Dla mnie najlepszymi scenami były jak: Sylwia powiedziała do dominika "witamy cię w sali samobujców", gdy rodzice odłączyli mu internet i na studniówce gdy tańczył Poloneza.A wasze scenki jakie?
Mi również podobała się bardzo scena po incydencie na judo, kiedy krzyczał na swojego kierowcę. To było straszne i genialne zarazem.
Hmmm....ogólnie cały ten film był świetny, ale najlepsze to śmierć Dominika, zabranie internetu.
i oczywiście słowa Sylwi : " Witam Cię w sali samobójców Dominik "
Nie wiem dlaczego, ale jedną z moich ulubionych scen również jest "witam cię w sali samobójców Dominik", scena kiedy prosi kierowcę o ściszenie muzyki;) kiedy po połknięciu tabletek naśladuje rodziców, kiedy mówi przez drzwi do pani psycholog (bardziej w sumie do Sylwii) że samobójstwo popełniają tchórze itd., kiedy Dominik deje tacie pada, żeby ten pograł i wchodzi mama, kiedy po małej zmianie wyglądu idzie przez szkołę i pokazuje jak ma wszystkich gdzieś, kiedy siada przed komputerem, czyta komentarze i zaczyna płakać, kiedy Sylwia wybiega na dwór i krzyczy, czuć wtedy, że cierpi czuje, że to głównie przez nią stało się co się stało i wykrzykuje to wszystko...ja wtedy poczułam małą ulgę, nie wiem dlaczego, chyba chciałam, żeby cierpiała i wiedziała do czego doprowadziła swoją salą samobójców...znalazłoby się jeszcze więcej ulubionych scen...
Mnie "rozwaliła" scena gdy psychiatra pyta o to jaki jest Dominik, co lubi, co czyta itd.
A rodzice - cisza i nerwowe spoglądanie na siebie. Przerażające jak można nie znać własnego dziecka.
nie wiem, czy z całego filmu jestem w tanie wybrać najlepszą...ale jeśli trzeba to 1. wybieram rozmowę rodziców z psychologiem, kiedy okazuje się że nic o nim nie wiedzą, 2. kiedy matka loguje się na konto Dominika i powiadamia "Salę Samobójców" o zaistniałej sytuacji a oni zwyczajnie uciekają od problemu wylogowując się i 3. kiedy Dominik szaleje w szatni dzwonią po kierowcę...
MEGA mocno polecam ten film
scena gdy matka zalogowała się na konto Dominika i zaczęła mówić co się stało jej synowi, a także to kiedy pozostałe awatary w Sali Samobójców zaczęli sie po kolei wylogowywać.
najlepsza scena - pocalunek oczywiscie ;p zupelnie sie nie spodziewalem takiej sceny w takim (polskim) filmie. krzywdzace jest wymienianie jednej sceny.
"witam cie w sali samobojcow, dominik." - obecnie ucze sie tej kwestii zeby brzmiala jak w oryginale ;p
oczywiscie jest wiecej scen ktore oceniam jako swietne. jak mama dominika wywala pania psycholog z domu :) sciaszanie muzki w samochodzie, jak nasladuje rodzicow itd itd. :)
Moje ulubione sceny to:
- moment kiedy Dominik jest załamany po czytaniu komentarzy pod filmikiem
- akcja w autobusie
- to jak Dominik mówi do matki, że ma cierpieć jak jeszcze nigdy nie cierpiała
- to jak przyszła pani psychiatra i pyta jak D. się czuje, a on krzyczał że źle
- sceny związane z odłączeniem internetu
- próba popełnienia samobójstwa
- rozmowa rodziców w szpitalu psychiatrycznym i to, że Dominik nie chciał z nimi rozmawiać, a później "rozmowa" przy stoliku (łzy D. spowodowały, że si.ę pobeczałam)
- no i oczywiście ostatnich kilka minut filmu
Więcej nie pamiętam, odświeżę sobie w sobotę bo wybieram się 2 raz:)
"tam jest taki prostokącik z klamką - to drzwi. wyjdź przez nie do ogródka, chwileczkę odetchnij, a potem wypierdalaj" :)))))))
ZGADZAM SIĘ Z WAMI, TRUDNO WYBRAC ULUBIONA SCENĘ BO FILM SKŁADA SIĘ Z WIELU DOBRYCH MOMENTÓW... PODPISUJĘ SIĘ POD TYM CO JUŻ NAPISALIŚCIE I DODAM JESZCZE SCENE Z WYZNANIEM ORIENTACJI PRZY ZNAJOMYCH RODZICÓW I POCAŁUNEK RZEŹBY :-) A WCZEŚNIEJSZY POCAŁUNEK Z ALEKSEM WYGLĄDAŁ BARDZO REALISTYCZNIE, NAJSSS ;-) PLUS NAPRAWDE DOBRA MUZYKA W CAŁYM FILMIE :-) ZAPADA TA HISTORIA GDZIES GŁĘBOKO W MYSLI..
śmierć Dominika !! to było zabójczee ! normalnie wszyscy na tej scenie płakaliśmy ... xdd ale fajne też było jak mu internet odłączyli . super z niego aktor ! <3
dobra była scena jeszcze jak do telefonu krzyczał, a raczej do kierowcy "Ze mną się k**rwa jest, mnie się pilnuje i ze mną ma się być" cos takiego....i ,,W dupie Ci się poprzewracało" za pierwszym razem śmieszyło...ale za drugim to już raczej nie...:(
tak, "Ze mną się k**rwa jest, mnie się pilnuje i ze mną ma się być" - no zagrał to genialnie. To był w sumie pierwszy wybuch złości Dominika. Tu już było widać, słychać i czuć jak mocno nadszarpniętą ma psychikę.
I jeszcze: kiedy zasiada do komputera, czyta komentarze i płacze. ; z policją, gdy się pociął ; kiedy w szkole oblizuje wargi i patrzy na Aleksa; kiedy rano budzi się, a komputer ma przewrócony na bok i 'głaszcze' Sylwię. ; No i ten nieszczęsny wytrysk, nie żebym była zboczona. ; > xD
Dominik się nie pociął tylko zbił lustro. Przez podcięcie żył nie mógł mieć całego zakrwawionego ciała...
Stop, przypomniało mi się coś. Chyba się jednak pociął, bo później w szpitalu miał zabandażowaną rękę od łokcia w dół.
moimi ulubionymi scenami są:
- jak Dominik idzie przez szkołę taki umalowany jak emo
- jak całuje rzeźbę (oj jak ja bym chciała być tą rzeźbą ^^)
- jak się całuje z tym chłopakiem na imprezie
- i jak się wkurza na kierowcę
ogólnie to kocham tego aktora jest taki słodki i w ogóle ale też uwielbiam jak gra, bo zazwyczaj polscy aktorzy grają do dupy a on jest zajebisty
Moi drodzy Dominik się pociął bo jak ściągnął potem bandaże to miał czerwone rany a dokładnie 3 przynajmniej tyle było widać
łooł! chyba rozwiążę waszą odwieczną zagadkę! tak coś mi się zdaje, że kiedy już się zbije lustro to można się pociąć jego odłamkami. ale ze mnie detektyw!
jestem Twoim fanem, rozwiązać taką zagadkę to nie lada wyczyn. Taka opcja nie była brana pod uwagę, a przecież jest jedyną logiczną na ten dylemat, jak to się stało, że nikt wcześniej na to nie wpadł?? jesteś mistrzu ;D detektyw jak się patrzy:)
Sceny fajne te co wymieniliście ale według mnie najgłupsza i dziwna była ta w autobusie jak się pobili oraz troche dziwne było to jak mu stanął gdy tamten na nim leżał...
Aaa...a fajną sceną jest jeszcze jak ogląda na youtube filmik Aleksa z tymi palcami:)
z jakimi palcami?
tej sceny akurat nie pamiętam bo w tej samej chwili telefon spadł mi pod siedzenie i go wyciągałam
najbardziej podobala mi sie scena w tym szpitalu i w tej kawiarni- tam mi go bylo zal... ale najlepszy tekst filmu to- ,, witam cie w sali samobójców dominik'' to jest coś
wszystkie najlepsze sceny już wypisaliście, więc nie mam co pisać, jedynie to, że cały film jest zajebisty a szczególnie gra Dominika. ; )
jak ja byłam wczoraj w kinie na tym, to pierwsze 5 min po skończeniu się filmu wszyscy siedzieli w bezruchu i patrzyli w pusty ekran.
chociaż dla mnie najlepszą sceną było to, jak Dominik z Sylwią "kochali się" w wodzie. ; )
Alex wstawia na Facebooka filmik z palcowymi cieniami. w rolach głównych Alex i Dominik. no i przedstawia ogólnie pojęty seks gejowski ;)
Zgadzam się z wami, Jakub Gierszał świetnie to zagrał. Ulubionych scen jest wiele, ale wymienię chociaż kilka.
- Po powrocie do domu autobusem, rodzice Dominika kłócą się, a on wypada z tekstem "Wygląda jak Włochy" ;
- Rozmowa Dominika z jego matką w kuchni. W tym momencie siedziałam osłupiała, zastanawiając się jak można coś takiego w ogóle powiedzieć ;
- Odłączenie internetu było bardzo dobrze zagrane ;
- Rozpacz Sylwii po śmierci Dominika. Nie wiem jak wam, ale wtedy to już mi łzy zaczęły spływać z zawrotną szybkością ;
- Rozmowa w samochodzie z rodzicami. "Ja nie chcę o tym wiedzieć, pan minister na pewno nie musiał o tym wiedzieć..." ;
- Ostatnia scena, nic dodać, nic ująć.
Oby więcej takich polskich filmów.
"Odłączenie internetu było bardzo dobrze zagrane"
Niesamowita rola modemu, był taki niewzruszony, gromkie brawa za opanowanie!
Tak myślałam, że Dominik z "Sali samobójców" umrze. Ale mam pytanie. Czy to jedyna rola Kuby Gierszała w całym jego życiu? Nie zdążyłam jeszcze zobaczyć filmu, weszłam na stronę Kuby na filmweb'ie, żeby poznać opinię na JEGO temat, a nie na temat filmu. "Sala samobójców" również ma swoją stronę na filmweb'ie. Czy nie tam jest miejsce na dyskusje na temat najlepszej sceny albo Waszych wrażeń na temat zakończenia? Dyskutujcie o jego grze aktorskiej, wyglądzie, jeśli macie taką potrzebę, ale nie zdradzajcie zakończenia filmu na forum poświęconemu aktorowi. To nie jest jego jedyna rola, a wiele osób chce poznać opinię o AKTORZE, nie o filmie, w którym zagrał, wchodząc na jego stronę. Jeśli chcemy wiedzieć co inni myślą o danym filmie to czytamy forum o filmie. Dziękuję w imieniu swoim i innych użytkowników serwisu filmweb, za to, że oglądając film nie przeżyjemy historii na bieżąco, a film obejrzymy z myślą "I tak na końcu umrze" :/
Jakub Gierszał jest genialny! CAŁY! W swojej wrażliwości i emocjach pokazał nam Dominika jak najlepiej potrafił.
Sceny z filmu:
W samochodzie: "Jeszcze troszkę, jeszcze troszkę" :P
"ZADZWOŃ PO MOICH RODZICÓW" ten ból na twarzy i przerażenie..brak słów by to opisać.
"Wygląda jak Włochy!" Hahah! Poczucie humoru wśród kłócących się rodziców.
Pocałunek z Aleksem ^^ z chłopakiem czy bez zajebisty był ten kiss! :***
I scena rozwalająca..jak wyszedł z psychiatryka rozmowa w kawiarni i ta łza spływająca po policzku Dominika..straszne, a matka sobie ciastko jadła.
I jeszcze "Ze mną się k**rwa jest, mnie się pilnuje i ze mną ma się być" ..widać było jakie to było prawdziwe, on zawsze czuł się osaczony przez wymagających rodziców, przez ludzi obcych, którzy się nim zajmowali za kasę, a nie z chęci bycia z nim. Ja to tak rozumiem.
I już serio ostatnie:Oblizywanie ust na lekcji do Aleksa :***
Ogólnie Gierszał jako Dominik jest cudny i strasznie słodki z jednej strony, a z drugiej taki zagubiony.
Gra również we 'wszystko co kocham' jako przyjaciel Kazika (drugoplanowy) . W maju wychodzi film 'milion dolarów' również z udziałem Gierszała. Natomiast na jesień zapowaida nam sie kolejny film z Gierszałem w głównej roli- YUMA :) Jakub gra również w teatrze, znany jest z Hamleta. pozdrawiam
Mnie też jak wchodzi do sali samobójców, ale także jak przychodzi po raz pierwszy po przemianie do szkoły (świetnie wtedy wygląda :)). A śmierć była świetnie zagrana ale smutna :(