Jack NicholsonI

John Joseph Nicholson

9,0
92 943 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jack Nicholson

Witam, mam zamiar obejrzeć jakiś dobry film z Jackiem, bo bardzo lubię tego aktora, chcoiaż z nim widziałem tylko Batmana i Wilka. Jakie inne filmy z nim mi polecicie?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
bryl23

Przede wszystkim "Lot nad kukułczym gniazdem" oraz "Lśnienie". Tak na dobry początek.

bryl23

Od siebie dorzuciłbym jeszcze "Chinatown".

Grigor

Zdecydowanie nie polecam "Porozmawiajmy o kobietach" - niezwykle słaby film.
Jesli chcesz zobaczyc wesołego Jacka to polecam "Lepiej pozno niz pozniej" i "lot nad kuku...."
jesli chcesz zobaczyc złego Jacka to "Lśnienie" i "Infiltracja"

goandrewgo_

A ja Porozmawiajmy o kobietach, jak najbardziej polecam. Dobre kino.

bryl23

W dorobku Jacka jest wiele dobrych filmów, nie bez pardonu jeden z najwybitniejszych aktorów. Zalezy w jakich filmach gustujesz. Jesli libisz sie postraszyc to Lśnienie Ci to zagwarantuje, a nawet bedzie tego nadto, gdyz jest to znakomicie zrealizowany film. Zachwyca nie tylko Jack, ale i jego synek (filmowy) zagrał bardzo dobrze(moja opinia, jak na taki mlody wiek to był fenomenalny, a jego REDRUM daje takiego kopa, ale to sama sprawdz:) )
Jesli lubisz kino kryminalne to Chinatown bedzie dobrym wyborem, ewentualnie Infiltracja. Jak lubisz filmy ambitne to Lot bedzie strzałem w dziesiatke. Jesli nie lubisz takiego kina to odreadzam bo moze sie nie spodobac a zle slowa na temat tego filmu wzbudza tylko fale krytyki :p

zbygniew

ja polecam do wyżej wymienionych ("lot...","lśnienie","chinatown","lepiej późno niz póxniej",)
"lepiej byc nie może", "easy rider", "czyłe słowka", "czarownice z eastwick", "honor prizzich"
a można by jeszcze wymieniać... :)

AmoK_2

"Jesli libisz sie postraszyc to Lśnienie Ci to zagwarantuje, a nawet bedzie tego nadto" < bez przesady ^^

bryl23

temu palantowi lepiej nic polecajcie. To idiota!! Nie zna sie na kinie.

bryl23

http://www.youtube.com/watch?v=Ce8IvnUuNzU bardzo mlody Jack:)