Hugh JackmanI

Hugh Michael Jackman

8,7
90 178 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Hugh Jackman

ale obsadzenie go w roli Wolviego to błąd - zbyt delikatny, za wysoki, nie te zachowanie i teksty. Szczerze mówiąc sam nie mam pomysłu na tę rolę. Jakieś typy?

Kamecha

No co ty! :0 Był swietny w tej roli! Mi pasował... ;)

Arianne

Jasne, że był świetny. Temu nie przeczę. Ale Wolverine'a nie przypominał Chodzi mi o bardzo małe podobieństwo do komiksowego oryginału. Oglądając film można się przyzwyczaić i jakoś łyknąć tą postać, ale ja wole oryginał:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wolverine_%28comics%29
http://marvel.wikia.com/wiki/Wolverine
http://www.marveldatabase.com/Wolverine_%28Logan_/_James_Howlett%29

Kamecha

Faktycznie, oryginalnego Wolviego mało przypomina. Ale i tak uważam jego Logana za najlepiej zagranego komiksowego bohatera po Batmanie Keatona.

Ash_2

A ja uwazam ze zagrał swietnie WOlviego. Doskonała kreacja Jackmana.

fidelio

Hugh był znakomity w tej roli. Pamietaj, że pierwotnie w Logana miał wcielić się Dougray Scott (nie zdążył wrócić z planu MI2), a moim zdaniem ten, by przypominał Wolviego jeszcze mniej. Jak widzisz mogło być znacznie gorzej.

Kamecha

Mnie się jako Wolverine podobał i jest moim ulubionym bohaterem ze wszystkich bohaterów superhero movies. Ale nie sprzeczam się bo nigdy nie byłam fanką komiksu ani bajki. Po prostu obejrzałam pewnego pięknego dnia pierwszą część filmu i pokochałam całą produkcję, bohatera i aktora - to był mój początek fascynacji Hugh, wiec jakże mogłabym mieć o tej roli inne zdanie :) Pozdrawiam ! ;)

Imladris

Może gdybym był kobietą, bardziej doceniłbym Hugh :) Ale póki nie jestem, nikt nie pobije Wolviego w żółtym spantexie :)

PS: Z niedawnych doniesień zza oceanu (Wolverine #43) - podczas pościgu za Nitro, Wolvie został spalony do kości przez ściganego... potrafił się jednak zregenerować i po tym, gdyż jak wymyślili scenarzyści, jego mózg, zamknięty szczelnie pod kopułą, nie został uszkodzony. Czego to się człowiek nie dowie :)

Kamecha

"póki nie jestem" :D:D:D Myślę, że gdybyś był kobietą to doceniłbyś go podwójnie. Chociaż nie - nie że tak myślę, jestem tego pewna ! ;) Szczególnie za te momenty w filmach, podczas których prezentuje się bez koszulki :D:D:D A jak zauważyłam, w każdym filmie z jego udziałem jest choć jedna scena Hugh w samej bieliźnie ! I za to (między innymi ;) ) KOCHAM filmy z jego udziałem ;) :D:D:D pozdrawiam ! :)

Imladris

Też jestem facetem ale rola Jackamana w X-menach bardzo mi się podobała, świetnie podołał roli Wolviego, choć wcześniej miał co do tego obawy bo znałem go tylko z komedii romantycznych. Hmm a jeżeli tak na upartego szukać jakiegoś innego aktora do roli Wolverina to myślę, że Christian Bale byłby jak najbardziej ok ;)

Kamecha

Był świetny w X-menach. Nie piszę tego bo jestem dziewczyną, mam zupełnie inny typ faceta. Piszę bo w komediach romantycznych Hugh jest słaby. Powinnien grać silne i męskie typy. Może rola psychpatycznego mordercy?

XXX_Siostra

No może nie psychopatycznym, ale mordercą jest w Scoopie. A przy okazji przeuroczym, szarmanckim i wyjątkowo brytyjskim ;) I zabawnym do tego :D Szczególnie na końcu ;)

A ja go najbardziej lubię, kiedy gra właśnie arystokratę czy tam jakiegoś pana z wyższych sfer. Jak na Australijczyka jest cholernie brytyjski...tzn. potrafi takiego zagrać...nie wiem w sumie czy to świadczy o jego "właściwościach" osobistych czy o talencie aktorskim w każdym razie uwielbiam to ! :D

Imladris

jeśli chodzi o role psychopatycznych morderców to moim zdaniem to on się w ogóle nie nadaje

POZDRO:)

Vala_MalDuran

Zgadzam się, Jackman jest ok, lubię go oglądać:)

Kamecha

Jak dla mnie to jedyna postać która ratuje filmową trylogie. Bo same filmy z komiksem nie maja wiele wspolnego, szczegolnie trzecia cześć(juggernaut bez hełmu koło xaviera;d - smiech na sali, dark phoenix jako mutantka:))
A wracajac do watku. Jedyna jasna postacia jest Wolverine, ktorego jackman gra naprawde wysmienicie.
pozdrawiam fanów

Kamecha

Jackman wysmienicie zagral Wolverina. W duzej mierze dzieki niemu jest to jeden z moich ulubionych filmow :D

Maiev

Logana-Wolwerine'a powinien był zagrać Bruce Willis!!!

Kamecha

Jak dla mnie jest super!!! Pierwszy raz zobaczyłam X-Men w 2004 w polsacie gdy była premiera telewizyjna i odrazu mi sie spododbał. Wcześniej nie znałam Jackman'a. Rola Wolvie'ego posłużyła mu bo wcześniej był mało znany, a teraz występuje w dużych produkcjach. To mój ulubiony aktor i X-Men też :)

Kamecha

Wg mnie najjaśniejszy punkt z obsady "X-men". Tak na marginesie, to tego komiksu nie lubię i raczej to się nie zmieni w najbliższych latach - są lepsze:]

Kamecha

Z twarzy podobny, ogólnie nieźle go ucharakteryzowali , tylko za duży jak na wolverina ;]

Kamecha

no nie wiem ja jak myślę Wolvie widzę Hugh :)

Anouk_4

bo jesteś kobietą płci odmiennej i nie czytałaś komiksu :P

Kamecha

Czytałam komiks, kocham Wolverine'a, a Jackman jako Logan był dla mnie strzałem w dziesiątkę. W zasadzie oglądałam film wyłącznie dla Jackmana w roli Wolviego.

Kamecha

Pasował mi do roli Wolverina jak nikt inny. Moim zdaniem nie był za delikatny - grał takiego agresywnego, ale i zakochanego... Ciężko to ukazać w jednej postaci jednocześnie...
Bruce Willis odpada. "Szklana pulapka", "Armageddon" i na tym zakończmy ;-) Nie chciałabym go widzieć w roli bohatera komiksu. Zupełnie nie pasuje.
Wciśnijmy w strój Pitta i już;-) (ale on też by tam nie pasował). Nie mam zielonego pojęcia, kto jeszcze mógłby wcielić się w tą rolę i zrobić to przynajmnej tak samo dobrze jak Jackman.

doncia32

Nie wyobrażam sobie kogoś innego na jego miejscu. Naprawde świetnie zagrał Wolverina i oddał jego charakter.

Darken

oddał jego charakter? bez komentarza...

Kamecha

Mi tam pasował w tej roli ;)

Kamecha

Obsadzenie go w roli Wolviego nie było błędem.Jackman nadaje się do tej roli idealnie. Gościu czytałeś może orginalne komiksy czy tylko te wydane w Polsce? Wiesz wolverine nie zawsze ubierał się w swój żółty uniform. Często był przedstawiany w skórze i bez tej obciachowej maski. Ja zdecydowanie wolę takiego wolverina. A wogóle kogobyś chciał do tej roli? Bo chyba nie tego dupka Daugraya Scotta albo Mela Gibsona (który był zainteresowany tą rolą)?

Sgt_Pepper

Według mnie to tylko On pasuje do tej roli idealnie. Nawet charakteryzacja nie była tak jakos super zaawansowana. Gość jak nikt ma twarz i predyspozycje do tej roli i moim skromnym zdaniem żaden inny aktor nie zagrałby roli Wolviego lepiej jak on.

Joker_31

Moim zdaniem na Wolverina pasowałby Jason Statham

Kamecha

Uważam, że nikt inny nie zagrał by tej roli lepiej... może dlatego, że nie czytałam komiksów ani nie widziałam kreskówek.