Lucas też próbował i nie zdołał :D Ewocki pokonujące szturmowców imperium , cała ta akcja z "wybrańcem" poczętym niepokalanie przez midichloriany czy one same jako "bakterie mocy" (lol) itp . Ten świat żyje swoim życiem ;P czas pokaże ....
Chyba sobie jaja robisz.
Abrams zrobil naprawde dobrego Star Treka a skoro robi film na ktorej serii sie wychowal czyli SW to tym bardziej sie postara.
Wyszedl teaser i ja widze ze bedzie to dobra produkcja.
luquepl popieram! Abrams nie spartolił oba startreki (a uwielbiam tą serię bardziej niż SW) to i nie spartoli Star Wars, to bardzo dobry reżyser
Nie, dlaczego ?? Mimo tego, że zdjęcia skończyły się niedługo przed wypuszczeniem trailera, który rzeczywiście jest krótki i mało ukazuje, to i tak nie jest źle.
oglądałem star teka którego zrobił jjAbrams i przeciętnie mu wyszło , słabe efekty itp
Jeśli podszedł do tego tak jak Peter Jackson do "Hobbita" ,czyli skokiem na kasę, to niewiele dobrego z tego wyniknie.
Nie zniszczy. Jest idealnym reżyserem do tego stanowiska!! Dlaczego ? Kilka powodów:
- Abrams gdy robi Star Treka robi jednocześnie coś czym jest zachwycony dzisiejszy widz i stary widz star treka(w końcu w filmie jest świetnie wytłumaczone to że wszystko ze starych star treku zdażyło się w innym continuum czasowym. Tak samo z super 8 - niby Abrams ale taki hołd dla Spielberga. Podobnie z dużo lepszym niż wcześniejsza część mission imposible. Czyli Abrams szuka nowych pomysłów i daję coś starego co się spodoba fanom.
- Abrams zawszę ma świetną scenografie, kostiumy i efekty więc wszystko będzie na pewno dobrze wyglądało w porównaniu z nową trylogią która momentami wyglądała fatalnie.
-Ogólnie ma ekipę swoich ludzi z którymi zrobił już dużo rzeczy a scenariusz piszę z gościem(scenarzystą) od najlepszej części Star Warsów(część 5).
-W zwiastunie wszystko wygląda dobrze i nie jest takie teatralne jak w nowej trylogii.
-Fabuła osadzona po starej trylogii w jest good
-Na + że Abrams bierze nowych aktorów i aktorki zamiast supergwiazd a to właśnie w Star Warsach jest dobre( kto znał Forda przed Star Warsami?! ) Ocena wyborów obsadowych(od 1 do 5) :
- 6 aktorów ze starej serii to dobry pomysł - 3,5/5
-Andy Serkins - nareszcie będzie świetna , realistyczna i żywa postać w motion capture( a nie jakiś Jar Jar) i jeszcze ten jego głos - 4,5/5
-Domhnall Gleeson- Młody irandzki aktor który z roku na rok gra coraz ważniejsze role. Syn wielkiego aktora. - 4/5
-Oscar Isaac - Swietny aktor u np. Coenów. Na dodatek już w tym roku grał z Gleesonem w ex machinie - 4/5
-Gwendoline Christie - świetnie się posługuje mieczem w grze o tron i z sezonu na sezon jest coraz lepsz - 3,5/5
-Miltos Yerolemou - tańczący z mieczem w grze o tron więc jako nauczyciel będzie spoko - 3/5
-Kilku młodych z castingu atorów. Miejmy nadzieje że mają kogoś dobrego od castingu - 3/5
-Adam Driver - Gwiazda serialu dziewczyny i świetny trzecioplanowy dziwak np. Co jest grane davis - 3,5/5
-Lupita Nyong'o - miejmy nadzieje że jest dobrą aktorką a nie tylko dziewczyną która miała swoje 5 minut. Abrams wykorzysta jej talen - 3/5
-Max von Sydow - wielki aktor który napewno będzie dobrym złym starcem - 3,5/5
No i to chyba tyle w temacie. ps. czy ktoś wie kto oprócz Von Sydowa będzie wrogiem ?
Abrams na pewno zrobi bardzo dobrym film.
Star Wars nie da się zniszczyć - można zrobić jedynie słaby film. Ale pod tym względem Lucas zawiesił poprzeczkę bardzo nisko, bo Episode 1-3 były mocno przeciętne, przeładowane pustymi efektami specjalnymi i lukrem.
Abrams to idealny reżyser do zrobienia Star Wars VII.
zaskoczę cie , mi cała gwiezdna saga którą Lucas zrobił bardzo sie podobała . I skąd masz te pewność że jjAbrams jest idealnym reżyserem do nowszej trylogii ???? Ja mam obawy co do niego . Chwalisz jjAbramsa tak jak by był lepszy od Lucasa w kręceniu filmów SF
Bylo slabo bedzie jeszcze gorzej.
Jego filmy kojarza mi sie z produkcjami M. Baya, papka zero ciekawej fabuly.