Moim zdaniem jest najlepszą aktorką do roli kobiet po przejściach, "kobiet brzydkich", targanych nałogami, nieszczęśliwych, dążących do władzy, despotycznych. Jej rysy twarzy są wprost stworzone do gry w dramatach, filmach obyczajowych. Dla mnie w pełni zasługuje na pierwsze miejsce w TOP.... Zlinczujcie mnie za to, ale wg. mnie jest lepszą aktorka od Kate Blanchett, Maryl Streep, czy kultowej dla nas Pani Krystyny Feldman. Pozdrawiam Was Czule.
jedynie osoba która oglądał tylko parę filmów z nią, lub nie mająca całkowicie pojęcia o aktorstwie, może dać jej ocenę poniżej 7, sam odwiedzam kino jak najczęściej tylko mogę, a i filmami DVD nie pogardzam, i nie znalazłem bardziej poruszającej aktorki....
Mnie najbardziej podobała się w "Alicji...". Jest aktorką bardzo dobrą, ale w obyczajówkach się nie sprawdza. Oczywiście fajnie się ogląda jej starania o dziecko z Woodym Allenem, ale jej świat, to świat magi, przygód i fantazji Tim`a Burton`a. Ewentualnie czarne komedie, ale nigdy "zwykłe" filmy. Świetne kostiumy, niepowtarzalne kreacje- przynajmniej ja tak widzą Helenę.
Zgadzam się - najlepiej sprawdza się w rolach wyrazistych, kostiumowych, trudnych, np. w Sztuce latania czy Frankensteinie.
ha, jest zbyt utalentowana, żeby grac slodkie debilki, ona jest stworzona do najtrudniejszych ról, największych wyzwań. świetna aktorka mająca przy tym dystans do siebie.
gdybym była facetem, to pewnie chciałabym z nią byc;D