Helena Bonham Carter

8,7
108 621 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

nie no ludzie co wy powariowaliście ?

użytkownik usunięty
Metthew

Za innych się nie wypowiem, ale jak dla mnie, to jest na właściwym miejscu. Może prawie, bo choć lubię ją bardziej, to jednak Meryl powinna być na pierwszym. Ale nie przeszkadza mi to, bo o Meryl to każdy słyszał a choćby dzięki temu "rankingowi" więcej osób usłyszy o Helenie.

Tu masz racje bo gdyby nie ten ranking to bym o niej nie uslyszal gdyz nie ogladalem zadnego filmu z jej udzialem. Moze dlatego ze grywa w filmach typu "harry" i "wladca" a nie ogladam takich filmow

użytkownik usunięty
Jayfidget

4 z jej 67 filmów to Pottery. Rzeczywiście, gra tylko takie role.

Jayfidget

to obejrzyj 'jak zostać królem'. ;p w 'alicji w krainie czarów' również zagrała mistrzowsko, zresztą tak jak w 'sweeney todd'. :) ja osobiście ją uwielbiam za te właśnie filmy, bo w potterze nie grała jakejś bardzo zauważalnej roli. I skoro nie ogladałęś żednego filmu z jej udziałem, jak sam napisałeś, to czemu się dziwisz skoro nawet nie wiesz jaką jest aktorką? Może i nie pierwsze miejsce, na nie trzeba bardziej zasłużyć, choć w pierwszej piątce, a nawet trójce z pewnością jest dla niej miejsce. :)

DirtyGibon

Bardzo szanuje i lubię panią Carter, ale umówmy się szczerze daleko jej do Glenn Close,Meryl Streep czy Michelle Pfeiffer.

Metthew

Kto to jest?
I dlaczego jest na 1 miejscu?
Dla mnie Meryl Streep jest najlepszą aktorką na świecie i nikt jej nie dorówna.

Ania3031

To twoja opinia, dla mnie Helena to najlepsza aktorka na świecie, choc meryl też jest świetna, ale to Helena jest nr 1

Ania3031

dokładnie

ChylinskaFan

Przecież 2/3 tego portalu na stan obecny użytkuje gimnazjum nudzące się na lekcjach informatyki. Na litość Boską,aż się gotuje w człowieku kiedy czyta się takie pierdoły typu Helena nr.1. Najbardziej oczekiwane filmy to Harry Potter,kolejne sagi o wampirach itp.
Mam 22 lata wiec stary nie jestem,ale kompletnie nie rozumiem pokolenia ludzi urodzonych po 90 roku,przecież to masakra mówiąc językiem nastolatków.

jamesdawid

Dokładnie tak.

Metthew

Macie prawo do takiej opinii, ale pamiętajcie, że mi wszystko tacy gówniarze jak ja np mogą miec trochę słuszniości, każdy kto powie, że nie wie kto to Meryl Streep dla mnie jest gościem, który nie ma pojęcia o kinematografii, ale tak samo jet jakby ktoś powiedział, że Helena nie zasługuje na miejsce przynajmniej w pierwszej 5. Dla mnie jest najlepszą aktorką na świecie, ale to jest moja opinia. Rozumiem jeśli ktoś uważa Meryl za lepszą, bo dużo osób tak uważa.

Raelag

Denerwujące jest to że aktor wbija się na szczyt przez popularność jednego filmu Helena jest dobrą aktorką, ale w top 1 znalazła się dzięki armi fanów Harrego Pottera.

Metthew

Na pewno coś w tym jest, bo wielu młodych ją z tej roli najbardziej kojarzy.

Raelag

chyba tylko urodzeni w latach 90

Raelag

a panny Hepburn znacie może ?
a Ingrid Bergman ?
a może Catherine Deneuve ?
Ellen Burstyn ?
Diane Keaton ?
Judi Dench ?
Maggie Smith ?
Liz Taylor ?
Holly Hunter ?
Juliette Binoche?

lotr12345

Ci do pani Taylor jestem bardzo zdziwiony, że nie ma jej przynajmniej w top 10

Raelag

każdy kto choć trochę zna się na aktorstwie wie że każda z tych kobiet jest lepsza od Heleny ......i tu lubienie nie ma nic do rzeczy tylko umiejętność oceny warsztatu danego artysty

lotr12345

No nie wiem czy są lepszymi aktorkami od Carter, na pewno nie wszystkie, Maggie Smith jest na przykład gorszą aktorką, ale to moje zdanie ty możesz miec inne

Raelag

wszystkie a Maggie na pewno są lepsze to nie kwestia lubienia powtarzam tylko faktycznych umiejętności
ale nie dla Ciebie Smith to pani profesor z Harrego Pottera pewnie

lotr12345

Co ty ciągle z tym Potterem ?
Nie chcę nic mówić, ale mnóstwo brytyjskich aktorów otarło się o ten film...
Przeszkadza ci to, że jest popularny ?

FanHelenyBonhamCarter

Jesteś naprawdę zabawny, cały czas jesteś w przeświadczeniu, że kojarzę aktorki z jednego filmu, naprawdę dziwie się, że nie grasz w kabarecie, byłbyś sławniejszy od Kabaretu Starszych Panów, jesteś cały czas w przeświadczeniu, że znasz się najlepiej. Helena jest świetną aktorką i to ty mówiąc, że jest słabą aktorką pokazujesz, że nie znasz się na roli aktora, wybacz, ale chodziłem przez kilka lat na zajęcia aktorskie i wiem jak poznac dobrą aktorkę, ona jest świetną aktorką, ale proszę bardzo masz swoje zdanie i to uszanuje.

Raelag

Koleżanka u góry ma rację przez HP przetoczyło się wielu wielkich aktorów i aktorek: zacznę od Heleny, a następnie: Gary Oldman, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Maggie Smith, Alan Rickaman

Raelag

Warto wspomnieć jeszcze o Julie Walters i Emmie Thompson, które też są znakomite.

FanHelenyBonhamCarter

Emma jest znakomita chociaż ostatnio rozmienia się na drobne podobnie jak wielu aktorów mających już swoje lata

Raelag

ja studiuje filmoznawstwo i sam grałem w teatrze chociaż przyznaje nie mam do tego talentu. Helena jest dobra aktorką jak większość Brytyjczyków w branży ale nie na top 10 na pewno podobnie jak Depp powinien być poza pięćdziesiątką

lotr12345

To jest twoja opinia i jak już pisałem uszanuje to, co do Deppa jest bardzo dobrym aktorem, jest bardzo wszechstrony, ale rozumiem jeśli go uważasz za słabszego aktora niż np.: Morgan Freeman, Al Pacino czy Robert Deniro, bo są to aktorzy z najwyższej pulki

Raelag

nie Freeman jest słabszy od De niro i Ala
a lepsi od deppa z tych nie tak starych (urodzonych po 1950 ) są np Daniel Day Lewis czy Philip Seymour Hoffman (dwaj najlepsi współcześni aktorzy )

Metthew

Ja osobiście ją kojarzę z genialnie zagraną rolą Ofelii w "Hamlecie". Nie jest to tak znana aktorka jak np Meryl Streep no ale jest świetna. Czy zasługuje na 1 miejsce? Mamy demokrację, więc jak widać tak :)

użytkownik usunięty
Metthew

to straszne

ohoohoho ohoho hoho trololololoolo

Metthew

Bo jak głównym kryterium oceny jest to czy da się fapać przy jej fotkach, to tak później jest

Metthew

moze i niech bedzie w 100, ale nie na 1 miejscu

shelovesyou

Smarkaci fani harego potera zasypali ją dziesiątkami i stąd takie miejsce. A aktorka najwyżej na 7-8 dziesiątkę tego rankingu.

Metthew

Pierwsze miejsce to chyba faktycznie przesada. To bardzo dobra aktorka, jednak nawet jej chyba najlepsza rola w "Fight Club" odstaje od chociażby Glen Close w "Niebezpiecznych związkach" czy Kate Winslet w kilku filmach.

KarolZet

Zgadzam się, dobra aktorka ale nie na 1 miejsce. Wiele innych osób zasługuje na to miejsce, a w Potterze jest po prostu drażniąca i jakoś umiejętnościami nie powala.

Roxelle

Rola w Potterze, przynajmniej w tych częściach co widziałem, wygląda na dosyć prostą. Zresztą w takie baśni, gdzie postacie są dosyć schematyczne, ciężko rozwinąć skrzydła. W HP gra sporo naprawdę dobrych aktorów (jak np. Oldman), ale żaden IMHO "nie lata.

użytkownik usunięty
KarolZet

Jej najlepsza rola to Jane ze Sztuki Latania.

Ja bym powiedział, że najlepsza jej rola była w "Sweeney Todd" albo "Jak zostac królem". Co do HP gra najlepiej z całej obsady, a już na pewno jej wykonaniu Bellatrix jest najwierniej ukazana ze względu na książkę. Można ją porównac tylko z postaciami, które stworzyli Maggi Smith i Alan Rickman.

użytkownik usunięty
Raelag

Rola w Sweeney Todd była dobra, ale w Jak zostać królem miała za mało rozwiniętą postać. W HP gra na równi z najlepszymi, ale sama Bellatriks jest inaczej przedstawiona niż w książce - tam była przede wszystkim fanatyczką, w filmie jest przede wszystkim wariatką.

Dla mnie mistrzostwo aktor osiąga wtedy, gdy widać rolę, a nie widać aktora. Jej rola w "Fight Club" chyba na tym poziomie.

użytkownik usunięty
KarolZet

W Sztuce Latania tym bardziej.

Zapamiętam. Zobaczę jak będzie okazja.

Metthew

to ze portman jest w czolowce mnie przeraza, nie zasluguje na to... helena to mistrzini!

statnik

Oj tam oj tam tylko nie płacz.

Metthew

zadne oj tam bo jednorozce gina

statnik

Jaki koleś myśli że jednorożce są prawdziwe :D ahahaha

Metthew

zabierz lsd i sie wypowiadaj wtedy ;p

statnik

"zabierz lsd i sie wypowiadaj wtedy ;p"

komu mam zabrać ?

Metthew

sam zobie zarzuc, na jezyk daj... ja w sumie wole niebieskie swiecace krasnoludy niz jednorozce ;p

statnik

jaki koleś :D bierze narkotyki :D ahaha