Janis Joplin

Janis Lyn Joplin

9,2
40 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Janis Joplin

A jej piosenki, są cudowne - o głosie nawet nie wspomnę.......... takie utwory jak "Cry baby", albo "Take another piece of my heart", są mistrzostwem.

Sweet_Escape

Zgadzam się w 100 % Jest najlepsza... zawsze będę kochała jej muzykę... uwielbiam takie kawałki jak: "Try (Just A Little Bit Harder", "Move Over", "Me And Bobby McGee"... mogłabym jej słuchać w nieskończoność...
Wszystkim gorąco polecam taką twórczość... a szczególnie Janis :)
Pozdrawiam!

gunn090

Me And Bobby McGee - jedna z moich ulubionych :-) Jak jej słucham to przypominają mi się nocne ogniska z gitarą....i akloholem - ech co to był za czasy.... ;-)
Bardzo lubię też Half moon.

Sweet_Escape

i jeszcze "Somebody to love" i "Son of the Preacher man" - bardzo mi się te kawałki podobają
[*]

Sweet_Escape

No i nie zapominajmy o jej genialnej interpretacji "summertime" i rownie swietnym "Ball and chain" :)

RocknRoll

Summertime - to jest to! A na słowach:

"Your daddy's rich
And your ma is so good-looking, baby.
She's looking good now,
Hush, baby, baby, baby, baby, baby,
No, no, no, no, don't you cry.
Don't you cry! "

mam dreszcze :) Serio, jak mam gorszy dzień wolę tego nie słuchać...

Sweet_Escape

dokładnie tak szkoda ze Janis już nie ma z nami:( wielka wokalistka chylę czoła

Lady_Rita

....But feeling good was easy, Lord, when he sang the blues.....

Sweet_Escape

Nikt nie mial i nie ma takiego glosu jak ona. Po prostu byla ona chodzacym glosem. Nie da sie tak spiewac! Emanowac taka moca, z taka lekkoscia zarazem!

sperma

Pytanie: czy to przypadkiem nie Queen skomponowali Somebody to Love?

Maldini89_2

Owszem Queen skomponowali "Somebody To Love", Piosenkę o takim samym tytule, ale o całkiej innej muzyce i teksćie, rok później skomponowala kapela Jefferson Airplane, natomiast Janis Joplin nagrała piosenkę "To Love Somebody" :)

RocknRoll

Zresztą "Son of The preacher man", wymienione przez crazy loop razem z "somebody to love", również nie jest Janis... być może covery zrobiła, ale jeśli nawet to nigdy na żadnej płycie nie wylądowały...

sperma

Ale zespoły to miała kijowe. Z BB łącznie. Ostatnio dorwałam jej pierwsze piosenki z jedną gitarą tylko - rewelacja, późniejsza współpraca z Kozmic Blues Band zabiła jej potencjał.
Na tę okoliczność zapodaję sobie Ball and chain.

sperma

Zgadzam się,ona Ma w sobie moc..pięknie zaśpiewała acapella Mercedez Benz.Elektryzuje głosem .

Sweet_Escape

Choć nie żyje blisko 40 lat,to wciąż jest wspaniala,a jej piosenki zawsze są wspaniałe..:)

Sweet_Escape

Kocham, koham, kocham...ta kobieta to jak objawienie.