ale mysle ze jest jeszcze za mlody ma czas na oscara, mam nadzije ze go kiedys dostanie. :) pozdr.
A ja myślę, że to, że jest za młody, to wcale nie jest żadnen argument. Bardzo liczyłam na to, że Jake dostanie Oscara. Pewnie, że jest młody, utalentowany i ma jeszcze kupe kariery aktorskiej przed sobą, ale Oscar w tej kategorii należał się właśnie jemu i zupełnie nie rozumiem, dlaczego nie trafił w jego ręce.
ZAWIODŁAM SIĘ NA AMERYKAŃSKIEJ AKADAMII FILMOWEJ!!!
ja tez sie zawiodlam ale musialam sie jakos pocieszyc troszke to glupio wypadlo ale wiem ze ten Oscar mu sie nalezal. :(
no coz, tak wyszlo ze musieli czyms pocieszyc Clooneya za to ze nie dostal statuetki za najlepsza rezyserie. szkoda tylko ze kosztem Jake'a...;/
Sorry, ale to Clooney bardziej zasługiwał na Oscara. Widziałaś w ogóle "Syrianę", że piszesz takie rzeczy? Bo film był wspaniały, a gra Clooney'a świetna. A Gyllenhaal Oscara kiedyś dostanie na pewno, bo gra bardzo dobrze.
Cóż, przynam sie ,ze jestem zaskoczona, ze nie dostał tej statuetki. Fakt, faktem ,ze jeszcze ma nie nią szanse, bo cale zycie przed nim ;) Ale taka nagorda byłaby niezłym wejściem.....
a wiecie co jest nakjgorsze ze zadnych z ludzi nominowanych z filmu brokeback moitain Oscara a nalezalo sie przeciez Jakowi pozdr.
a moim zdaniem to nie była rola na Oscara....i dobrze że go nie dostał z 5 nominowanych według mnie był najgorszy.
George dostał za calokształt... a Jake'owi sie należał i tyle. Ale mam nadzieję, że przyszłość przyniesie jeszcze wiele wybitnych kreacji dla pana Gyllenhaala :)
szkoda,no ale mówi się trudno. Jake jest świetny i wszyscy o tym wiedzą:) A to że nie dostał Oskara świadczy tylko o tym, że ludziom z Akademii bardzie spodobał się Hoffman.
Jack nie przegrał z Hoffmanem tylko z Clooneyem, który nie "bardziej się spodobał", ale "musiał dostać za coś".
Rola Clooneya jest świetna, Jake'a genialna. I nie wiem dlaczego niektórzy mówią o "sztucznym" graniu. Jak niby miał to zagrać inaczej?
Sceny w których zagrał najlepiej:
- "I thought that this mean..." /po dwóch tysiącach kilometrów w samochodzie/
- "I can't make it on a couple high-altitude fucks..." /nad jeziorem/
- "It's all right..." /namiot/
Też uważam, że Oskar należał mu sie bardziej niz Clooney'owi. Ale i tak najlepsiejszy był pan William Hurt i jego kreacja w "Historii przemocy"! O!
i co z tego, że jest młody?? on tam zagrał idealnie, jak usłyszałem, że Clooney dostaje Oscara to niemal wyrzuciłem telewizor przez okno. Chyba już nigdy nie obejrze Oscarów tak mnie tym z równowagi wyprowadzili.