Hugh Laurie

James Hugh Calum Laurie

8,7
26 343 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Hugh Laurie

Jak aktor serialowy może być aż na 9. miejscu. To nielogiczne, aby legendy kina takie jak Christopher Lee, Sean Connery, Steven Spielberg, George Lucas, Michael Caine, Tommy Lee Jones, Meryl Streep, Robert Duvall etc. są na niższym miejsu niż jakiś podrzędny aktor!? Ludzie, jak wy głosujecie!? Czy serial ten jest tak świetnie zrealizowany, że można go stawiać na równi z filmami w których występują wyżej wymienieni? Za nim go ocenicie porównajcie jego grę aktorską z talentami tych sław które znajdują się niżej niż serialowa aktorzyna...

kolomunek

to ludzie oceniali jego umiejetnosc, a ze zyjemy w polsce i zawsze znajdzie sie jakis debil co to jest 16letnim zazdrosnym kinomaniakiem od 20 lat i daje ocene 1 za to ze jest wysoko w rankingu, hugh spadl o 150 pozycji

kolomunek

I to Cię tak przeraża? Jakiś głupi ranking? Tych aktorów raczej to nie rusza, bo nie sądzę, żeby wiedzieli o jego istnieniu.Poza tym,to że ktoś gra w serialu nie znaczy, że jest gorszy od aktora filmowego.Miano ,,legendy filmowej''nikogo nie stawia wyżej od innych. Oni mogą być ,,legendami'',a dla mnie i dla wielu innych, ta ,,podrzędna aktorzyna''jest człowiekiem,który stworzył nietuzinkową postać - Dr.House'a.
I co, powiesz mi,że się nie znam? Może, bo dla mnie znać się w tej dziedzinie tzn.w tym siedzieć,mieć za sobą studia,być reżyserem itd. Ja w tym nie siedzę, a Ty? Jeżeli tak,to nie będe dyskutować(choć swoje będe wiedzieć)

Ekranizacja

Dla mnie taka rola znaczy więcej, niż występ w filmie. Prawie każdy może zagrać wybitną rolę w półtoragodzinnym filmie. Ale niech ktoś spróbuje śmieszyć, oburzać i przyciągać uwagę widza przez ponad sto czterdziestominutowych odcinków. Hugh jako House dalej nie nudzi i nie ma słabych epizodów. Ryzykowny pomysł oparcia całego przedsięwzięcia, jakim jest serial telewizyjny, na jednym aktorze sprawdził się. I to jest prawdziwy wyczyn. A taki Lucas odcina tylko kupony od sławy, zaś Christopher Lee od czasu "Władcy" w niczym wartym zapamiętania nie zagrał.

Panoptikon

Wyobraź sobie całkiem inny serial, jednak z podobną fabułą i z głównym bohaterem takim jak House. Teraz wybierz do tej roli odpowiedniego aktora. Na całym świecie TYLKO JEDEN da radę stworzyć taką postać - Hugh Laurie
Z czystym sumieniem mogę dać mu 10 - za jedną jedyną rolę - Doktora Housa.

kolomunek

Nie wiem czy zauważył ktoś ale on nie tylko grał w serialu dr. House ale także w wielu filmach - odwoluję się do filmografii z tego portalu... uważam że jego gra aktorska zasługuje na bardzo dobrą ocenę. Sława nie czyni nikogo dobrym aktorem ale tak samo gra w serialach nie powinna nikogo czynić gorszym. Ważne są tez gusta i guściki ;)... może nie polemizujmy nad tym na jakim miejscu w rankingach są jakie osoby, bo każdy szanujący się aktor i przede wszystkim poważny aktor z prawdziwego zdarzenia ma gdzieś nasze durne rankingi na różnego rodzaju portalach. :)

kolomunek

Zgadzam się ze wszystkimi powyzej, nie licząc tego pierwszego.
Za każdym razem kiedy oglądam Housa zastanawiam się co Hugh musiał robić aby stworzyc tak prawdziwą postac faceta który tylko ratuje ludzi. Bez niego ten serial byłby kolejnym w stylu chirurgów itp. Jeden człowiek przyciąga przed telewizory miliony widzów. Jednym serialem... jedną rolą , za którą jest nagradzany i nominowany. Nie próbuj byc mądrzejszy od Hollywoodzkiego Stowarzyszenia Prasy Zagranicznej którzy przyznali mu Złote Globy. I za twoją radą porównałam jego gre aktorską... stwierdzam iż Hugh Laurie zasługuje na tak wysokie miejsce ... za tą jedną role