aktorzyna ktory zablysnol w jednym glupim serialu, a wy juz sie podniecacie i dajecie wysokie oceny
pfff... zabronisz się podniecać ? ;>
Z resztą Jeśli uważasz, że rola House jest słaba to jaka jest megaśna na cb ? ;>
ej blagam Cie! takich wątków są setki! pisz tam i nie zakładaj nowych!! a ja się będe podniecac i mie nie zabronisz :P
jest aktorem, jest komikiem, jest muzykiem i jest pisarzem.. jeszcze był sportowcem.. nic nie osiągnął poza rolą House'a? biografie poczytajcie!
Jakby miała z wami kontakt dałabym wam jego książkę <BIOGRAFIA> Hm.. a rola Dr House to dla was malo ?
są ludzie grający głównie w jednym typie filmów, są ludzie grający ciąle podobne role (wojskowych, zimnych drani, etc,) a Hugh? zagrał kochającego męża i Ojca w Steward'zie, czy w Maybe Baby... ale jest wstanie zagrać również chama i cynika jakim jest House, czy głupkowatego księcia w Czarnej Żmii...
Nie mówię, że jest lepszy ! Mówię tylko, że bardziej go lubię niż Eastwooda! Chyba mogę ? ;> Lubię go to nie uważam go za Boga albo najlepszego aktora na tej Ziemi! A wy od razu walicie jakieś porównanie do Eastwooda albo Pitta ; /
Jego dorobek artystyczny jest bardzo duży. Nie uważam, że powinien znajdować się tak wysoko w rankingu, ale nie mogę go nazwać aktorzyną. Bardzo dobry aktor, który po prostu wsławił się tym serialem, jak i wielu innych. Poza tym używanie Shifta nie boli. Tak samo jak alta.
Tak na miły początek to: zabłysnĄł, a nie 'zablysnOl'. Ten serial wcale nie jest głupi. Co więcej, jest jednym z inteligentniejszych. Zawężając już nawet tematykę do medycznych to między nim a takimi Chirurgami, albo Ostrym Dyżurem jest chollernie głęboka i szeroka przepaść. Już nie mówiąc o Na dobre i na złe...Hugh Laurie jest godny 12. miejsca, bo nie liczy się ilość, ale jakość. O.
Dawać mi tu Deppa na 1. miejce i to już!
dorobek duży, w genialnym serialu genialna rola, a że się niektóre podniecają, to cóż, taki wiek.
"Hugh Laurie jest godny 12. miejsca, bo nie liczy się ilość, ale jakość. O.
Dawać mi tu Deppa na 1. miejce i to już!"
Dobra z tym użytkownikiem nie dyskutujemy...
Chyba nie widziałaś (wnioskuje, że jesteś płci żeńskiej) żadnego filmu oprócz Housa i Piratów z Karaibów. Ok Depp jest dobry, ale nie świetny. Aktualnie jest z 20 żyjących, lepszych aktorów, nie mówiąc już o Guinnesie czy Newmanie.
Laurie? Ok jako cynik, ignorant gdy gra Housa jest nawet dobry (nie rewelacyjny, nie na 12 miejsce), ale ludzie w czym innym on zagrał? Jak wymienicie mi 10, no może 5 dobrych filmów w których zagrał to zmienie zdanie.
rozważna i romantyczna, lot feniksa, królowie ulicy, czarna żmija (w Anglii odniosła duży sukces), człowiek w żelaznej masce... 5 prosze bardzo.
chozi mi ot o, ze jak weźmiesz niekóre filmy z udziałem takiego de niro to one są takie mocno średnie. ale czy przez to de niro miałby byc złym aktorem?
no i to jest problem, czesto dobieraja dobrych aktorow do zlych filmow/ zlych aktorow do dobrych filmow :/
Hehe właśnie sprawdzałam ranking ludzi i co i Laurie widzę, że ładnie podskoczył:D hehe zabawne no ale cóż serial jakim zasłynął jest godny pochwały:)
Swoja drogą aż nie mogę uwierzyć, że ten sam człowiek grał w 101 Dalmatyńczykach i oglądałam to jako mała gówniara:)
weź się najpierw naucz pisać, a potem pisz!!
co to w ogóle znaczy "zablysnol"?! ewentualnie zrozumiem nieumiejętność używania polskich znaków, ale w takim razie chyba powinno być "zablysnal" !
Jak to są dobre filmy to ja jestem Hans Kloss... Ok, kwestia gustu.
Każdy aktor ma w swoim dorobku jakiś słabszy film, ale także przynajmniej kilka świetnych. W tej chwili stawiacie Lauriego wyżej od Brando, Washingtona, Eastwooda czy Penna.
Brando - "Ojciec Chrzestny", "Na Nabrzeżach", "Tramwaj zwany pożądaniem", "Czas Apokalipsy"
Washington - "Chwała", "Dzień Próby", "Filadelfia"
Eastwood - "Dolarowa trylogia", "Gran Torino", "Bez Przebaczenia"
Penn - "Przed Egzekucją", "Sam", "Rzeka Tajemnic", "Milk"
A teraz porównajcie ich dorobek z dorobkiem Lauriego. Kilka drugoplanowych ról w komediach + bardzo popularny serial...
Podpisuję się pod tym rękami i nogami. Wstyd po prostu, żeby uzależniać poziom światowego kina od subiektywnej oceny fanboy'ów.
Zasrana demokracja...
Dlaczego prawie zawsze kiedy ktoś powie coś debilnego okazuje się, że nie
potrafi pisać we własnym języku? Prawdopodobnie brak mieliny w płacie
czołowym. Brak otoczki mielinowej na neuroprzekaźnikach powoduje
nieumiejętność dokonywania dojrzałej oceny zjawisk oraz bardzo często
ciężką dysleksję ("ZABLYSNOL"). Jakby powiedział House: AN IDIOT!
Fakt, aktorem to on może nie jest wybitnym (złym też nie jest) ale trzeba przyznać że role Gregorego Housa gra świetnie. Poza tym kiedy przestaniecie się przejmować oceną na Filmwebie? :)
Może i jest aktorem jednej roli (nie wiem, nie widziałam go nigdzie poza Housem) ale za to jakiej roli. Ha! Wątpie by ktokolwiek inny był lepszy w tej roli ;)
Kobieto o czym ty piszesz??!! Jeżeli jesteś jego fanką, to chociaż byś się zainteresowała i obejrzała z nim jakiś inny film... A poza tym jak można aktora oceniać po jednej dobrej roli? Cage też był świetny w "Zostawić Las Vegas", a poza tym to marny, choć kasowy aktorzyna. Chyba, że uznałaś, że teraz jest moda na Housa, więc się trochę polansujesz mówiąc jaki on jest wspaniały itp...
i tichy
Chyba za dużo tego serialu oglądasz:)
Lubię dr House i fajnie tam gra Hugh Laurie, ale żeby dać go tak wysoko...
bez przesady... gdyby nie Dr House to połowa tu zgromadzonych (jak nie
więcej) nie miała by pojęcia o jego istnieniu.
Nie wiem dlaczego miałby nie być tak wysoko. Ledger jest 7 i nikomu to nie przeszkadza. Laurie ma jedną wybitną rolę i Ledger miał jedną wybitną rolę więc dlaczego jego nikt się nie czepia. A już wiem Ledger miał wybitną rolę w filmie no bo wiadomo nie od dziś przecież że seriale to gówno i nawet jakby w nim Al Pacino zagrał to by mówili że do dupy
Jako dr House jest dobry, aczkolwiek obejrzałam 2 sezony i mam już przesyt tego serialu i głównego bohatera. Jakoś szybko się nudzi.
Nie znam Lauriego z filmów, ale z tego co widać w filmografii, wiele się nie napracował w życiu;)
Gimnazjum podnieca sie jednym słąbym serialem, oraz aktorzyna pokroju Cichopek, Mroczek, tak taka prawda..
A podstawówka pokroju pmp2811 uważa, że ALTERNATYWY 4 są lepsze, buahahahahahah!!! proszę nie rozśmieszajcie mnie weż najlepiej. Dobrze, że nie masz swojego prawdziwego zdjęcia śmieciu na tym forum bo już by była stypa po tobie...
Hugh jest bardzo dobrym aktorem.
Cenię go nie tylko za świetną grę House'a ale też za inne filmy jak np 101 Dalmatyńczyków , gdzie wypadł przezabawnie (świetnie).
;)
Cieszmy się że owy pan nie jest na pierwszym miejscu w naszym cudownym rankingu. (Ale kto wie, może niebawem tam zagości)
ja pier* czy nikt nie rozumie że mozna lubić również aktorów mniejszej rangi, za to nie można porównywać ich do aktorów typu Barndo. Cholera ale się zirytowałam...
Hugh Laurie jest dla mnie najlepszy aktorem serialowym jak i zajmuje 2 pozycje za Nicolasem Cagem jako aktor filmowy. Jego riposty są moce i potrafią rozśmieszyć do łez. Cóż mogę jeszcze powiedzieć on jest mistrzem w tym co robi i za to go cenie.
"Jego riposty są moce"
Jeśli nie wiesz to uświadomię Cię, że za jego ripostami stoi armia scenarzystów.
Nie tylko. Laurie sam mówi że wiele tekstów House'a sam wymyśla, zresztą wystarczy poczytać kilka wywiadów i pooglądać trochę filmików na youtube i od razu widać że w tym względzie Laurie jest do House'a bardzo podobny
wiem o tym że jego teksty nie są tak naprawdę jego ale chodziło mi o sposób w jaki on je mówi grając
a w jakich to genialnych filmach wystąpił, że można go porównywać nawet do Nicholasa Cagea u którego od razu mogę wymienić takie obrazy jak: Ciemna Strona Miasta, Wpływ Księżyca, Twierdza, 8MM, Oczy węża.. itd. mogę sypać tytułami jak z rękawa mimo, że uważam, że Cage od czasu 60 Sceonds strasznie obniżył loty..
u Lauriego potrafię wymienić dwa filmy z czego jeden został mi łaskawie przypomniany w jednym programie po czym musiałam sięgnąć do ów filmu i rzeczywiście - Laurie tam był. chodzi o Człowieka w Żelaznej Masce..
drugi film to boleśnie nieśmieszna komedia Maybe Baby.
Powiem tak chciałbym mieć tyle talentu co Laurie ... większość aktorów tworzy kreacje swojej postaci z gotowca mając scenariusz pod nosem Laurie zaś buduję swoją postać tak silnie i tak wszechstronnie, że właśnie dlatego ludzie go kochają, gdyż jest autentyczny, nie powiedziecie, że nie chcielibyście być leczeni przez House'a :D, myślę, że każdy serial w którym Laurie grałby główną rolę byłby sukcesem takie moje skromne zdanie