Helena Bonham Carter

8,7
108 621 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

Tak jak w tytule, wolę oglądać ją w filmach, których nie reżyserował Burton.
Na początku to było miłe, pierwszy film, drugi, trzeci, ale potem ciężko jest pozbyć się wrażenia, że Burton ją obsadza ciągle w takich samych rolach a Helena zaczyna już gnić jako szalona anty-heroina. Chcę oglądać ją częściej w różnych rolach, ponieważ mam wrażenie (w sumie dowody też, w postaci innych filmów), że ona potrafi je zagrać. Szczerze mówiąc, już wolałabym ją zobaczyć w roli ogromnie nieudanej, takiej, żeby ją jej wytykano przez następne parę lat, niż znowu oglądać ją jako uzupełnienie do Deppa.

stopthestrawberries

Czemu "uzupełnienie do Deppa"? Myślę, że często, będąc postacią drugoplanową potrafi "ukraść" rolę bohatera pierwszoplanowego, a z Burtonem, czy bez, chyba nie ma większego znaczenia.

RavenCrow

"Uzupełnienie do Deppa", ponieważ za każdym razem Depp otrzymuje znacznie więcej czasu na ekranie niż Bonham Carter, z reguły będąc głównym bohaterem filmu. Jej postać natomiast stanowi jedynie istotne ogniwo w historii rzeczonego bohatera. Istotne, owszem, ale o jej postaciach u Burtona, widz nie dowiaduje się nigdy zbyt wiele, są mało rozwinięte.

użytkownik usunięty
stopthestrawberries

Również wolałbym częściej oglądać ją nie u Burtona.

stopthestrawberries

Mi w zasadzie tylko jej rola w "Sweeney Todd...", jeśli chodzi o filmy Burtona naprawdę się podobała. Najbardziej ją lubię z filmów: "Sztuka latania", Jak zostac królem" "Podziemny krąg" czyli w takich gdzie naprawdę może pokazac swoje umiejętności i talent. Oczywiście do tych filmów można dodac jeszcze wiele innych.