Hugh Laurie

James Hugh Calum Laurie

8,7
26 343 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Hugh Laurie

Czytając wpisy na filmwebie dotyczące Hugh Lauriego ale również innych aktorów dochodzę do wniosku,że zyjemy w kraju,gdzie wszyscy się obrażają,wyzywają,karzą się zamknąć za opinię niekoniecznie zgodną z własną."Nie rozumiem,jak można oglądać coś tak beznadziejnego jak "Dr.House" albo "co ten żałosny aktorzyna robi na 5 miejscu w Top 100 Ludzie?".
Nie szanujemy swoich gustów,zdania innych ludzi,bo niby po co?Przecież jesteśmy nieomylni i tylko my wiemy wszystko najlepiej.Osobiście mogę zrozumieć wiele-bronimy swojego zdania,bo tak trzeba,gdy ktoś nas obrazi to próbujemy mu się "odszczeknąć".Ale czy od razu musimy z góry zakładać,że skoro ktoś nie lubi naszego ulubionego aktora lub filmu-musi być półgłówkiem,niedorozwojem albo "rozwydrzoną 13-latką"?Czytając wpisy tak właśnie zaczynam sądzić:-)
Osobiście bardzo lubię "Dr.Housa"i staram się oglądać go regularnie-co do roli Hugh,uważam ją za mistrzowską.Sama chciałabym leczyć się u takiego specjalisty.Ale to moja prywatna opinia i nie mam zamiaru przekonywać jego zagorzałych przeciwników,by również zaczęli ją podzielać.Każdy ma swoje gusta,które trzeba szanować.Mam po prostu cichą nadzieję,że kiedys dyskusję na forum będą kulturalne i nie będzie potrzeby niczyjego obrażania.Tak gwoli wyjaśnienia(na wypadek,gdyby ktoś pomyślał,że znów napisała jakaś nastoletnia fanka :-))mam 24 lata i jestem w pełni świadoma treści tego postu-pozdrawiam.

gennie85

masz absolutną rację. Dotyczy to prawie każdego wątku na filmwebie, prawie każdego komentarza na Onecie.. Polacy naprawdę mają problem z szanowaniem się nawzajem.

gennie85

to działa w dwie strony tak samo jak wszystko. Skoro ja np. mam szanować zdanie fanów Hugha że jest genialny itd. to niech oni szanują moje zdanie że jest cienki ,albo homoseksualiści chcą tolerancji dla swojej orientacji , ale nie tolerują skinów . to tyle na ten temat

Janko_Muzykant

Pisząc temat chodziło mi nie o narzucanie swojego gustu innym,lecz o szanowanie siebie nawzajem,a nie obrzucanie się kubłem pomyj tylko dlatego,że ktoś nie lubi naszego ukochanego filmu/aktora.

Janko_Muzykant

No niestety, ale słowo "tolerancja" zostało na tej stronie zapomniane...

gennie85

Racja Patrysiu ;*