Sądzę, że jest jedną z najlepszych aktorek. starszych filmów z nia nie widziałam, więc się pytam o Wasze zdanie ;)
no a za Bellatrix i za Czerwona Królową to Oskar się jej należy :|
Bellatrix, Mrs Lovett, w podziemnym kręgu, Merlinie (choć mało jej;)) w big fish
chyba wszystkie:))))))))
Najbardziej podobała mi się w Enid, The Heart of Me, Wings of the dove, Live from Baghdad oraz jako Mrs Lovett ;) Mam cichą nadzieję, że dostanie Oscara za The King's Speech, jednak wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na Melisse Leo (Fighter).
Podziemny krąg, Sztuka latania, Harry Potter , Jak zostać królem
trudno wybrać filmy, bo ona zawsze jest cudowna
najlepsza jest jako bellatrix choć ja jakoś specjalnie nie szalęję za potterem. uwielbiam też ją w sweenym todzie, a scena w podziemnym kręgu gdzie helenka stała na środku ulicy i wszystcy trąbili a ona sobie gadała z kolesiem mnie rozwaliła :)
Sweeney Todd: jako Pani Lovett i Harry Potter : jako Belatrix
Chociaż szczerze mówiąc mogłabym wymienić również inne filmy z jej udziałem w wszystkich wypadła równie dobrze.
w harrym potterze jako bellatrix lestrange
w merlinie jako morgana
w alicji w krainie czarów jako czerwona królowa :)
morgan le fay - merlin
bellatrix lestrange - harry potter
Pani Lovett - sweeney todd
czerwona królowa - alicja w krainie czarów
Rzeczywiście świetnie zagrała Czerwoną Królową :) Jeśli chodzi o młodość, to z filmów które widziałem, świetna była w Lady Jane !
Jak dla mnie "Rozmowy z innymi kobietami" to był strasznie nudny film ale Helenka była w nim zjawiskowa. Zdecydowanie polecam film pt. "Sztuka latania" .
Bez problemu można go obejrzeć online z polskim lektorem :)
Co do Rozmów z innymi kobietami - coż, są gusta i guściki. Ja ten film widzialam już kilkanaście razy i mam wrażenie, że nigdy mi się nie znudzi, bo za każdym razem zwracam uwagę na coś innego.