabą ocenę tylko po to, żeby przestali gadać.

Dziękuję za uwagę.

warzywniak

A mnie drażni mnie takie znawstwo . Aktorka jest z wielkiej Brytanii a nie z USA pewno dlatego tak niewiele o niej słyszało ponieważ zwyczajowo oglądają tylko super produkcje z Hollywood. Gra od wielu wielu lat i to naprawdę doskonale.Szkoda że znawcy odnoszą się tylko do kina z innego kontynentu to znaczy Hollywood zauważyło to może i jest dobra.

warzywniak

Sorry ale zbyt dużo piszesz i w sumie wiem o co Ci chodzi ale jeżeli poprzez jakieś filmy trafi do większej ilości osób to zapewne dobrze. Natomiast większość osób zakładających takie tematy raczej nie zna jej twórczości w ogóle.To naprawdę znakomita aktorka z doskonałym warsztatem. Podoba mi się jak buduje swoje postaci .To że gra w filmach Burtona chyba to lubi i też ma bardzo różnorodne role.Fakt że i tak niektórzy fani nie za bardzo zagłębiają się w ich złożoność co niekiedy może nawet powodować niezrozumienie filmu.

MorganaBlackcat

myślisz?

jo. ale znają pod tym negatywnym względem.

warzywniak

Uważam że nawet jeżeli jedna osoba pozna ja naprawdę z dobrej strony to warto by oglądali.Tak mi się przynajmniej wydaje bo większość zafascynowana tylko jakimś nie najlepszym aspektem to kiedyś pewno im przejdzie i albo zmądrzeją albo zafascynuje ich ktoś inny.

MorganaBlackcat

fakt, trzeba czekać aż im przejdzie. skończy się deppomania, zacznie się docenianie talentu