J.J. Abrams

Jeffrey Jacob Abrams

6,8
4 273 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby J.J. Abrams
Dasot

Lucas też próbował i nie zdołał :D Ewocki pokonujące szturmowców imperium , cała ta akcja z "wybrańcem" poczętym niepokalanie przez midichloriany czy one same jako "bakterie mocy" (lol) itp . Ten świat żyje swoim życiem ;P czas pokaże ....

użytkownik usunięty
Dasot

Będą mieszane recenzje, głównie dobre, nie schrzani SW7 w stopniu znacznym.

Dasot

SW nie da się zniszczyć,ale epizod 7 na pewno spartoli.

kondi143

Chyba sobie jaja robisz.
Abrams zrobil naprawde dobrego Star Treka a skoro robi film na ktorej serii sie wychowal czyli SW to tym bardziej sie postara.
Wyszedl teaser i ja widze ze bedzie to dobra produkcja.

luquepl

luquepl popieram! Abrams nie spartolił oba startreki (a uwielbiam tą serię bardziej niż SW) to i nie spartoli Star Wars, to bardzo dobry reżyser

Nozix

Zgadzam się, po teaserze chyba moge w pełni ufać Abramsowi :)

kapsel97

Mam nadzieję, że to ironia.

Cattus_domesticus

Nie, dlaczego ?? Mimo tego, że zdjęcia skończyły się niedługo przed wypuszczeniem trailera, który rzeczywiście jest krótki i mało ukazuje, to i tak nie jest źle.

użytkownik usunięty
luquepl

oglądałem star teka którego zrobił jjAbrams i przeciętnie mu wyszło , słabe efekty itp

Dasot

Raczej nie. Da się zauważyć, że SW to po części jego pasja.

Dasot

SW już był zniszczony teraz może być tylko lepiej

Dasot

Jeśli podszedł do tego tak jak Peter Jackson do "Hobbita" ,czyli skokiem na kasę, to niewiele dobrego z tego wyniknie.

Dasot

Nie zniszczy. Jest idealnym reżyserem do tego stanowiska!! Dlaczego ? Kilka powodów:
- Abrams gdy robi Star Treka robi jednocześnie coś czym jest zachwycony dzisiejszy widz i stary widz star treka(w końcu w filmie jest świetnie wytłumaczone to że wszystko ze starych star treku zdażyło się w innym continuum czasowym. Tak samo z super 8 - niby Abrams ale taki hołd dla Spielberga. Podobnie z dużo lepszym niż wcześniejsza część mission imposible. Czyli Abrams szuka nowych pomysłów i daję coś starego co się spodoba fanom.
- Abrams zawszę ma świetną scenografie, kostiumy i efekty więc wszystko będzie na pewno dobrze wyglądało w porównaniu z nową trylogią która momentami wyglądała fatalnie.
-Ogólnie ma ekipę swoich ludzi z którymi zrobił już dużo rzeczy a scenariusz piszę z gościem(scenarzystą) od najlepszej części Star Warsów(część 5).
-W zwiastunie wszystko wygląda dobrze i nie jest takie teatralne jak w nowej trylogii.
-Fabuła osadzona po starej trylogii w jest good
-Na + że Abrams bierze nowych aktorów i aktorki zamiast supergwiazd a to właśnie w Star Warsach jest dobre( kto znał Forda przed Star Warsami?! ) Ocena wyborów obsadowych(od 1 do 5) :
- 6 aktorów ze starej serii to dobry pomysł - 3,5/5
-Andy Serkins - nareszcie będzie świetna , realistyczna i żywa postać w motion capture( a nie jakiś Jar Jar) i jeszcze ten jego głos - 4,5/5
-Domhnall Gleeson- Młody irandzki aktor który z roku na rok gra coraz ważniejsze role. Syn wielkiego aktora. - 4/5
-Oscar Isaac - Swietny aktor u np. Coenów. Na dodatek już w tym roku grał z Gleesonem w ex machinie - 4/5
-Gwendoline Christie - świetnie się posługuje mieczem w grze o tron i z sezonu na sezon jest coraz lepsz - 3,5/5
-Miltos Yerolemou - tańczący z mieczem w grze o tron więc jako nauczyciel będzie spoko - 3/5
-Kilku młodych z castingu atorów. Miejmy nadzieje że mają kogoś dobrego od castingu - 3/5
-Adam Driver - Gwiazda serialu dziewczyny i świetny trzecioplanowy dziwak np. Co jest grane davis - 3,5/5
-Lupita Nyong'o - miejmy nadzieje że jest dobrą aktorką a nie tylko dziewczyną która miała swoje 5 minut. Abrams wykorzysta jej talen - 3/5
-Max von Sydow - wielki aktor który napewno będzie dobrym złym starcem - 3,5/5

No i to chyba tyle w temacie. ps. czy ktoś wie kto oprócz Von Sydowa będzie wrogiem ?

Abrams na pewno zrobi bardzo dobrym film.

Kubosorek120

Star Wars nie da się zniszczyć - można zrobić jedynie słaby film. Ale pod tym względem Lucas zawiesił poprzeczkę bardzo nisko, bo Episode 1-3 były mocno przeciętne, przeładowane pustymi efektami specjalnymi i lukrem.
Abrams to idealny reżyser do zrobienia Star Wars VII.

użytkownik usunięty
_dominic_

zaskoczę cie , mi cała gwiezdna saga którą Lucas zrobił bardzo sie podobała . I skąd masz te pewność że jjAbrams jest idealnym reżyserem do nowszej trylogii ???? Ja mam obawy co do niego . Chwalisz jjAbramsa tak jak by był lepszy od Lucasa w kręceniu filmów SF

użytkownik usunięty
Dasot

Ja mam obawy co do jjAbramsa i obawiam sie ze zniszczy nowszą trylogie

Dasot

Bylo slabo bedzie jeszcze gorzej.
Jego filmy kojarza mi sie z produkcjami M. Baya, papka zero ciekawej fabuly.

Dasot

Ten post to jakiś Żart ?!

Po cholerę piszesz takie teksty, przecież logiczne jest że J.J Abrams nie zepsuje tego filmu