DZISIAJ WIDZIAŁĘM KSIĘCIA PERSJI !!! JAKE PASUJE DO ROLI DASTANA IDEALNIE SUPER ZAGRAŁ I DO TEGO PIĘKNA GEMMA !!!!!!! NAPRAWDE CUDOWNA PARA
no mi też bardzie podobał się Książę Persji niż Avatar, no i faktem jest że Gemma i Jake doskonale do siebie pasują
Rzeczywiście, a miałam obawy co do obsadzenia go w roli Dastana. Jak się okazało Jake jest dużo bardziej wszechstronny niż mi się wydawało. A kto by pomyślał że z niego taki twardziel:) Zwracam honor:)
Też miałem obawy ale po obejrzeniu POP'a Jestem niebywale pozytywnie nastawiony do Jake'a Zajebisty Aktor ;)
Film jest genialny :D Znacznie lepszy od Avatara. : ] Byłam dzisiaj w kinie i bym pojechała sobie jeszcze raz :D Rewelacyjna fabuła. : ) Gra aktorska pełna profeska ; ] Muzyka nic dodać nic ująć : ) Może tylko za dużo efektów specjalnych, ale to tak odrobinkę ; ) Gorąco polecam!! : )
Super aktor ;] niczego sobie ^^ osobiście wolę go w wersji dłuższych włosów ^^ bardziej przystojny się wydaje :d widziałam prince of persia :d mega ciacho z tymi włosami ^^
no tak, facet zagral w tandetnej superprodukcji i juz jest okrzykniety "zajebistym" aktorem, chlopak jest totalnym beztalenciem. jak wiekszosc bohater jednego filmu (donie darko). ta sama poza, te same ruchy czy gra w komedi, dramacie, czy w s-f.
Jeśli jako takiego chcesz go widzieć to zawsze taki dla Ciebie będzie. Dla mnie to jeden z najlepszych aktorów jakich dane mi było zobaczyć.
Co?
Uważasz że Jake grał tak samo chorego nastolatka(donnie Darko - film psychologiczny) jak księcia Persji ? Albo żołnierza piechoty morskiej('Jarehead'-wojenny) i studenta matematyki('Dowód'-dramat)? W Zodiacu(thiller) wypał identycznie jak w Brokback Mountain(dramat)?! Że niby rola w The good Girl (dramatyczna postać) jest taka jak w Pojutrze (film katastroficzny)?
Człowieku, obejrzyj najpierw film a potem pisz takie głupoty.
no to proponuje zebys zobaczyl wiecej, ale to naprawde wiecej filmow.
(do dziabonczek) owszem uwazam,ze zagral we wszystkich tych filmach co widziales tak samo! jego mozna porownac do Wentworth Miller (odtworca Scofielda w prisonie) zawsze ta sama poza, zawsze ta sama mina! jezeli podoba ci sie aktor z wygladu, to nie oznacza ze jest zajebistym aktorem. szara rzeczywistosc jest taka, ze nie umie grac. to tak samo jak powiedziec ze tatum jest zajebisty, bo ma fajna buzke.
czlowieku najpierw sprawadz do kogo odpowiadasz, a potem pisz zebym cos zobaczyl, bo mam "troszke" wiecej filmow na koncie niz ty!
A skąd pomysł i pewnośc że masz wiecej obejrzanych filmów na koncie niz ja? Bo co? Bo mam mniej ocenionych na filmwebie? Weź sie zastanów bo głupoty piszesz niesamowite. To że nie wystawiłam jakiejś oceny na filmwebie to nie oznacza że danej produkcji nie widziałam.
A ja radze obejrzeć Ci więcej filmów, ale z Jakeiem bo mam wrazenie ze widziałeś 2 i na tej podstawie mówisz że ZAWSZE gra tak samo.
I błagam nie porównuj Tatuma do Jake'a (którego szanuje jako aktora a nie za "ładną" buzię), który ma parę nagród i udanych filmów na koncie.
Donnie Darko i Brokeback Mountain to dwa kultowe filmy i nikt mi nie wmowi że i tu i tu grał identycznie, to śmieszne.
poniewaz ja ogladam po 3-4 filmy na dzien to raz, a dwa widzialem wszystkie filmy od zyciowe rozterki do teraz + pop! stad tez moge powiedziec,ze gra wszedzie tak samo! owszem moge go porownac do jakea, poniewaz zarowno on jak i tatum gral w dobrych filmach:
jake: pop, bracia, zodiak, taransfer, dowod (gdzie btw. lepsza jest sztuka), d.d.
tatum: dear john, stop-loss, wrogowie publiczni, bitwa o seattle, wszyscy twoi swieci, trener i najlepszy havoc (ktory btw. jest jednym z najlepszych filmow 2005r)
jezeli uwazasz film z 2005 roku za kultowy to zapraszam do slownika! pozatym film jest beznadziejny, ale tatum tez ma nie wypaly jak np. wojna swiatow, czy fighting
Oh, znalazł się znawca, oglada 3-4 filmy dziennie, no no. Do pracy byś się wziął, a nie .
Notabene - to że oglądasz TYLE filmów to nie znaczy że a) jesteś znawcą b) widziałes więcej odemnie, prawda ?
Tak, uważam Brokbebak mountain za kultowy bo przełamał pewne bariery , pokazał coś o czymś się nie mówiło, jest odważny w swoim przekazie. Rok produkcji nie ma tu nic do znaczenia bo jest to jeden z pierwszych filmów który porusza temat homoseksualizmu na taką skalę. To że jest "beznadziejny" to twoja opinia (zgaduej że spowodowana glownie nietolerancją)
Sam wyminiłeś niemal wszystkie filmy z Jake'iem pod katogorią "dobry" a więc coś to się nie zgadza z Twoją opinią wyrażoną powyżej.
Ja osobiście widziałam wszystkie filmy z nim (czyżbym widziała WIĘCEJ OD CIEBIE? Szok.) i co jak co, ale nie zgadzam się z opinią że wszędzie wygląda tak samo. Chociażby fakt że zmieniał się fizycznie dodaje charakteru jego postaciom. W Donnie Darko grał chorego psychicznie, uważasz że w Buble Boy albo w Brohers jego postać była taka sama?
Może i oglądasz miliony filmów dziennie, ale z umiejętnością wskazania aktora dobrego i złego jest u Ciebie ciężko.
Ps. Z tego co pamiętam w Wojnie Światów Tatum nie miał zbyt wielkiej roli. Zresztą, dla mnie porównywanie przez ciebie tych 2 aktorów jest naprawdę bezpodstawne i momentami zabawne.
nie wiem, czy wiesz na czym polega termin "znawca filmowy", wiec jest to osoba, ktora ma duza wiedze na ten temat.
zgaduje po twoim niku, ze jestes dziewczyna, wiec nie dziwi mnie twoja mala wiedza. mogla bys powiedziec ze filadelfia jest jednym z pierwszych filmow o homosexualizmie, ale nie b.m. powiedz mi jakie granice on przelamuje, ze takie malotay jak ty sa bardziej tolerancyjne, prosze cie! pozatym moj stosunek do sprawy pedalow nie maja plywu na ocene!
to ze filmy sa dobre nie oznacza, ze jego gra jest dobra, bo nie wiem czy zauwazylas, ale rowniez sie licza INNI aktorzy, scenariusz, zdjecia itd .itp.
jezeli jemu przyznajesz 10/10 jestem ciekaw jaka ocene maja u ciebie prawdziwi aktorzy jak mel gibson, anthony hopkins, sigourney weaver czy giovanni ribisi albo robin williams ?
no a jake zagral przeogromna role w pojutrze czy tez w dowodzie! gratuluje, ze zobaczylas wiecej filmow z swoim ulubionym aktorem, 5+ do oryginalnosci. prawda jest taka, ze jego dobre filmy, to filmy gdize graja dobrzy, badz wibitni aktorzy!
Wybacz, ale nie rozmawiam z szowinistą , który twierdzi że wie więcej bo jest mężczyzną.
Mówiąc na homoseksalistów "pedał" tylko udowadniasz brak tolerancji i szacunku do odmiennych skłonności seksualnych. Tylko potwierdziłeś moje słowa i utwierdziłeś mnie w tym że mam rację.
Ten brak szacunku napewno wpływa na twoją ocenę takiego filmu jak Brokback mountain.
Filadelfia także jest kultowa, także przełamuje pewne bariery- zaskocze cię - widziałam ten film .
Gdyby był takim "tragicznym" aktorem napewno nie dostawał by roli w filmie z "wybitnymi" aktorami. To się nie trzyma kupy, mój drogi.
Jake nie jest prawdziwym aktorem? A jaki jest? Sztuczny? Plastkiowy? Waż słowa bo piszesz niesamowicie od rzeczy.
Rola Jake'a w Pojutrze czy w Dowodzie jest znacznie większa od Tatuma w Wojnie Światów. Widziałeś w ogole te filmy? bo mam wrażenie że nie do końca.
Jeszcze raz zanegujesz mój brak znajomości kina tylko dlatego że jestem kobietą, albo uznasz że wiesz więcej i więcej widziałeś ( nie ma to jak samouwielbienie i przekonanie o swojej wielkości) a tą dyskusją zakończę. Nazywasz mnie "małolatą" nie mając pojęcia ile mam lat...piszesz tak bo nie masz argumentów, to oczywiste.
zle mnie odbierasz, nie twierdze, ze wiesz mniej, bo jestes kobieta to A, B tweirdze tak, bo twoja ocena nie jest obiektywna.
a czy ja mowilem, ze jestem tolerancyjny dla innosci sexualnej?, pozatym jak napisalem wyzej nie ma to wplywu na ocene, co mozesz sprawdzic po ocenach we wszystkich filmach, gdzie sie mowi o pedalach! filadelfie mozna nazwac prekursorem w tej tematyce, poniewaz jest to najslawniejszy film, gdzie pojawia sie ten problem. tajemnice b. stały sie tylko slawne z jednego powodu smierc heatha. oczywiscie nie tweirdze, ze byl malo popularny, ale nie w takim stopniu jak teraz.
jest wiele mozliwosci np.
- przyjazni sie z kims kto gra w tym filmie i chce zeby on w nim tez uczestniczyl
- rezyser go widzi w tej roli
- i trzecia najczestszy powod jest tani
wiem, ze tatum byl tylko epizodyczna postacia, a jake drugo lub trzecio planowa. chodzilo, ze gdyby tatuma i jaka w tym filmie by nie bylo, to by sie nic nie stalo.
napisalas, ze jake zagral w pop, bo chce byc wszechstronny, prawda jest taka, ze robi to tylko dla pieniedzy. jak np. morgan freeman w batmanie (tylko, ze on ma potezny dorobek w kinematografii)
aby bylo jasne: jake jest aktorem sztucznym, nie umiejacym sie wcielic w postac, ktora gra. to ze zmienia swoj wyglad nie ma tu nic do rzeczy, bo tak musi robic. czesto widac, ze zatraca sie w swoich rolach co bylo widoczne np. w pop, transfer, czy jarhead. w kazdej swojej roli mowi, porusza sie. gra w filmie przygodowym, gdzie gra araba z amerykanskim akcentem !
"zgaduje po twoim niku, ze jestes dziewczyna, wiec nie dziwi mnie twoja mala wiedza"
To są twoje słowa, które ewidentnie dyskryminują mnie dlatego że jestem kobietą. Tak, jestem nią ale moja pleć nie ma nic wspólnego z moją wiedzą, która wcale nie musi być mniejsza.
Dlaczego moja ocena ma być nie obiektywna? Cenię Jake za rolę w Donnie Darko ( z 2001roku) i uważam że i film i jego rola jest wspaniała. Czy gdybym była mężczyzną i tak pisała ? moja ocena stała by się obiektywna?
Wybacz, ale mówiąc na homoseksualistów "pedał" po raz któryś nie przekonasz mnie do swojej rzekomej tolerancji. Tak, uwazam że podejście do homoseksualistów ma duży wpływ na to jak się ocenia i odbiera filmy typu Filadelfia i Brokeback Mountain. Przeczytaj forum na filmwebie na temat tych filmów a się sam przekonasz.
A teoria że ten film stał się słynny po śmierci Heatha jest śmieszny bo Ledger zginął 2 lata później (już prędzej "Batman" z jego udziałem).
Gyllenhaalowi do taniości daleko, bo nazwisko i pozycję w show biznesie ma. Owszem, może być tak że rezyser widzi go w
jakiejś roli, ale jesteś pewien że to wada ?
Dalej...
Oczywiście ze Morgan ma większy dorobek w kinematografii, jest starszy od Jake'a i to sporo. Gyllenhaal ma ledwo 29 lat, więc trudno żeby miał Bóg wie jakie dokonania. Chociaż uwazam że jak na tak młody wiek osiągnął dużo.
Skąd wiesz że udział w POP jest dla pieniędzy ? Gyllenhaal powiedział jasno i wyraźnie że potrzebował odskoczni od swoich ciągle poważnych filmów. Pieniądze, owszem, są wazne, ale dla jakiego aktora nie są?
CO do mówienia i poruszania- wiadomo że jest to dośc podobne bo w każdym tym filmie gra ten sam jake gyllenhaal a nie jakaś jego podróbka. Co do mówienia nie zgodzę się bo chłopina mówi z akcentem (w POP).
Nie powiedziałam że zmiana fizyczna jest wystarczająca do odegrania jakiejś innej roli, ale napewno jest to element dodatkowy, pozytywny.
no fakt tu troche nie ladnie zagralem. ale twoja plec nie ma tu znaczenia.
jest nie obiektywna, bo z perspektywy jednej roli oceniasz jego wszystkie role. kazda ci sie podoba, bo jest identyczna jak w donim. rowniez uwazam, ze ten film jest swietny pod wieloma wzgledami m.in. jego rola.
3 raz ci mowie ze NIE jestem tolerancyjny (pedal to nie jest obrazliwe okreslenie, pedrus juz tak, ale nie pedal)! tajemnice nie byly slawnym filmem oprocz hetha oskary mialy tu jeszcze znaczenie zaponnialem o nich. nie obchodzi mnie to jak ludzie sie wypowiadaja na dany film, ja mam swoje zdanie.
zobaczylabys moja ocene tego typu filmow, a wtedy bys pisala na temat moich ocen!
jaka pozycje on ma w hollywood? disney oszczedza teraz jak sie da, dlatego wzial gyllenhaala bo byl tanszy niz inni. patrzac po jego filmach jego gaza za pop to od 2-3 mln $.
aktorzy z lepszym dorobkiem: heath, knightley (młodsza o 5 lat), portman (młodsza o rok), johansson ( o 4) cook (starsza o rok) , foster, hirsch ( 5 lat mlodszy), yelchin (mlodszy o 9 lat). mogbym ci tak wymieniac i wymieniac, a ile aktorow w jego wieku byla lepsza. oni moga powiedziec zagram w komercjnym filmie, zeby liznac!
kazdy z nich tak mowi, jedynie pare osob jak np. freeman, charlie sheen, cameron powiedzial, ze robi to dla kasy. tak kazdy sie zaslania, ze chce zagrac filmie wysokobudzetowym, w jego przypadku to jest jeszcze zeby troche zaslynac w swiecie!
dla mnie pozytywne jest jak travolta do roli w sekcji 8 przytyl 20 kilo, by wygladac naturalnie. jezeli uwazasz, ze mowil z akcentem to zobacz sobie zwiastun braci i popa!
Nie, oceniam go indywidualnie w kazdym filmie, ale podkreślam że polubiłam go już w 2001 roku, kiedy powstał Donnie Darko i to za tą rolę cenie go przede wszystkim. Stanowczo nie zgadzam się że w każdym filmie grał jak w Donniem, bo to jest poprostu niemożliwością. Chociażby fakt że w Donniem grał 17 latka, chorego psychicznie , a to ni jak się ma do jego późniejszych ról.
" 3 raz ci mowie ze NIE jestem tolerancyjny (pedal to nie jest obrazliwe okreslenie, pedrus juz tak, ale nie pedal)!"
Sam przyznałeś że NIE JESTEŚ TOLERANCYJNY. I tak, okreslenie "pedał" jest tak samo obraźliwe jak "pedruś" . Czym pierwsze się niby różni od tego drugiego określenia? Pedał to element np. roweru a nie określenie przystosowane dla człowieka.
"tajemnice nie byly slawnym filmem oprocz hetha oskary mialy tu jeszcze znaczenie zaponnialem o nich. nie obchodzi mnie to jak ludzie sie wypowiadaja na dany film, ja mam swoje zdanie."
Tajemnice nie są sławnym filmem? Ty chyba żartujesz teraz? Znajdź mi człowieka który orientuje się w świecie kinowym i który nie zna tej produkcji . Oskary, owszem,przyniosły sławę temu filmowi (apropo, Jake miał nominację za rolą jacka twista).
Nie obchodzi cię zdanie innych? To po co dyskutujesz skoro masz to wszystko co mówie gdzieś? Wiesz, dobry ,dyskutujący człowiek to taki który rozumie i szanuje zdanie innych i przy okazji obchodzą go opinie innych.
Jake ma pozycję w hollywood. Ma znaną rodzinę, sporo nagród, współpracuje z dobrymi aktorami, sam także jest w radzie przyznającej Oskary, więc, cóż, ma pozycję.
Skąd pomysł że tyle zarabia,? daj mi potwierdzające to, wiarygodne źródło i przy okazji daj mi statystyki tego co pisałeś powyżej na temat innych. Wątpie że taki Cook zarabia więcej, daj spókój, za jaki niby film??. Przy okazji -Cook jest starszy o 1 rok ? Yyy, coś chyba nie bardzo, z tego co kojarze jest starszy o 8 albo 9 lat. To samo tyczy się innych (mogę się jedynie zgodzić co do Portman i Heatha, oboje mają podobną filmografię).
Tak, aktorzy robią to dla kasy. Owszem, dla sławy, dla umocnienia swojego kunsztu, ale przedewszystkim dla pieniędzy bo taka jest ich praca. Nie trzeba o tym głośno wrzeszczeć żeby to wiedzieć, ale Jake przy okazji uznał że kino akcji to coś nowego i jest to ciekawy element jego życia - tyle.
Tak się składa że widziałam i Brothers i PoP i widze różnice. W kinie, podczas Prince of Persia po pierwszym zdaniu zauważyłam że Jake mówi z akcentem angielskim, kto zna jego mowę, kto zna jego filmy to z łatwością to wychwyci.
Pozytywne jest dla ciebie że Travolta przytył a już fakt że Jake nabrał 13 kilo mięśni już nie ? I kto tu jest nie obiektywny ?
hej, ja uważam,że Jake to świetny aktor, nie widziałam jeszcze "Książę Persji" ale mam zamiar niedługo obejrzeć
Jakea natomiast widziałam w filmach takich jak "Zodiak", "Transfer","Tajemnica Brokeback Mountain", "Życiowe rozterki" i bardzo dawno temu w "Balonowy chłopak"....koleś jest też bardzo zabawny ;) dziś widziałam jego wizytę u Jonathana Rossa , super ;)
Fajny jest też wywiad u Jimmy'ego Kimmela:) nb dobrze zagrał w 'Mila księżycowego światła'. Ahh i w 'Donnie Darko' of course ;)
mysle, ze ta dyskusja nie ma sensu, poniewaz oboje sie nie przekonamy. jednakze utne pare rzeczy na koniec.
a, gdybys paru pedalow poznala, wiedzialabys na czym polega roznica. pozatym jestes tolerancyjna, ale nie mialas jeszcze stycznosci z homosexualizmem, moze kiedys rozmawialas z jednym lub drogim. (pozatym pedrus, z "s" a nie "ś")
moj stosunek do ich upodoban nie ma zwiazku z filmem, co potwierdzaja oceny gdzie ten problem wystepuje. (ale to juz ci pisalem z 2 lub 3 razy)
b, nie w tym sensie slawne. to ze ten film powstal to z pewnoscia duzo osob wie. aczkolwiek nie lap ludzi za slowka, bo wiesz, ze chodzi o to ze malo osob ten film do polowy lub do konca widzialo!
c, jak czytasz to skup sie. piszac "nie obchodzi mnie to jak ludzie sie wypowiadaja na dany film, ja mam swoje zdanie. " nie oznacza to, ze nie szanuje osoby z ktora rozmawiam, czy tez mam w dupie ich zdanie. mialem na mysli, ze nie sugeruje sie opiniami innych, mam swoje zdanie, czy film byl dobry, czy tez nie!
d, faktycznie sporo nagrod ma az 3, polka w domu na ktorym one stija pewnie podpiera 10 hakami! pozatym nagrody ma za jedna role. nie wiem jak wygladaja filmy jego ojca, natomiast siostra jest taka pomiedzy dobra a srednia, i czy ja wiem, czy dzieki temu mozna powiedziec, ze ma slawna rodzine. juz bardizej o cage mozna tak powiedziec.
skad wiem ze tyle zarabia, poniewaz widziesz siedze w swiecie filmu znacznie wiecej i dluzej niz ty. 1979-10-04 data ur cook. nie bede CI wymienial ile oni zarabiaja, czy tez jak bardzo sa lepsi od jake, sprawdz, poczytaj, a nie wypowiadaj sie jezeli nie wiesz!
e, jezeli on mowi z angielskim akcentem, czyli brytyjskim, to nie tylko irytujesz swoja filmowa wiedza, czy tez mlodym wiekiem, ale rowniez ogolna wiedza o swiecie.
wiesz dlaczego wiem ze jestes mloda, bo nie umiesz przyznac racji, ani uszanowac zdania osoby ktora ma wieksza wiedze na temat filmow niz ty.
kazdy chce przypakowac i zajebiscie wygladac, ale malo jest aktorow, ktorzy przytyja, by wygladac naturalnie! jezeli nie widizsz roznicy powmiedzy tym, potwierdzasz znow, ze nie ma sensu z toba nawet o pogodzie dyskutowac, bo i tak bedziesz miala swoje zdanie na ten temat.
pozdrawiam
A) Chcesz mi powiedzieć że poznałes homoseksualistów na tyle blisko by mieć czelność i prawo nazywać ich "pedałami"? NIe trzeba znać ich na wskroś czy żyć w ich towarzystwie(lub nim być) by wiedzieć że zarówno okreslenie "pedał" jak "pedruS" jest określeniem obraźliwym i błagam, nie zagłębiaj się w to i nie tłumacz bo wychodzi ci to żałośnie, taka prawda.
B) i C) nie będę komentować po raz milionowy .
D) Wybacz, ale nie liczy się ilość nagród, ale jakość i za co lub za jaki film te nagrody zostały przyznane. Rodzina Gyllenhallów jest wpływowa i ma prestiż, to że tego nie wiesz nie świadczy o twojej wiedzy na temat kinomatografii (która rzekomo jest taka ogromna) najlepiej . Ojciec chrzestny, matka chrzestna, siostra, ojciec i matka to ludzie z kręgu filmowego (nie tylko aktorskiego).
"skad wiem ze tyle zarabia, poniewaz widziesz siedze w swiecie filmu znacznie wiecej i dluzej niz ty."
Dlaczego odrazu traktujesz mnie z góry a swojego wieku używasz jako argumentu.? "Siedzisz w świecie filmu" tzn,że jesteś producentem, reżyserem albo fachowym krytykiem,tak? Bo skoro u Ciebie "siedzieć w świecie filmu" znaczy poprostu często oglądać filmy to ja także do tego świata należę.
"nie bede CI wymienial ile oni zarabiaja, czy tez jak bardzo sa lepsi od jake, sprawdz, poczytaj, a nie wypowiadaj sie jezeli nie wiesz!"
Widzisz, sam ewidentnie nie wiesz ile zarabiają poszczególne gwiazdy, więc dlaczego poruszasz ten temat ? Jake napewno dostał sporo biorąc pod uwagę po 1 - typ i rozmach produkcji 2- rzeczy które robił by się przystosować do filmu (mięśnie, akcent, zapuszczenie włosów) . Powiedziałam- znajdź mi ta listę lub informacje na których się opierasz a wtedy będę dyskutować.
"e, jezeli on mowi z angielskim akcentem, czyli brytyjskim, to nie tylko irytujesz swoja filmowa wiedza, czy tez mlodym wiekiem, ale rowniez ogolna wiedza o swiecie. wiesz dlaczego wiem ze jestes mloda, bo nie umiesz przyznac racji, ani uszanowac zdania osoby ktora ma wieksza wiedze na temat filmow niz ty."
I znow zakładasz że nie mam wiedzy filmowej , albo pożal się boże mam mniejszą niż ty . Jesteś hipokryta, tak, hipokrytą, bo zarzucasz mi nie umiejętność przyznania racji a sam tego nie robisz. I przy tym jesteś strasznie lekceważący bo zakładasz ze osoby które się z tobą nie zgadzają mają mniejsza wiedzę filmową. A skąd ta pewność przepraszam bardzo ? Bo słyszę w filmie brytyjski akcent a ty go nie słyszysz?
Dla mnie przytycie, zrzucenie wagi, nabranie mięśni czy ich utrata jest tak samo ceniona u aktorów, którzy w ten sposób się do roli przygotowują. Nie ma różnicy, a jesli dla ciebie jest to rożnica to świadczy tylko o twoim uprzedzeniu do Jake'a który te mięśnie sobie zrobił w krótkim czasie, dzięki cięzkiej pracy .
Zupełnie nie zgadzam się z stwierdzeniem że Jake w każdym filmie gra tak samo. Jak w ogóle można tak napisać i jeszcze się przy tym upierać że ma się rację? Skoro jesteś tak bardzo obeznany w filmowym świecie to powinieneś zauważyć że tak nie jest.
Uważasz się za osobę która zna kino i obiektywnie ocenia, a oceniłeś "Brokeback Mountain" na 1/10. W takim razie możesz wyjaśnić dlaczego tak nisko? Czy nawet 1 aktor nie spełnił Twoich oczekiwań? Przypomnę że 3 z nich dostało nominację do Oscara. Czy muzyka była marna? Reżyseria, scenografia? Pisałem to już wiele razy - nie rozumiem ludzi którzy takim filmom dają 1/10. Nie wiem dlaczego to robią, chyba po prostu czują się dobrze pisząc później na forach tych filmów jakie one to nie są złe. Skoro taki film to dla Ciebie 1/10 to jaką ocenę dasz takim 'superprodukcjom' jak np. "Piła" czy "Droga bez powrotu"?
Czytając Waszą dyskusję miałem wrażenie że dziabonczek gada do ściany, naprawdę.
Po pierwsze- dziękuje za wsparcie PrzemQ_3 :)
Po drugie- uwagi przedmówcy zmusiły mnie żeby naprawdę zerknąć na oceny wystawione przez emu_, .
Powiedziałeś że jesteś tolerancyjny i używanie słowa "pedał" nie jest obrażliwe, a fakt że tak myślisz ma odzwierciedlenie w twoich ocenach .
1/10 dla Brokeback Mountain całkowicie obala twoje słowa i teorię że brak tolerancji nie ma wpływu na ocenę filmu. Tolerancja tolerancją , co jak co,ale tego filmu na 1 ocenić nie można za chociazby samą muzykę i rezyserię. Dziwne to, bo przy tym wszystkim takie filmy jak "Wciąż ją kocham", czy "Iron man" mają u ciebie naprawde wysoką ocenę (7-8/10).
Ps. Tracisz na wiarygodności i nie wierzę w twoją "niesamowitą znajomość kina" kiedy oceniasz Psychoze na 5.
przemo ocenilem t.b na 1/10 poniewaz ten film nie ma dla mnie zadnej wartosci. to ze mial 3 nominacje do oskara nie oznacza, ze jest dobry. np to ie jest kraj dla starych ludzi dostal 4 statuetki + 4 kolejne nominacje. tak jak napisalem wyzej mam swoje zdanie i nie sugeruje sie ocenami innych ludzi. zobacze ocenie. muzyka byla srednia, aktorzy byli sztuczni mimo tego, ze bardzo lubie filmy gdize sie pojawia heath, nie podobala mi sie jego gra. dialogi byly denne, muzyka srednia, a to tez chyba za duzo powiedziane. jedynym atutem tego filmu byly zdjecia, natomiast dla mnie to troche za malo by dac wieksza ocene. jednakze t.b. jest dyskusyjnym filmem i bardoz zalezy od gustu odbiorcy. pozatym moim ulubionym gatunkiem sa dramaty i mowiac szczerze nie spelnil zadnego z moich kryterii.
droga bez powrotu ma u mnie 1/10, bo rowniez jest beznadziejnym filme, a pila dla mnie jest arcydzielem, nastepne czesci (oprocz drugiej sa gorsze) poniewaz ten film jest idealny pod wieloma wzgledami, chocby np scenografia, gra aktorska, muzyka, a przedewszystkim scenariusz. nie za bardzo przepadam za trilerami ktore sa tak brutalne, ale w teym filmie bylo to niezbedne.
Nie chcę się powtarzać, ale ja Cię nigdy nie zrozumiem. Oceniaj jak chcesz, Twoja wola. Tylko później ludzie dziwią się że w TOP 100 są jakieś chłamy, a dobre filmy które zasługują aby tam być są poza listą. BM gorsze od "Piła" i na równi z "Droga bez powrotu". Chyba więcej dodawać nie trzeba... :/
Ogólne założenie że jeśli się zna ktoś na kinie to potrafi totalnie obiektywnie ocenić film jest mylne. Dlaczego mamy tyle krytyków filmowych i dlaczego się zdarza że jeden film jest oceniany przez jednych jako arcydzieło a inni uważają go za dno? Każdy ma inny gust, co innego mu się podoba i zawsze czy przy odbiorze filmu czy aktora będzie się nim kierował. Więc ok jak dla mnie możesz uważać go za kiepskiego aktora o ile na siłę nie będziesz chciał udowodnić swojej racji. Ja mam o nim dobre zdanie myślę, że jest dobrym aktorem a przy tym świetnie kieruje swoją karierą.
"skad wiem ze tyle zarabia, poniewaz widziesz siedze w swiecie filmu znacznie wiecej i dluzej niz ty"
Znalazłam chwilkę czasu i poszperałam w internecie z czystej ciekawości. Dane są różne ale wstępnie znalazłam informacje że Gyllenhaal dostał z rolę księcia ok. 10-15 mln. dolarów. Jedna strona podała nawet 45 milionów ale wątpie by te dane były wiarygodne...jednak...kto wie? (gdyby tak było Jake pokonał by takie gwiazdy jak : Mel Gibson, John Travolta, Leonardo DiCaprio, Bruce Wiliis.
Według statystyk mówi się że Gyllenhaal będzie bardziej opłacalnym aktorem niż Brad Pitt.
Zakładamy jednak że Gyllenhaal nie zarobił tyle i informacja podająca niższą kwotę jest prawdziwa.
Przeszukałam internet w celu znalezienia informacji ile zarabiają inne gwiazdy.
No i znalazłam.
Angelina Jolie zarabia ok . 11 mln.
Halle Berry - 10 mln.
Renee Zellweger - 10-15 mln
Drew Barrymore - 10-12 mln
wypisywać dalej nie będę, ale jasne, sprzeczaj się nadal że masz WIEKSZĄ WIEDZE NA TEMAT ŚWIATA KINA.
ewelina jestes jedna z nielicznych osob na tym poratalu, ktora inteligentnie podchodzi do sprawy. nie mam zamiaru zmieniac waszego mniemania o nim, bo jak juz ja napisalem i Ty, jest to kwestia gustu.
przemku wiele wybitnych, bardzo dobrych i arcydziel kina jest poza top 100, ale wlasnie na tym polega kino, kazdemu podoba sie co innego. nie uwazasz, ze gdyby wszystkim sie podobaly tylko okreslony typ filmow tajemnice b... nigdy by nie powstały?
dzi cos tam, nie bede z toba juz dyskutowal.
ps: disney kupowal w czasie produkcji popa marvela. wiec jego gaza jak napisalem wczeniej nie mogla przekraczac 3 mln. gdyby dostal wiecej niz 15 mln napewno bym o tym przeczytal w jakiejs gazecie filmowej lub w necie, bo jak napsialas bylby dobrze zarabiajacym aktorem. pozatym bratt pitt to pewniak gaze dostaje srednia, ale dostaje udzial w produktach, tak samo jak dicaprio, bruce i travolata
Nie będziesz dyskutował bo dałam ci konkretne dane które nie dokońca zgadzają się z tym co powiedziałeś wyżej , tak ?
Niewiem, ewidentnie nie zrozumiałeś intencji tej dyskusji, może nie przystosowałam się do twojego wysokiego wieku i równie wysokiej wiedzy filmowej. A przy okazji jestem małoletnią kobietą więc już wogóle szkoda moich nerwów i starań.
Dziękuje.
ujme to tak.
http://www.vanityfair.com/hollywood/features/2010/03/top-hollywood-earners-20100 3?currentPage= 1
http://www.forbes.com/lists/2009/53/celebrity-09_The-Celebrity-100_Rank.html
pisalas, ze zarobil 15 mln? bloom chcial za popa 10 mln i powiedzieli mu za duzo i wzieli jake.
zapraszam na strone forbsa co do zarobkow pitta, jolie, bruca, leonarda.
wiem,ze jestes nie musisz mi tego pisac.
nie rozmawiam z ludźmi którzy nie mają szacunku do drugiej osoby, tyle w tym temacie z mojej strony, nauczysz się dyskutować, zaczniesz szanować ludzi (bez względu na płec, wiek, wiedzę) moze wtedy coś z ciebie będzie.
On jest uważany za jednego z jednego bardziej utalentowanych aktorów swojego pokolenia, jest bardzo lubiany ale nie jest aktorem zapewniającym sukces kasowy. Stąd też myślę, że jego gaża nie była jakaś oszałamiająca. A po średnim otwarciu w stanach jego pozycja nie wzrośnie raczej. Swoją drogą może to dobrze że film nie odniósł sukcesu i nie będzie kolejną gwiazdą kina akcji a zostanie przy bardziej kameralnych filmach.
Nie rozumiem zachwytu. Nawet całkiem przystojny aktor, z wyglądu na Księcia Persji pasuje idealnie, ale jego gra jest bardzo przeciętna. W 'Księciu' grał sztywno, na siłę próbował wtrącić jakiś chumor, ale słabo mu to wyszło. Wiadomo, że to przygodówka i nie należy się po niej spodziewać wiele, ale np. taki Robert Downey Jr, który wcielił się w postać Iron Mana, a nie ukrywajmy to też nie jest ambitne kino zrobił to po mistrzowsku i sprawił, że ten film bardzo wiele zyskał i jest wręcz rewelacją w swoim gatunku. Widziałam jeszcze Jaka w 'Zodiaku' i tam wypadł po prostu tragicznie, śmiem nawet twierdzić, że zepsuł dobry film. Do tego dochodzi 'Tajemnica BM', gdzie nawet daje radę, ale Leadger bije go na głowę. Tak samo Tobey w 'Braciach', chociaż Jake grał tam całkiem przyzwoicie.
Ogólnie Jake jest takim średniawym aktorem, co stwierdzam po obejrzeniu wyżej wymienionych fimów. Może kiedyś trafi się w jego dorobku perełka po której zmienię zdanie, ale na razie jest jak jest.
jezu...
" chumor"- humor.
przepraszam, ale ten błąd mnie porazil, musiałam zwrócić uwagę.
Ja oczywiście się zupełnie nie zgadzam, bo co jak co, ale w BM był genialny.
Obejrzyj Donniego Darko, film jest rewelacyjny , chociaż niewiem czy docenisz skoro Ojciec Chrzestny ma u Ciebie 2/ 10.
Tak czy siak- spróbuj obejrzeć,może zmienisz zdanie.
widze, ze malutka sie rozwydzyla :) zawsze wiedzialem, ze mam zly wplyw na ludzi, zwlaszcza na malolaty!
ojcu chrzestnemu dalas wysoka notke, bo fajnie wyglada na kokpicie, czy al pacino ci sie podobal wiec dalas wysoka note?
Widzę że jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to stawiasz na ubliżanie i niezbyt subtelne zaczepianie?Nie wiesz ile mam lat - nie komentuj, prosta zasada, której ewidentnie nie rozumiesz, a szkoda, bo może się okazać że lat mam więcej.
"ojcu chrzestnemu dalas wysoka notke, bo fajnie wyglada na kokpicie, czy al pacino ci sie podobal wiec dalas wysoka note?"Może i jesteś starszy ( kto wie?) ale kompletnie nie masz pojęcia co to poprawna składnia w polskim zdaniu . Nie zamierzam zaszczycić cię moja odpowiedzią, uznaje to za żałosną próbę zaczepki.
po pierwsze ja cie nie zaczepiam, ja cie obrazam. po drugie moje ostatnie zdanie to pytanie retoryczne, na ktore nie wiem czy wiesz, ale sie nie odpowiada!, wiec czym ty chcesz mnie zaszczycic?
No to fakt, to tylko świadczy dobrze o tobie skoro mnie bezpodstawnie obrażasz. I kto tu jest dzieckiem i małolatem ?
Po pierwsze- jakbyś zauważył nie odpowiedziałam.
Po drugie - pytanie retoryczne to to nie było, prędzej szydercze. Rozumiem że jak Ty lubisz Emila Hirsch 'a to dlatego że fajnie wygląda na kokpicie tudzież Ci się podoba, tak ?
Nie rozumiem jak rzekomo inteligentny i obyty człowiek może pisać takie rzeczy. Jak ktoś sie z tobą nie zgadza i kogoś ceni to od razu jest infantylny i niedojrzały a jedyne co może cenić w drugim człowieku to jego buźka ?
Przepraszam, ale po przeczytaniu waszych wszystkich wypowiedzi nie mogę się nie wtrącić. Obejrzałam z tym Panem parę filmów i uważam, że nie jest taki zły. Każdy z nas ma inny gust i każdemu podoba się co innego. Mnie osobiście "książę Persjii" sie podobał. Nawiasem mówiąc avatar też. Może Jake nie jest tak świetnym aktorem jak Pacino czy Connery lub też Gibson ale tragiczny nie jest. Szczerze to wolę filmy z nim niż kaszankę typu "piła" czy coś podobnego. Pozdrawiam wszystkich Nika