Helena Bonham Carter

8,7
107 334 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

Podziwiam Helene jako aktorkę jednak 1! miejsce na liście Top to trochę przesadzona
posada, co jak co ale Meryl Streep bardziej na to zasłużyła, widać też to po jej nagrodach,
nie wiem gdzie w tym ocenianiu sprawiedliwość i zdrowy rozsądek.

kacper456

Nagrody nagrodami...
Pani Helena i pani Meryl to dwie zupełnie inne aktorki. Wciąż je porównujecie i zakładacie identyczne bzdurne tematy typu "ale dlaczego on jest pierwsza a nie dziesiąta?". Mógłbym znaleźć ze sto takich na forum HBC i drugie sto na forum MS. Myślicie, że jak będziecie pisać "czemu?!" to to coś da? Jesteście co niektórzy tak zdesperowani pozycją MS w rankingu, że za niedługo zaczniecie się uczuć lewitacji, żeby tymże sposobem wznieść MS ponad HBC. Spójrzcie na to realnie. Raz, że HBC ma o wiele wiele wiele wiele większą średnią, dwa, że jest po prostu lepsza, a trzy, że ani HBC ani MS nie zasługują na najwyższy stopień podium, bo królowa jest tylko jedna.
Tyle w temacie.
Nie żebym cię gnoił czy coś, ale po prostu mam dość czytania takich samych tematów.

patrykDJ2009

Nagrody, nagrodami?? Meryl ma ich tyle i nominacji, że chociaż ten fakt powinien znacznie podnosić jej rangę, trzeba mieć szacunek dla tak dobrej aktorki. HBC jak ją nazywasz ( to jest lekko lekceważące, ale trudno pewnie i tak to sobie usprawiedliwisz, że ci się nie chce pisać całego imienia...ale to każdego indywidualna spawa) nie jest wcale lepsza i twoja ignoracja wobec Meryl świadczy o braku przejrzystego spojrzenia na fakty, każda rola pani Streep jest wyjątkowa i bardzo przekonująca jej nagrody w szczególności Doctor honoris causa od Harvarda, Princeton ponadto nagrody Yale, new Hampshire.Całe to zamieszanie powstałe wokół osoby "HBC" jest spowodowane rolą w HP i nie ukrywajmy, że rolą Bellatriks przysporzyła sobie dużą gromadkę fanów.Tyle w tej sprawie i nie obchodzi mnie ile razy był ten temat poruszany, ale swoje zdanie zamierzałem napisać a skoro tyle już pisałeś to mogłeś się powściągnąć i dać spokój.Możesz być spokojny bo mnie nie zgnoisz.

kacper456

Przestańcie sobie wmawiać, że HBC jest popularna i lubiana tylko dlatego, że zagrała w HP. To samo można by było powiedzieć o Oldmanie, Rickmanie, czy Thompson. Po za tym, gdyby MS zasługiwała na pierwsze miejsce, to by je miała, czyż nie?

patrykDJ2009

Ja Helenę doceniam jako aktorkę, widziałem niemal całą jej filmografię, lecz jej schemat postaci jest identyczny - kobieta z chorobą psychiczną, ewentualnie ADHD. Meryl Streep grywa różne role dlatego też można uznać ją za aktorkę znacznie bardziej wszechstronną i utalentowaną.
A wracając do rankingu do ja nie zwracam na niego najmniejszej uwagi. Nie jest to ranking talentu aktorskiego lecz popularności, więc nie ma sensu zawracać sobie nim głowy.

adamstencli

Zgadzam się, że ranking nie jest na tyle rzetelny i sprawiedliwy żeby zaprzątać sobie nim głowy, nie oceniam ze względu na sympatie bo obie aktorki podziwiam, jednak jak zauważył adamstencil Meryl Streep grywa różne role ma ogromny staż aktorski, jest poważaną aktorką, często nagradzaną i nominowaną a oprócz tego fantastyczną osobą w życiu prywatnym( niestety nie miałem z nią do czynienia osobiście więc nie mogę potwierdzić tego na 100%).Szkoda tylko tylko, że oceniają tacy ludzie jak ty Patryk, zafascynowani jedną postacią z wielką chęcią staną o obronę swej idolki, by oceniać trzeba być bezstronny i bezlitosny.

kacper456

Sam sobie zaprzeczasz- z jednej strony płaczesz nad tym dlaczego MS nie jest pierwsza, a teraz twierdzisz, że rankingiem nie warto zaprzątać sobie głowy :/ Może wreszcie się zdecydujesz i zajmiesz stanowisko w tej sprawie. Po za tym co ty możesz wiedzieć o tym za co oceniam HBC i resztę ludzi na fw? Wierz mi, że Bellatrix (bo mniemam, że to ją miałeś na myśli pisząc "zafascynowani jedną postacią") miała bardzo mały wpływ na moją ocenę. Umocniła mnie jedynie w przekonaniu, że HBC w pełni zasługuje na posiadaną z mojej strony dziesiątkę.

patrykDJ2009

Wiesz nie interesuje mnie twoja ocena, i nie płacze bo nie jestem na tyle głupi by za wszelką cenę walczyć o pozycji Meryl Streep. Chciałem sprawdzić co sądzą o tym ludzie, jednak ty się napatoczyłeś i gorliwie walczysz, żałosne i infantylne.

kacper456

Ja o nic nie walczę tylko wydaję swoje opinie, które chciałeś poznać. Po za tym żeby sprawdzić co o tym sądzą inni nie musiałeś zakładać kolejnego tematu, bo jest takich mnóstwo.

patrykDJ2009

Trudno...ale widzę, że skłonny jesteś do każdego tematu dodać swoje 3 grosze.