Jake Gyllenhaal

Jacob Benjamin Gyllenhaal

8,7
135 523 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jake Gyllenhaal

Tłumaczę z innej strony;
"Głosowanie na Nagrody Filmowe MTV kończy się 19 maja. Wydaje mi się, że jednym z możliwie najlepszych PODZIĘKOWAŃ jakie możemy mu złożyć, będzie zapewnienie mu tej nagrody naszymi głosami.
Czy mam obsesję na punkcie Jake'a? Najprawdopodobniej tak, ale jego rola w "Brokeback Mountain", była, jak to określiła Charlize Theron /PS: Lubię ją, była świetna w "Monster" i "Dalekiej północy"/, ((po prostu zapierająca dech w piersiach)).
MUSISZ GŁOSOWAĆ NA WSZYSTKIE NAGRODY PO KOLEI ŻEBY TWÓJ GŁOS ZOSTAŁ UZNANY! Tak ustaliło MTV - lipa.
Więc, jeszcze raz: www.mtv.com -) MTV Movie Awards, i wszystko po kolei."

Dzięki i pozdrowienia.

Howler

Oczywiście zagłosuję na niego w MTV Awards, Jake jest najlepszym aktorem na świecie i jestem pewien że dostanie tę nagrodę. Pozdro

Howler

No zagłosowałem w MTV. Na Jakea oczywiście. Pozdro dla wszystkich fanów:)

Jake

Zasranawiam się, dlaczego nie ma nominacji dla Heatha Ledgera...

Elizabeth_Bennet_2

Nominacje do MTV Movie Awards dostają najpopularniejsi. Rzadko wygrywają najlepsze role, np. w zeszłym roku zamiast Hillary Swank /która dostała Oscara za "Za wszelką cenę"/ wygrała Lindsay Lohan. Heath z rolą gbura nie miał większych szans na nominację. Musiałby być Amerykaninem, musiałby być bardziej przystojny i przede wszystkim, musiałby mieć "ciekawszą" /z punktu widzenia widzów MTV, czyli głównie USA przed 25 rokiem życia/ rolę.
Wydaje mi się, że wygra ten gość z "40letniego prawiczka".
A Jake i Heath wygrają nagrodę "Best Kiss".
Pzdr

Howler

Heath musiałby być bardziej przystojny? A nie jest? Bo uważam, ze jest bardzo. Rola gbura? To przecież bardzo skomplikowana osobowość, bardzo trudna! Ale masz rację, widzowie MTV w iększości nie rozumieją o co chodzi. Widzą tylko dwóch całujących się facetów. "Heh, faceci się całują, lol!"Rzygać mi się chce!

Elizabeth_Bennet_2

Fani MTV homoseksulalistów tolerują i prawdopodobnie nawet pocałunek z "Brokeback Mountain" wygra w kategorii 'najlepszy pocałunek'.
Ale chodzi właśnie o to, że ci sami fani widzą rolę Heatha jako niespecjalnie wartą uwagi, bo dla nich Ennis del Mar jest po prostu gburem /przyznaj, że to rola Jake'a jest bardziej sympatyczna, nawet jeśli wcale nie jest lepsza/.
Reese Witherspoon, Joaquin Phoenix i Terrence Howard mają swoje nominacje głównie za śpiewanie /jak MTV mogłoby nie nominować bardzo dobrych ról piosenkarzy/, Steve Carrell za dobrą rolę komediową, a Rachel McAdams gra niby nieźle, ale przede wszystkim jest ulubienicą MTV, podobnie jak Jessica Alba, której prawie że wymyślili kategorie, w których jest w stanie wygrać: the sexiest performance, best hero.
Podsumowując, MTV Movie Awards mówią raczej o tym, jak bardzo ktoś jest popularny. Nawet Paris Hilton udało się zdobyć nominację 'best scared performance'

Howler

w MTV chodzi głównie o to jak bardzo kto jest seksowny i ...młody
rola Heatha była rolą kogoś dojrzałego a to jest obca koncepcja dla tych dzieciaków. Ale to już jest taka nagroda....dla dzieciaków, które słuchają rockandrolla. Więc Jake jest "swój", jest z LA, jest jednym z nich, mogą się z nim identyfikować. Oczywiście jakość kreacji aktorskiej nie ma tu zupełnie żadnego znaczenia, raczej liczy się jak silnie się identyfikują z postacią

jakalie

Dokładnie.
W każdym razie to nie musi znaczyć, że rola nie jest dobra - w tym roku cztery z sześciu nominacji to świetne role /Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon która prawdopodobnie dostanie tą nagrodę, Terrence Howard i Jake oczywiście/.
Ale na pewno miło ją dostać. bo w końcu to mówi o tym, jak wielu ludzi lubi danego aktora.

Howler

Jake jest świetny! zagłosuje na pewno na niego, należy mu się nagroda! najbardziej podobał mi się w filmie JARHEAD, był świetny między innymi w scenie jak latał w czasie Świąt z czapka Mikołaja na...:) i śpiewał piosenkę Naughty by Nature O.P.P. Naprawdę świetny facet!:)