Jack NicholsonI

John Joseph Nicholson

9,0
90 559 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jack Nicholson

Ale, jako aktor jest wyśmienity i tego nie można kwestionować.
Oprócz talentu, ma w sobie to coś, czego innym aktorom brakuje. Niesamowita charyzma,która przyciąga uwagę, jak magnez.... Moim skromnym zdaniem, jest jednym z najlepszych aktorów na świecie.
Oto moje zestawienie najlepszych filmów Jacka:

1. Lot nad Kukułczym Gniazdem
2. Lśnienie
3. Chinatown
4. Czułe Słówka
5. Chwasty (z cudowną Mery)
6. Listonosz Zawsze Dzwoni Dwa Razy (z piękną Jessicą)
7. Lepiej Być Nie Może
8. Honor Prizzich
9. Czarownice z Easwick
10. Lepiej Pożno Niż Pózniej

Może jakiś film przeoczyłam...? W każdym razie to moja 10-tka .

Corderosa

Oj, przeoczyłaś. Easy ridera, Ostatnie zadanie, Pięć Łatwych utworów, Niesłusznie oskarżonych, Zawód Reporter, Porozmawiajmy o kobietach, Obietnice, Schmidta i Wilka.

Nie wiem, co w zestawieniu robi Lepiej późno niż później.

_Ja_

Niestety, nie oglądałam większości filmów, które wymieniłeś. Chyba powinnam nadrobić te zaległości :o). Jeśli chodzi o film "Lepiej pózno niż pózniej", rzeczywiście nie jest to mistrzostwo świata, dlatego umieściłam ten film na 10-tej pozycji(może to sentyment do Diane Keaton...?).Mimo wszystko uważam, że nawet po obejrzeniu pozycji, które podałeś, nic nie zachwyci mnie tak, jak "Lśnienie", "Chinatown", czy "Lot nad kukułczym gniazdem". Ale sprawdzić nie zaszkodzi...

Pozdrawiam :o) .

Corderosa

Easy rider, Schmidt, Porozmawiajmy o kobietach i Pięć Łatwych utworów - tu Cię na pewno zachwyci.

Easy rider to jedna z najlepszych ról Jacka, choć drugoplanowa.

Schmidt to rola zupełnie inna od reszty jego ról. Gra zmęczonego życiem, starego człowieka, któremu doskwiera problem samotności.

Pięć Łatwych utworów to też rola inna, nietuzinkowa, jeśli chodzi o Jacka. Z brawurą wciela się w postać pianisty, który zakończył już swoją karierę i musi stanąć wobec innych problemów codzienności.

W Porozmawiajmy o Kobietach jest podrywaczem-studentem, który szuka swojej recepty na życie.

Te 4 filmy polecam najbardziej, choć we wszystkich innych był też rewelacyjny.

Pzdr.

Corderosa

Pominęłaś "Batmana"... Pominęłaś kawał mojego dzieciństwa :P