Helena Bonham Carter

8,7
108 621 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter
xDee

MERYL w 100%

użytkownik usunięty
xDee

Nie wiedziałem że te aktorki w jakiś sposób ze sobą konkurują, tak czy siak, obie są świetne.

Nie konkurują, bo Meryl Streep jest nieporównywalna do Heleny Carter która akurat teraz stała się modna. Za mogę się założyć, że za 10 lat nikt nie będzie o niej pamiętał. TYLE.

użytkownik usunięty
Boti

Z chęcią się założę, że za 10 a nawet i więcej lat Helena nadal będzie znana i rozpoznawalna.

xDee

równie dobrze możemy porównywać Johnego Deppa i Edwarda Nortona. Są to dwie zupełnie inne aktorki, każda grywa w zupełnie innych filmach i przyjmuje różne role dlatego nie sposób je porównywać.
Ja znacznie bardziej lubię Meryl ale porównywanie jej z Heleną to niedobry, pomysł dlatego że grają zupełnie inne role.

xDee

Meryl!

xDee

Meryl♥

xDee

tak czy siak mezczyzni sa lepszymi aktorami niz kobiety.

kinoman0

Helena ♥
do Meryl nic nie mam, zgadzam się że bez sensu porównywać te świetne aktorki.

sharvari

Helena bez dyskusji

Raelag

Meryl zdecydowanie, aczkolwiek Helenie tez nie można niczego zarzucić.

xDee

Obie aktorki są świetne a porównywanie ich jest bez sensu ponieważ grają one w całkiem innych filmach.

xDee

Meryl! :)

xDee

Moim zdaniem jeśli chodzi o cały dorobek filmowy to wygrywa Meryl, a jeśli o ostatnie lata to zdecydowanie Helena. Meryl traci formę.

Ezix

Dorobek Heleny kończy i zaczyna się na Harrym Potterze.

xDee

Helena to aktorski kameleon, za każdym razem inna, więc tylko bystre oko mogłoby ją dostrzec w innych wspaniałych kreacjach w jakich grała.

Ezix

Ok. Najwyraźniej mamy inne gusty.

xDee

Każdy ma prawo do własnego zdania, ale mówienie, że dorobek Heleny Bonham Carter zaczyna się i kończy na HP jest ładnie mówiac wysoką niewiedzą. Meryl jest świetna, ale między nią, a Heleną jest spora różnica wiekowa więc też nie należy się jakoś nadzwyczajnie przyczepiac do tego kto ma większy dorobek filmowy. Obie aktorki mogą zagrac w każdym filmie i każdą rolę, ale choc Meryl nadal jest świetna to ostatnie lata należą do Heleny, ale nie można mówic o traceniu formy przez Meryl. Ja już jak mówiłem zawsze byłem i jestem za Heleną.

Raelag

Jeśli ktoś jest słitaśnym plasticzkim i nie ogladał zadnego filmu z Heleną poza HP to nic dziwnego

xDee

Przepraszam bardzo, że spytam, ale czy widziałaś z nią inne filmy niż HP? Ja, z tego co mi FilmWeb policzył, widziałam z nią 12 filmów, z czego te 3 czy 4 są częściami HP. I uważam, że jest niesamowitą aktorką, wczuwającą się w każdą rolę. Nie ma postaci, której by nie zagrała.
Co do głównego tematu, uważam że tych dwóch aktorek nie da się porównać. Przede wszystkim dlatego, że Największy rozkwit kariery Meryl rozminął się z takowym rozkwitem u Heleny. Poza tym grywają w zupełnie różnych filmach i dość odmienne postaci. W każdym razie moja skromna wiedza i doświadczenie filmowe nie pozwalają na ich porównanie. Mogę jedynie subiektywnie ocenić, że gdybym miała do wybory film z Heleną i film z Meryl w rolach głównych, obejrzałabym ten z Heleną...

xDee

zdecydowanie Helena !

xDee

Helena świetnie gra i ma niesamowite role

xDee

Meryl ,bezsprzecznie.

użytkownik usunięty
bartekcz92

Zdecydowanie Meryl!

xDee

Helena. Ta kobieta przełamuje stereotypy, pozostaje sobą, czyli wspaniałą aktorką i kobietą.

użytkownik usunięty
xDee

Helena nie ma żadnej znaczącej roli i umiejętności, to chyba oczywiste.

هيلينا بونهام كارتر لديه المهارات وأدوار ذات مغزى ، مغفل.

użytkownik usunięty
Ezix

Przykłady?

użytkownik usunięty

Jane Hatchard w Sztuce latania. Marla Singer w Podziemnym kręgu. Pani Lovett w Sweeney Todd. Enid Blyton. Pani Potter. Cora z Women talking dirty. Bellatrix Lestrange z HP. Zwłaszcza Jane ze Sztuki latania.

I Królowa Elżbieta z jak zostac królem

Rola Jane w "Sztuce latania" - mistrzostwo! :)

xDee

Jest to oczywiście twoje prywatne zdanie, które bym uszanowała, gdyby nie to, że piszesz, że dorobek Heleny kończy się na Harrym Potterze. W ten oto sposób automatycznie odbierasz sobie prawo do oceny Heleny jako aktorki. Jestem przekonana, że napisałaś ten bezsensowny post pod wpływem Rankingu Najlepszych Aktorek, nie mogąc zdzierżyć, że Helena zajmuje I miejsce. Najpierw zgłąb temat, a potem się wypowiadaj, chociaż ze względu na szacunek dla obu aktorek.

xDee

Meryl
Jak można w ogóle myśleć o Helenie. Nie przeceniajmy jej. Zła nie jest ale na pierwszym miejscu w top aktorek to skandal. Wiele ludzi nie pamięta o naprawdę dobrych aktorkach takich jak Jessica Lange, Kim Basinger czy Gleen Close. Carter jest przeciętna a Meryl jest mistrzynią kina.

xDee

♥♥♥Helena♥♥♥

xDee

Dla mnie Helena Bonham Carter.

xDee

Bez zastanowienia Helena! Jedna z najlepszych aktorek (nawet może najlepsza) w filmie Harry Potter. Dobra rola w "Jak zostać królem?". Dobra rola w "Podziemnym krągu".

xDee

Meryl bez dwóch zdań. Meryl jest świetną aktorką, ma swoje lata, zna się na rzeczy, swoją robotę "odwala" doskonale.

xDee

Hela

xDee

Dla mnie Helena, chociaż Meryl też lubię.

Evillie

helena na 100000 ale meryl tez jest aktorka znakomitą i nie wiem po co je ciagle porownujecie co nie moze byc kilku switnych tylko jedna aktorka? bezsensu..

kaunit

Meryl a Helena są nieporównywalne. Są po prostu kompletnie różne i każda genialnie gra swoje role.

xDee

Uważam że lepszą aktorką jest Meryl Streep. Helena też jest dobra, ale ona głównie gra w produkcjach swojego męża który tak ją promuje.

spanieleczek

Helena na 200% Meryl nie jest zła ale nie zasłużyła na 1 miejsce =.=

spanieleczek

Po pierwsze : Tim Burton nie jest jej mężem
Po drugie : w jego produkcjach gra dopiero od 2001, a karierę zaczęła w 1985, zagrała u niego tylko w 5 filmach, przy czym wszystkich ma około 100
Nie sądzę, żeby grała głównie w jego filmach, ale skoro tak to odbierasz : )

FanHelenyBonhamCarter

Mała poprawka, ponieważ liczyłam ze wszystkimi filmami dokumentalnymi i animowanymi, pomijając je ogólnie filmów jest około 70, ale przy tym i tak liczba filmów Burtona, w których zagrała wypada blado : )

FanHelenyBonhamCarter

"nieoficjalnie", ale są ze sobą. Jakoś nie zagłębiałam się jeszcze we wszystkie role Heleny, ale jak wchodziłam na te filmy które oglądałam i które wielce cenie, reżyserem właśnie był Tim :>
Może nie wszystkie, ale te najbardziej uznane to produkcje Burtona (jak dla mnie:)

FanHelenyBonhamCarter

A po za tym trudno tu "wykłócać się" lub konwersować z fanem Heleny, bo to wiadome że będziesz ją broniła i zapewne bardziej znasz ją ode mnie:) Pozdrawiam ^^

spanieleczek

Tak, racja, w sumie sama tego nie kontroluje, ale mam taki odruch, że bronię jej zawsze i wszędzie : )
Również pozdrawiam :D
przy okazji, weszłam na twój profil i spojrzałam na avatar i chciałam wspomnieć, że uwielbiam Moulin Rouge i Nicole Kidman : )

FanHelenyBonhamCarter

haha:D
Oj, Moulin Rouge <3 Miło że Tobie również przypadł do gustu:)

xDee

Helena, Helena czy czujesz ten smak? lalalala wybieram Carter moim skromnym zdaniem jest ona wybitną aktorką