Może mi ktoś inteligentny powiedzieć w czym Laurie jest lepszy od: Erica Bany, Brada Pitta czy Eda Harrisa? Aktor z niego żaden, widziałem go w 2 częśćach stuarta, Hausie, Dalmateniczykach czy Locie Feniksa i wypadł tam cieniutko...Ktoś pewnie powie: Obejrzyj Czarną żmije...Nie mam potrzeby...Rola Hausa też nie zachwyca...
Ocena dla aktora:5/10, a dla M.D hause 6/10...
kto powiedział że jest lepszy ?
a w czym jest lepszy od Eda - w wyglądzie
z reszta kim jesteś żeby mówić że ktoś jest marnym aktorem ? daj argumenty że Hugh jest w tym zły. czyżby miał zawsze taką samą minę ? czy nie umie zagrać emocji ? ja czegoś takiego nie zauważyłam...
A ja zauważyłem że ma słabą mimike, kiepsko oddaje uczucia i jest sztuczny...Takie miny jak on robi w M.D Hause może bez trudu zrobić Majewski...
Ranking mówi że jest lepszy od Eda...
tak jakby ten ranking był cokolwiek wart. lubię go - 10/10 nie lubię - 1/10 i na tym to w większości polega (niestety)
Mnie też to boli że nie którzy nie potrafią dać oceny innej niż 10 czy 1...Tu właśnie na jaw wychodzi ograniczenie narodu polskiego...
mi sie tam wydaje ze mikike ma niezla :D poza tym w jednym filmie gra troskliwego meza i ojca a w drugim chamskiego, egocentrycznego dupka i zarówno w jednej jak i drugiej roli wpada bardzo dobrze :D poza tym jest przystojny :D:D
od Erica Bany, Brada Pitta w czym jest lepszy?
Hmm w takim nie wielkim aspekcie jak - warsztat aktorski!
Hugh Laurie przeskakuje Erica Banę i Brada Pitta po tysiąckroć.
Jesli Ty bierzesz pod uwagę w ocenie aktorstwa rolę w "101 Dalmateńczykach" i do porównujesz Lauriego do gówniarstwa hollywoodzkiego to widać, że jeszcze małe zorientowanie w temacie posiadasz. Eric Bana i Brad Pitt - a co to za aktorzy?!
Hugh Laurie w roli House'a Cie nie zachwyca? Kurcze to jakie Ty masz wymagania? Wykreował świetną postać której zagranie wymagało świetnego warsztatu aktorskiego. Przecież House to niezwykle skomplikowana osoba. Cierpi ból fizyczny i psychiczny, ma zewnętrzny ochronny pancerz sarkazmu i w samej postaci istnieje jeszcze dowcip, bardzo dobre poczucie humoru. To nie lada wyzwanie aktorskie. Hugh rewelacyjnie odegrał tą rolę.
Ed Harris jest bardzo dobrym aktorem i śmiało można go zestawić w porównaniu z Lauriem. Niestety Hugh nie miał możliwości wykazać się w filmach takich jak Harris. Uważasz, że aktor Mirosław Bieliński z Teatru Żeromskiego w Kielcach jest słabszym aktorem niż np. Mirosław Baka tylko dlatego, że nie zagrał tylu dobrych ról filmowych? Stary, nie każdy dostał szanse grania w superprodukcjach!
Może Banę obraziłem słowami: Co to za aktorzy. Ma potencjał spory ale do Lauriego jeszcze daleko. Świetną rolę w Troi odegrał. Cała produkcja opiera sie na nim. Pitt, ten zmanierowany aktorzyna zmiękł. Dobra rola Pitta to "JOE BLACK" i ewentualnie w filmie "UŚPIENI" (u boku De Niro, Hoffmana, Bacona, nawiasem mowiąc to są wielcy aktorzy a nie Pitt :D czy Bana)
Nie powiedziałbym że Bana to gorszy aktor od Lauriego...
Z aktorami których podałeś nie zgodze się tylko z Baconem...Reszta aktorów gitt...Pozdrawiam
A czy uważasz, że Harris czy Pitt byliby w stanie zagrać takiego Housa i zdobyć takie uwielbienie za jedną (ale jaką!) rolę?
Szczerze wątpię...
Pitt jako House <lol2> Absurd... Chyba ta lista jest 'Top Aktorzy' Czyli znani i lubiani, a nie rozkazujących ich talenty Aktorskie !
A czy twoim zdaniem Laurie był by w stanie zagrać Majora Koeniga z "Wróg u Bram" (jako jedyny z obsady zagrał dobrze) czy nawet Stefana z "Zabić Księdza"...
No nie ! Tak może się do końca życia kłócić, że Hugh zagra świetnie House' a a nie zagra tak jak Ed Harris Majora Koeniga !
No i tak w kółko
Ale ja bardzo lubię Eda Harrisa i wcale nie uważam go za słabszego aktora od Lauriego. Po prostu obaj są świetni. Nie można stawiać niżej Hugh od Harrisa, tylko dlatego, że jest aktorem głównie serialowym. Zwłaszcza, że ten serial przewyższa poziomem znaczną większość współczesnych filmów. Podobnie zresztą, jak gra aktorska naszego House'a.
Dokładnie! Ja też lubię Pitta np, no Hugh ! I nie porównuje ich do siebie, bo to bez sensu ! Wiadomo, że Pit będzie lepszy w czymś tam a Hugh w czymś innym ! CO do serialu! Uważam, że to genialny serial!
w koncu gosciu ktory zalozyl ten temat skonczyl szkole aktorska w wiec jest specjalista od mimik itp. a serial ci sie nie podoba bo go nie rozumiesz proste jak drut po przeciagnieciu
Tak...Jak można nie rozumieć tak banelego serialu jakim jest Hause M.D...Najbardzej wnerwiają mnie te głupawe i wredne teksty dokterka...Gdyby do mnie ten dokterek takim tekstem zarzucił to bym mu ryj obił...Zresztą już zarezerwowałem lot za ocean...Rozwale te głupiutką morde Lauriego...
Gratulacje twojej pięknej , wręcz zadziwiającej mądrości ! Możesz mu obijać ryj ile chcesz, w twoim baniaku...;) ! Życzę powodzenia ;D Serio tak szczerze ; d Co do tekstu! Ogarnij się! Po pierwsze on tych 'głupich i wrednych tekstów' nie wymyśla, a z resztą myśl co chcesz.... ; x Masz swoich idolów, ja mam swoich, bynajmniej ja ich tak nie jadę ;d ^ I nie zniżam się do twojego wręcz banalnego poziomu rozumowania ;)
Sadziąc po twoim nicku masz 11 lat...To tak jak prawie wzystcy fani Lauriego...Jesteś jeszcze młoda i nie których rzeczy nie rozumiesz...
pf... gratulacje ! Patrz na nicki będzie dużo wiedział ! Tak samo napisane jest, że pochodzę z Warszawy ciekawe co nie ? ;> I pomyśl wieku 11 lat nie wypowiadałam bym się na pewno takim słownictwem ;d ! Przynajmniej ja tak uważam ;d :)
Ostatnio widziałem dzieciaka który w wieku 10 lat powiedział matce tak
"Proszę zdefiniuj mi mamo czemu nie mogę iśc na Transformrs. Inaczej potraktuje to jaką zwykłą konfabulacje jeśli nie będziesz ze mną chciała perfaktować..."
Łał na to widziałeś ! Jeśli uważasz, że nick 'Guśka11' skazuje, że mam jedenaście lat to wielkie gratulacje! Pomyśl ja wzięła z przymusu, bo dali propozycje taką : 'Guśka11" lub 'Guśka32024' to chyba logiczne, że łatwiejsze wzięłam ! A z resztą myśl jak myśl!
Hugh Laurie ma genialny warsztat aktorski. Nie powinno go się zestawiać bezpośrednio z Edem Harrisem, bo to mija się z celem. Harris otrzymywał propozycję gry w produkcjach dużych i ambitnych. Laurie nie miał tego szczęścia. Aktorstwo to zawód, który w dużej mierze opiera się na szczęściu. Będąc genialnym aktorem nie oznacza, ze na pewno będzie się otrzymywać ambitne i ciekawe role. On dostał szansę grania takiej roli dopiero w Housie. Laurie został tak naprawdę odkryty dzięki temu serialowi. To jak gra postać Gregorego House'a jest klasą samą w sobie. On jest tym serialem. Bez Laurie'go nie było by Housa. A przynajmniej nie byłby tak dobry i popularny. Tak jak daje się za przykład jak grać w filmach na Marlonie Brando i Robercie de Niro, tak na Laurie'm powinno się uczyć grać w serialach. A sam serial powinien być przykładem dla innych. Owszem nie jest idealny ale niektóre pomysły scenarzystów to mistrzostwo świata. A cała reszta seriali i tak jest daleko w tyle.
No i tu muszę cie częściowo poprzeć, choć nie wyobrażam sobie Lauriego w roli Jacka Sparrowa, Travisa Bickle czy Forresta Gumpa...
Aktorstwo w dużej mierze opiera się na znajomościach np.Nicholas Cage jest moim zdaniem jednym z najgorszych aktorów na świecie i nigdy nikt nie dałby mu propozycji zagrania w filmie gdyby nie Francis Ford Copola...\Pozdrawiam
Co za głupie wywody kogo by kto zagral a kogo nie. Wiadomo, że gdyby ktoś inny dostał rolę House'a to on by był wielbiony. Przcież Laurie to nie House, te dowcipne i sarkastyczne teksty ktoś mu pisze, on tylko je wygłasza. Oglądam ten serial i lubię, ale zgadzam sie z osobami, które piszą, że nie powinien być tak wysoko (Jeśli założyć, że ten ranking ma jakiekolwiek znaczenie). Dziś weszlam i zobaczylam ze pod nim jest nawet Marlon Brando. To dowód na to, że to ranking popularności.
Z tym, że nie powinien być tak wysoko się też zgadzam. Na ten ranking w ogóle nie powinno się patrzeć. jest on całkowicie nieobiektywny. Wysoko są Ci znani i lubiani. Starych, doskonałych aktorów z przed lat teraz nikt już nie pamięta. Taki Fred Astaire. Kto teraz o nim pamięta? Jeśli zapyta się ludzi o niego to niewielu go skojarzy. A czy nie był genialny? Albo Audrey Hepburn. Ja ludzie kojarzą ale większość nie pamięta z nią filmów. A była to chyba najlepsza aktorka w dziejach kina. Laurie nie jest najlepszym aktorem świata i na pewno było wielu lepszych, ale nie można powiedzieć że jest aktorem złym i nie umie grać. Bo aktorem to jest doskonałym :)
W czym jest lepszy od Brada Pitta? Na pewno lepszy z niego aktor(nie lubie Pitta), ale Bana kładzie obu na głowę. Wytłumacz dlaczego aktor z niego żaden? Z tego co wiem, to skończył szkołę aktorską, a to już o czymś świadczy... Należy mu się szacunek, że potrafi w Housie zatuszować swój angielski akcetn, a to dla angolów trudne zadanie. Wiadomo, że każdy się nim zachwyca poprzez pryzmat roli w serialu - miał facet szczęście, że ją dostał i tyle - każdy aktor marzy o takiej szansie, tym bardziej jeśli do tej pory angażowano go do roli drugoplanowych (prawdopodobnie zupełnie słusznie). Ktoś pisze, że on idealnie pasuje do housa - bo to on go wykreował!! A wyobrażacie sobie B.Lindę jako Bohuna w Ogniem i mieczem? Nie - bo Domagarow zagrał genialnie, ale gdyby nie Ogniem i Mieczem to pewnie połowa z Was nie wiedziała kto to jest Domagarow i być może zachwycalibyście się Lindą w tej chwili (podkreślę : BYĆ MOŻE:)) Tak samo, gdyby housa grał ktoś inny też byście się zachwycali...
Laurie nie jest zły, aktorem, ale nie jest też jakiś wyjątkowo - poprostu jest.... specyficzny, a że w aktorstwie to atut, to już jego szczęście :)
P.S. Żeby nie było- jestem fanką Dr.Housa, więc moja wypowiedź jest chyba obiektywna;p