Jackie ChanI

Kong-sang Chan

8,2
23 556 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jackie Chan

Autograf

użytkownik usunięty

Próbowaliście do niego pisać? Prosić o autograf? Jest tak zajętym i rozchwytywanym aktorem, że sama w sumie wątpię, czy czymś by to poskutkowało. Jednak na forum np. Johnny'ego Deppa kilka osób listy wysłało i dostało zdjęcia z podpisami. Może warto by spróbować, tylko skąd wytrzasnąć adres?

z Jackie'm nie ma problemu.. wpisz w google fraze:
stefans autographs site:ch

i tam jest wsio co trzeba:)
pisałem na ten adres z Hong Kongu.. mam dwa.. jeden preprint i jeden hand made..

użytkownik usunięty

Łaaał ;) No to gratuluję. Muszę też się wziąć (za pisanie rzecz jasna).

oczywiście sam adres nie gwarantuje Ci autografu.. nie którzy olewają, nie którzy nie mają czasu i na foto z podpisem sie czeka np 2 lata lub dłużej..
w większości przypadków zajmują się tym agenci Aktorów, czy jak to nazwać.. ale zdarzają sie podpisy z dedykacją(Christina Ricci,Chavy Chase...)
żeby zwiekszyć prawdopodobieństwo wysyła sie wraz z listem:
- SASE(koperte zwrotną z Twoim adresem.. najlepiej formatu A4 - chociaż akurat od Jackie'go wysyłają zdjecia formatu B5 we własnych kopertach)
- IRC(międzynarodowy kupon na odpowiedz - do nabycia na poczcie za 4,50zł) - zależy gdzie wysyłasz... z mojego doświadczenia wynika że: Europa = jeden, USA, Azja, Australia = dwa.
- czasem mozna wysłać swoje zdjęcie i liczyć na to żę podpiszą... mnie sie udało tak tylko z Leslie Nielsenem :) podpisana została okładka kasety video która wysłałem

i nic więcej nie dołączać; żadnych podarków etc.

list zawsze po angielsku(nawet do Francji czy Chin), zwrócony bezpośrednio do osoby do której piszesz..
pisze się krótki(maks pół strony), bez zbędnych pierdółek. można w 2 zdaniach wspomnieć że jestes fanką od lat ble ble ble... podziwiasz i tak dalej, ale bez szczegółów i zbytniego rozlewania się.. potem prośba o autograf i że: "I have enclosed SASE and two IRC coupons for your convenience" i tyle..
ja zawsze wysyłam ten sam list zmieniam tylko Nazwisko adresata :P i to wsytarczy..
podsumowując: koszt takiego autografu to około 10-12zł
radość jest bezcenna uwierz mi :) nawet jesli dostaje sie preprint(zdjęcie z nadrukowanym podpisem) :P

użytkownik usunięty
adam_kojiro

Oj tak, radość musi być bezcenna, wierzę ;) A moja dusza raduje się na widok pana Chana na ścianie (tak wiem, czekać, czekać i jeszcze raz czekać- ale wytrzymam). Dziękuję za fatygę, za informacje. Mam już kilka nazwisk, do których z takową prośbą chcę się zwrócić (Chan, Rickman, Nicholson etc.)

hy hy a jak fajnie jak sie ma grzbiecie taki autograf - I love you Jackie Chan na t shircie :)
w srodowisk krazy anegdota - przyjdz na plan filmowy gdzie pracuje JC goly, a ubierze cie od stop do glow w ubrania z wlasnym logo :P
Ja tez juz dorobilam sie jego stempelka na wiekszosci rzeczy.
Ale jak jestes naprwde fanka i zalezy, to on ma wieksze powazenie dla tych, ktorzy mu sie dokladaja do fundacji albo do szkoly za jeden dolar.
Autografy mozna tez kupic na aukcjach.

adam_kojiro

hey:)Mam prośbe czy może mi ktoś przesłać ten list a ja zmienię tylko nazwisko???pierwszy raz chce wysłać prośbę o autograf...proszę o pomoc i udzielenie cennych informacji.dzięki:)

musze przyznać, że nie wpadłem jakoś wcześniej na pomysł z wysyłaniem korespondencji do gwiazd kina:) nawet mi sie ten pomysł podoba... chyba najtrudniejsze to znaleźć aktualny adres zamieszkania czy cokolwiek z miejscem pobytu takiej gwiazdy byłoby związane.... no i sformułować jakiś tekst po angielsku krótki i bez błędów:D:D jak ktoś jeszcze ma przydatne, informacje, pomysły i porady to fajnie byłoby jakby się podzielili:D
pozdrawiam

christopher

Proszę o zamieszczenie adresu Jackie Chana.

Ja już napisałam list, ale niestety nigdzie nie mogę dostac tych kuponów IRC. Pewna pani na poczcie powiedziała mi, że takiego czegoś już nie ma, że zostały wycofane. Nie wiem czy rzeczywiście, czy poprostu chciała mnie delikatnie mówiąc spławic... A Wy dostaliśce te kupony?? Chetnie odkupię za dobrą cenę of course :D

DOSTAŁAM AUTOGRAF!!! Jak już ktoś pisał wysłałam na ten adres do Hongkongu i po niespełna 20 dniach mam autograf!!! SUUUUUUUPEEER :D:D:D

kasikn77

Siemka może ktoś mi podać przykładowy napisany list?Nie znam angielskiego a bardzo chciałbym dostać autograf ;) Pozdrawiam ;D

kasikn77

A mogłabyś mi powiedziec dokładnie jak to zrobiłaś, czyli na jaki adres i co napisałaś (wysłałaś) ? Bo też chciałabym się tak cieszyc z autografu jak Ty :)

Marga

Adres to można chyba zdobyć najłatwiej nie wychodząc z domu. Wpisujesz w przeglądarkę adres jackie chan i na pewno znajdziesz, Ja miałam jakiś z Hong Kongu chyba Kowloon Tong. Najtrudnej zdobyć kupon IRS (kupon na międzynarodwą odpowiedź) po to by nikt za nas nie musiał kupować znaczka, tylko wymienić go na odpowiedni w Hong Kongu :)
Póżniej wywołałam 2 ładne zdjęcia Jackiego i napisałam list.. PO angielsku oczywiście. Napisałam tam, że uwielbiam jego filmy itd, czyli standard ;) Później włożyłam zdjęcia do jednej koperty zaadresowanej moim adresem a następnie ją do większej razem z listem i kuponami IRC. A tą większą już zaadresowałam do Jackiego, kupiłam znaczek i wysłałam. :P I po sprawie ;D A niedługo potem frajda na całego :D:D:D

użytkownik usunięty

Czy ca rade wysyłać listy do wszystkich znanych aktorów o autograf?? A jak znależć ich aktualny adres zamieszkania???

też na to nie wpadłam:D
mam tylko autografy ulubionych muzyków.....ale warto spróbować:D