Jack NicholsonI

John Joseph Nicholson

9,0
90 559 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jack Nicholson

Witam, mam zamiar obejrzeć jakiś dobry film z Jackiem, bo bardzo lubię tego aktora, chcoiaż z nim widziałem tylko Batmana i Wilka. Jakie inne filmy z nim mi polecicie?

bryl23

Przede wszystkim "Lot nad kukułczym gniazdem" oraz "Lśnienie". Tak na dobry początek.

bryl23

Od siebie dorzuciłbym jeszcze "Chinatown".

Grigor

Zdecydowanie nie polecam "Porozmawiajmy o kobietach" - niezwykle słaby film.
Jesli chcesz zobaczyc wesołego Jacka to polecam "Lepiej pozno niz pozniej" i "lot nad kuku...."
jesli chcesz zobaczyc złego Jacka to "Lśnienie" i "Infiltracja"

goandrewgo_

A ja Porozmawiajmy o kobietach, jak najbardziej polecam. Dobre kino.

bryl23

W dorobku Jacka jest wiele dobrych filmów, nie bez pardonu jeden z najwybitniejszych aktorów. Zalezy w jakich filmach gustujesz. Jesli libisz sie postraszyc to Lśnienie Ci to zagwarantuje, a nawet bedzie tego nadto, gdyz jest to znakomicie zrealizowany film. Zachwyca nie tylko Jack, ale i jego synek (filmowy) zagrał bardzo dobrze(moja opinia, jak na taki mlody wiek to był fenomenalny, a jego REDRUM daje takiego kopa, ale to sama sprawdz:) )
Jesli lubisz kino kryminalne to Chinatown bedzie dobrym wyborem, ewentualnie Infiltracja. Jak lubisz filmy ambitne to Lot bedzie strzałem w dziesiatke. Jesli nie lubisz takiego kina to odreadzam bo moze sie nie spodobac a zle slowa na temat tego filmu wzbudza tylko fale krytyki :p

zbygniew

ja polecam do wyżej wymienionych ("lot...","lśnienie","chinatown","lepiej późno niz póxniej",)
"lepiej byc nie może", "easy rider", "czyłe słowka", "czarownice z eastwick", "honor prizzich"
a można by jeszcze wymieniać... :)

AmoK_2

"Jesli libisz sie postraszyc to Lśnienie Ci to zagwarantuje, a nawet bedzie tego nadto" < bez przesady ^^

bryl23

temu palantowi lepiej nic polecajcie. To idiota!! Nie zna sie na kinie.

bryl23

http://www.youtube.com/watch?v=Ce8IvnUuNzU bardzo mlody Jack:)