Dzieciaki obejrzały Harrego Pottera i zaczęły głosować. Innej możliwości nie ma raczej. Obejrzałem kilka filmów z nią i ... Inaczej może, właśnie się dowiedziałem, że obejrzałem kilka filmów, w których grała. Niestety, ale po żadnym nie zapadła mi w pamięci. Weisz, Cruz, Theron za nią, no po prostu śmiech. Z resztą w ogóle Top 100 aktorek to jakaś pomyłka jest. Na 3 miejscu jakaś nieznana mi babcia, grająca w .. a jakżeby Harrym Potterze.
A ja uważam,że zasłużyła na to miejsce. ;)
Obejrzyj sobie: ''Alicję w krainie czarów''. Zagrała tam fenomenalnie.
Wystaw jeszcze 1/10 Garemu Oldmanowi, Richardowi Harrisowi i Johnowi Cleese - oni też grali w Harrym Potterze, tragiczni aktorzy przecież.
Dokładnie :D Oldmanowi najlepiej minusowe oceny, bo jeszcze Batman..
To, że ktoś zagrał w HP nie znaczy, że jest beznadziejny! Helena jest niesamowita i jest naprawdę świetną aktorką.
hm.. Helena jest naprawdę fenomenalną aktorką. W Harrym Poterze też grała no i co z tego ?.. Jest świetna w roli Belli. :D Nie czepiaj się.
Ha ha ha ha...Zgadzam się. Nie zasługuje na 1 miejsce. Już wolę na I Millę Jovovich. Helena i pierwsze miejsce...Ha ha ha.
Hankaxx a niby kogo innego grała jak nie Belle?..
Bellatrix Lestrange , mówi ci to coś??..
żałośni jesteście, po co w ogóle zakładać taki temat..
Z Potterami jest ten problem, że to są naprawdę dobre filmy.
A aktorzy tacy jak Rickman, Carter czy Oldman grają w nich bardzo wyraziste i świetnie wymyslone postacie książkowe i radzą sobie z tym świetnie, także argument z Potterami jest naprawdę słaby.
Helena Bonham Carter to bardzo dobra aktorka, pierwsze miejsce - czemu nie?, mnie to wcale nie przeszkadza.
kocham i Helenę i ubóstwiam Alana Rickmana, a Harry Potter (pod względem gry aktorskiej, produkcji etc.) to naprawdę dobry film. jakoś im nie uwłacza to, że w nim zagrali. wręcz przeciwnie - Snape i Bellatrix to moje ulubione postacie z tego filmu, zagrane naprawdę rewelacyjnie.
Podziemny Krąg ma na film webie więcej głosów niż obie części Pottera, w których Helena zagrała.
To przede wszystkim z tym filmem jest kojarzona.
Ależ skąd! "Podziemny krąg" to mój ulubiony film z nią, ale wydaje mi się, że ludzie kojarzą ją z filmów Burtona :)
"Z Potterami jest ten problem, że to są naprawdę dobre filmy."
Ekhheemmm.... czy naprawdę, z ręką na sercu możesz nazwać film "Harry Potter i Zakon Feniksa" dobrym? Upchnięcie 1000 stron książki w dwóch godzinach filmu jest prawidłowym rozwiązaniem? Ucięcie wielu ważnych wątków? Stawianie na efekciarstwo? Chociaż muszę przyznać, że pierwsze trzy części były wspaniałe! To tyle jeśli chodzi o naszego małego czarodzieja.
Helena Bonham Carter jest świetną aktorką i aż smutno się człowiekowi robi kiedy patrzy się na komentarze użytkowników filmwebu w wieku 12-16 lat, którym Helena kojarzy się tylko z "Harrym". Bo niby skąd mają znać tak wspaniałe filmy jak "Hamlet" albo "Fight Club" w których Carter zagrała świetne role? Ale to tylko moje skromne zdanie z którym nikt się nie musi zgadzać. Rzekłem.
Lubię film Zakon feniksa, książkę też czytałem i też była dobra. Film to dla mnie film a książka to książka, niby upchali ale efekt i tak się broni. Problem z Potterami jest taki, że niektórzy patrzą na tych szczyli ubóstwiających filmy i książki a nie na same działa. A to świetne książki i dobre filmy. Chyba każdy ma swój mózg i po zobaczeniu filmu Harry Potter, widzi że to dobra rzecz i żaden 9-latek w okularach, siorbiący colę na multikinowym fotelu obok nie powinen oceny filmu zmienić. A rola Carter jako Bellatrix Lestrange jest fenomenalna, za każdym razem kiedy pojawia się w filmach o Potterze w parę sekund robi wielkie kino z tego filmu dla dzieci (chyba dla dzieci?). Dobrze że w takich dość familijnych filmach zatrudnia się tak świetnych aktorów jak Carter.
Bardzo lubię Fight club, choć to trochę naciągany film i im jestem starszy, tym mniej wierzę w to co widzę. Ale to nadal dobry film, choć może jego miejsce w rankingu filmweb jest za wysokie. Ale ja się rankingami nie przejmuję. Helena zagrała w Fight club świetnie, ale z tego co pamiętam bardziej przypadła mni do gustu jej kreacja z Frankensteina. Dobrze, że są takie filmy jak Fight Club, Pottery czy różne dzieła Burtona, bo się dzięki nim nie czuję jak "artystyczny" dziadek, który lubi tylko Dersu Uzała, Cinema Paradiso czy Lawrenca z Arabii i wiem, że istnieje jednak coś bardziej młodzieżowego, rozrywkowego co mnie przypada do gustu.
Helena Bonham Carter to fajna aktorka z klimatycznych filmów, która nawet w typowo rozrywkowym dziele wniesie na ekran powiew artyzmu i wielkiego talentu. Ja bym się jej nie czepiał.
Ja uważam, że Helena Bonham Carter zasłużyła na pierwsze miejsce. Wg mnie jest fenomenalną aktorką. Filmach takich jak, np. Alicja, Golibroda, czy Harry Potter zagrała świetnie. Ktoś napisał, że Zakon Feniksa to dno, ale co aktorka poradzi na scenariusz? Wg mnie nic. Spróbujcie nakrecić film na podstawie 1000 stronnicowej książki, zobaczymy jak wyjdzie.
Helena potrafi wczuć sie rolę, ma w sobie to coś, nie jest udawana, tak jak wielu innych aktorów.
Fight club, Harry Potter..., Charlie i fabryka czekolady, alicja w krainie czarów... i wiele wiele innych to nie aktorka jednego czy 2 sezonów pierwsze miejsce jest w jej przypadku uzasadnione.
taaaa bardzo uzasadnione ze dzieciaki lubiace Harrego Pottera dają jej same 10 i dzieki temu jest na szczycie... Żenujace... I tak każdy wie jaka aktorka powinna byc na szczycie :P
Więc nie jesteś obiektywna jak większość osób niestety. Z tego właśnie powodu raczej nie bawię się w żadne dawanie ocen i rankingi bo na ogół nie są obiektywne. Po za tym to idiotyczne dawać aktorom oceny bo talent na szczęscie jest niemierzalny i trudno powiedzieć ten jest lepszy od tego bo każdy m ma przecież inny warsztat i sposób pracy. To co służy jedne,u nie musi drugiemu.
Możesz się nie zgadać ale ja nie porównuje lepszych i gorszych.Nikogo nie wychwalam a tym samym innych nie poniżam.Więc rozumiem że z tym chwaleniem to piszesz do siebie. A ni jednym słowem nie napisałam ze któraś z nich jest lepsza czy gorsza. Nic nie mam do twojej ulubionej aktorki, z tym że staram się nie oceniać ani nie porównywać.
Trzeba być naprawdę zaślepionym debilem żeby nie zrozumieć, że starsza część obsady HP to najlepsi angielscy aktorzy - Alan Rickman , John Cleese , Richard Harris (!!!!) , Gary Oldman , Helena Bonham Carter .
Sam nie lubię filmów o HP (przynajmniej tych ostatnich), ale tylko ciężki pojeb sprowadziłby karierę twórcy Montego Pythona do epizodu w Harrym Potterze. To samo Carter - Podziemny krąg to kultowy film, w którym grała dużą rolę a debile i tak widzą ja jako pojawiającą się na 10 sekund Bellatrix.
Tylko dlaczego najlepsi angielscy aktorzy zagrali w takim gównie jak "Zakon Feniksa" i "Książę Półkrwi"? Aaaaa, no jasne, pewnie dla ogromnej kasy. Tylko szkoda, że marnowali swój czas i talent na czymś takim. Mogli go wykorzystać w ambitniejszych projektach. A jeśli chodzi o Carter, to myślę, iż zasłużyła na pierwsze miejsce wśród aktorek.
Eric_ przeciez Rickman i Oldman nie wiedzieli ze to bedzie gowno Alan jako Snape pojawia sie od poczatku serii, a oldman od 3 czesci i wcale nie graja tam mega wielkich roli wiec na planie spedzili tylko po kilka dni, z czego kasa na pewno sie przyda. Jesli chodzi o Helene chyba lubi odmienne role.Fenomenalnie zagrala w Sweenym Todzie u boku deppa:)
O spokojnie może być na 1 miejcu. Jest fenomenalną aktorką. Widiałam są w wielu filmach i nigdy nie widziałam czegoś co sie nazywa sztuczną grą. (a wspomniany przez cb "Harry" trzyma się tylko dzięki niej)
Hahaha ....
Ja nie mogę...do założyciela tematu :
Helena całkowicie zasługuje na 1 miejsce!
"Dzieciaki obejrzały Harrego Pottera i zaczęły głosować. Innej możliwości nie ma raczej." -człowieku a ty oglądałeś Harry'ego Pottera? Zagrała tam fenomenalnie ! ;D Jedna z najlepiej zagranych ról.
Bez niej niektóre filmy były by po prostu zwyczajne, a dzięki niej nabierają wyrazistości. Gdy widzę ją w obsadzie to już wiem że film będzie świetny i zawsze tak jest.
Aktorka najwyższej klasy..;)
...;)...
trinityR
nigdy nie zapomnę tego tekstu: Off their heads!
Oj, ja także! Ja również uważam, że zasługuje na to miejsce. A nawet jeśli ludzie ją lubią i lubią także HP (jak ja np) to nie ma to nic wspólnego. Bo nie tylko Harry'ego z nią oglądałam, ale również wiele innych filmów.
Są ludzie, którzy mają sobie coś z dziecka.
W Twoi przypadku - Zachowujesz się jak dziecko. :)
Narzucając ludziom, którzy cenią Helenę, to, iż lubimy ja tylko z powodu Harrego.
Pozdrawiam.
Boshe. Ona sobie zasluzyla, wiec moze zamiast ja krytykowac, niech sie niektorzy przyjrza jej grze, jaki ma kunsztn aktorski. Ja osobiscie lubie hp, ale on gra w wielu innych filmach i za kazdym razem lubie ja ogladac.^^
Co prawda, moim zdaniem jest dobrą aktorką, ale według mnie powinna być niżej w rankingu o przynajmniej 10 miejsc.
hm...harry jak harry,tego filmu w ogole nie biore pod uwagę oceny xD (aczkolwiek jak ktos tu juz wspominał,3 pierwsze czesci byly calkiem niezle-ale to dalej jest dla mnie film nie do oceninia,oceniam tylko filmy,które mnie poruszyly,obojetne czy gra aktprska,czy obrazkiem... ;) )...uwazam,ze nie mozna pluc na aktorów dlatego,ze zagrali w jakiejsc komercyjnej produkcji i etc.
Generalnie rzecz biorac,osobiscie uwazam,ze Helena Bonham Carter,a moge to stwiedzic po obejrzeniu paru filmów, jest bardzo dobra aktorka. Z tym 1 miejscem to moze przesada,ale spokojnie w top50 bym ja umiescila. A to wysoko,zwazywszy,ze przeciez aktorek i aktorów jest mnostwo,i tych znakomitych tez jest wielu- wbrew pozorom. Tylko czasami sa...niedoceniani. Szkoda...a moze nie? bo jeszcze przestali by grac w filmach a zaczeli w nich po prostu BYC,co sie niektórym juz zdarzyło ;>
pozdrawiam,Akatonka ;)
ps: tak btw, jej kreacja Bellatrix Lestrange jest zdumiewajaca,obłędny smiech! i o to chodzi ;>
W Harry'm jest rzeczywiście świetna i mówię to nie tylko dlatego, że uwielbiam Harry'ego. Widziałam ją w wielu innych filmach. Najbardziej podobała mi się w filmie "Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street". Zresztą w Harry'm jej postać jest dość rzadko.
bez obrazy dla fanów, ale moim zdaniem ona w ogóle nie powinna znaleźć się w pierwszej 100, ale jestem też bardzo subiektywna, więc mogę się mylić.
Proponuję obejrzeć takie filmy Charlie i jak Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street, duża ryba, Sztuka latania, Merlin, czy Miłość i śmierć w Wenecji.. Myślę, że co po niektórzy zmienią zdanie na temat jej gry aktorskiej .
Obejrzałam te pożal się boże filmidło jakim jest Sweeney Todd, i od tamtej pory nie mogę patrzeć na Deppa o,O
Nie cierpię HP i ją UBÓSTWIAM. No fajnie, że oglądnąłeś HP i ci się nie spodobała ale co ją tak od razu oceniasz, idioto?! Więc tak jak wiele osób przede mną, nakłaniam cię żebyś oglądnął więcej filmów z nią i dopiero wtedy ocenił. Ty śmierdzielu. Nobie śmierdzący. Bleeeee!!!
Dlaczego jak ktoś ma inne zdanie niż ty od razu nazywasz go ,,Nobem śmierdzącym" i ,, śmierdzielem " i na końcu zawsze piszesz ,,Bleee" ? Już na kilku forach to zauważyłam.
Wiem , że bronisz swojej ulubionej aktorki (ja też uwielbiam Helenę Bonham Carter) ale nie musisz od razu wyzywać tych , którzy mają inne zdanie ....
Jej gra aktorska ratuje wiele filmów, między innymi także HP, który ma świetną obsadę (mówię o aktorach odtwarzających role Beatrix, Voldemorta, Snape'a, L. Malfoya, McGonagal, Mody'ego).
Helena JEST najlepszą z aktorek (żyjących), nie kłóciłbym się czy lepsza od Streep(nie wiele filmów z nią widziałem), ale na pewno jest lepsza od tych wszystkich aktorek, które na ekranie są, bo są ładne, ale nie umieją grać jak Cruz na przykład.
'nieznana mi babcia' ... Meggie Smith?
To, że nie znasz danej aktorki, nie znaczy, że nie zasługuje na wysokie miejsce w rankingu. Może po prostu nie widziałeś z nią innych filmów, prócz Harry'ego, do którego jak widać masz ogromny uraz.
A co do Heleny... Ja uwielbiam HP ( co prawda o wiele bardziej wolę książkę od filmu) i uwielbiam Helenę, ale nie dlatego, że zagrała w jednym z moich ulubionych filmów, tylko po prostu za jej grę aktorską i właśnie to moim zdaniem liczy się w ocenie aktora.