Dla mnie najlepsza rola Jacka to rola w Locie nad kukulczym gniazdem, dalej Lsnienie , tu niezapomniany cytat,,wkurzaja Jacka takie sprawy, ciagla praca brak zabawy''
Trudno wybrać jedną.
JACK NICHOLSON to:
1 „LUDZIE HONORU”
2 „WILK”
3“LOT NAD KUKUŁCZYM GNIAZDEM”
4 “PIĘĆ ŁATWYCH UTWORÓW”
5 “LŚNIENIE”
6 “CHINATOWN”
Według mnie najlepsze role w jakich zagrał i zapadły mi w pamięci to:
"Lśnienie" jako Jack Torrance,
"Chwasty" jako Francis Phelan,
"Batman" jako Joker.
"Lot nad kukułczym gniazdem", a potem "Lśnienie", "Easy Rider" i "Listonosz zawsze dzwoni dwa razy".
Lśnienie ;) wystarczy przytoczyć słynne : "Here's Johnny!" lub : "Wendy? Darling? Light, of my life. I'm not gonna hurt ya. You didn't let me finish my sentence. I said, I'm not gonna hurt ya. I'm just going to bash your brains in."
dalej Lot nad kukułczym gniazdem
lśnienie i czarownice z eastwick
po obejrzeniu tych filmów zastanawiałam się czy on na prawdę nie ma czegoś z głową :)
oczywiście "easy rider", "lot nad kukułczym gniazdem", ale też ku mojemu zdziwieniu bardzo zabawna, prześmiewcza rola gangstera w "infiltracji"
1. Lśnienie
2. Lot nad kukułczym gniazdem
3. Batman
4. Lepiej być nie może
5. Wilk
W "Locie nad kukułczym gniazdem". To było chyba największe wyzwanie aktorskie Nicholsona.
Co za głupie pytanie-każda rola Jacka jest najlepsza! Mr.Mefisto zawsze wypada świetnie w każdym filmie:>
1. Ludzie honoru
2. Lot nad kukułczym gniazdem
3. Chinatown
4. Lepiej być nie może
5. Czułe słówka
6. Infiltracja
7. Batman
8. Honor Prizzich
9. Pięć łatwych utworów
10.Czarownice z Eastwick
Dla mnie wszystkie, bo kocham Nicholsona :D Ale jak mam wybrać, to najbardziej zapadły mi w pamięć (z tych filmów, które widziałam):
Lśnienie
Czarownice z Eastwick
Lot Nad Kukułczym Gniazdem