Helena Bonham Carter

8,7
108 621 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

Sądzę, że jest jedną z najlepszych aktorek. starszych filmów z nia nie widziałam, więc się pytam o Wasze zdanie ;)
no a za Bellatrix i za Czerwona Królową to Oskar się jej należy :|

czarodziejkazkotem

najbardziej urzekła mnie w Golibrodzie <rozpływam się> :D

baasienkaaa

uhuhu, muszę to obejrzeć. moja miłość do Johnny'ego, Helenki i Tima mnie do tego zmusza.

czarodziejkazkotem

Podziemny krąg...

czarodziejkazkotem

Bellatrix, Mrs Lovett, w podziemnym kręgu, Merlinie (choć mało jej;)) w big fish
chyba wszystkie:))))))))

izolda_2

W "Big Fish" jak chciała pocałować Edwarda wyglądała cudownie.

czarodziejkazkotem

Rola w Fight Club, Sweeney Todd, Miłość i śmierć w Wenecji i oczywiście Jak zostać królem ;!

Robertul

Mi najbardziej podobała się jako Mrs Lovett no i jako Bellatrix

XxXzywy92

Najbardziej podobała mi się w Enid, The Heart of Me, Wings of the dove, Live from Baghdad oraz jako Mrs Lovett ;) Mam cichą nadzieję, że dostanie Oscara za The King's Speech, jednak wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na Melisse Leo (Fighter).

achaja_90

Jako Belatrix Lestrange i pani Lovett. Ma śliczny głos, nie sądziłam że tak fajnie śpiewa!

czarodziejkazkotem

Podziemny krąg, Sztuka latania, Harry Potter , Jak zostać królem
trudno wybrać filmy, bo ona zawsze jest cudowna

Anda00

najlepsza jest jako bellatrix choć ja jakoś specjalnie nie szalęję za potterem. uwielbiam też ją w sweenym todzie, a scena w podziemnym kręgu gdzie helenka stała na środku ulicy i wszystcy trąbili a ona sobie gadała z kolesiem mnie rozwaliła :)

czarodziejkazkotem

Sweeney Todd: jako Pani Lovett i Harry Potter : jako Belatrix
Chociaż szczerze mówiąc mogłabym wymienić również inne filmy z jej udziałem w wszystkich wypadła równie dobrze.

kwiatuszek446

Harry Potter jako Bellatrix

czarodziejkazkotem

w harrym potterze jako bellatrix lestrange
w merlinie jako morgana
w alicji w krainie czarów jako czerwona królowa :)

czarodziejkazkotem

sztuka latania

wojciech94

w sweeney todd scena jak robi pasztet i śpiewa MISTRZOSTWO :)

heltrix

ja oglądałam z nią tylko harrego pottera i alicje i zagrała zajebiście obie role

czarodziejkazkotem

Mrs Lovett ;)

czarodziejkazkotem

Rozmowy z innymi kobietami!

Ohaminus

Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street

czarodziejkazkotem

morgan le fay - merlin
bellatrix lestrange - harry potter
Pani Lovett - sweeney todd
czerwona królowa - alicja w krainie czarów

ArusArczes

no i może dodam do tego rólkę w "frankenstein", bo przymierzam się do filmu :))

czarodziejkazkotem

Rzeczywiście świetnie zagrała Czerwoną Królową :) Jeśli chodzi o młodość, to z filmów które widziałem, świetna była w Lady Jane !

brk91

oglądałem "Rozmowy z innymi kobietami" była rewelacyjna !!

Robertul

Jak dla mnie "Rozmowy z innymi kobietami" to był strasznie nudny film ale Helenka była w nim zjawiskowa. Zdecydowanie polecam film pt. "Sztuka latania" .

kamil2123

"Sztuka latania"- film ciężko dostępny...

Robertul

Bez problemu można go obejrzeć online z polskim lektorem :)

Co do Rozmów z innymi kobietami - coż, są gusta i guściki. Ja ten film widzialam już kilkanaście razy i mam wrażenie, że nigdy mi się nie znudzi, bo za każdym razem zwracam uwagę na coś innego.

czarodziejkazkotem

Każdy film dzięki niej wiele zyskuje, wg mnie jej najlepsza rola to rola Dinah w filmie The Heart of Me. Ale nie wszytko jeszcze obejrzałem:)