"Pokój z widokiem", "Powrót do Howards End", "Planeta Małp" (to akurat kicz ale rola dobra), "Fight Club", "Merlin", "Czarlie i fabryka czekolady", "Jej wysokość Afrodyta".
"Pokój z widokiem" i "powrót do Howards End" - role "dalekoplanowe"? Żartujesz chyba...
Dla mnie przede wszystkim "Sztuka latania", "fight club" i "corpse bride", choć "Frankensteina" też mogę polecić.
PS. Do motorcycle boy- czy nie uważasz, że twój sposób oceniania jest NIECO żałosny? Stawianie 1 Helenie, która jest jedną z najlepszych aktorek swojego pokolenia, tylko dlatego, bo jedna z twoich ulubionych gwiazdeczek jest niżej od niej w rankingu, jest na, delikatnie mówiąc, niskim poziomie. To trochę jak zabawa przedszkolaków w wyścigi i wielki foch przy przegranej, ale kilkulatkowi można to jeszcze wybaczyć. Depp i Cage też są warci tyle, co Doda...? EOT z mojej strony, ale od Bonham-Carter wara.
Pokój z widokiem, Lady Jane, Powrót do Howards End, Sztuka lataniua...ostatnio ładna rola Boleyn w Henryku VIII...
- Twój sposób oceniania jest nieco dziwny, bo dajesz 10 gdy uważasz że ocena jest zaniżona i 1 gdy Twoim zdaniem ocena jest zawyżona. W takich rankingach chodzi o to, by dawać tyle na ile aktora/film oceniamy, a nie o to, by stawiać nasza ocenę jako reakcję na ocenianie wszystkich filmwebowiczów. Wystawiając 1 i 10, w gruncie rzeczy robisz dokładnie to samo, co robią 12-latki na tym forum; tylko dorabiasz do tego ideologię. Trochę więcej samodzielności i mniej ogladania się na innych.
pozdrawiam :)
"Dalekoplanowe"? A co to wogóle k**** znaczy?
Pozatym piter trochę jeszcze aktorstwa do poznania przed tobą.