Nikt oprócz Arniego nie pasuje do tej roli... Wszystkie remake'i ostatnich czasów to dla mnie jakies nieporozumienie na ktorego szczycie stoi "Pamięć absolutna".
wg mnie idealny byłby Ralf Moeller, koleś z Gladiatora
http://www.kellerentertainment.com/photo_enlarge.cfm?show_id=15
ralf idioto juz gral w serialu conana, i mimo tego ze caly serial nie mial za wiele wspolnego z conanem i wogole z gra aktorska to ten kolo moglby jedyne wytlumaczyc nam jak siedzac tyle czasu w stanach dalej nie nauczyc sie normalnie mowic po angielsku.
Butler jest dobrym aktorem - przyznaje. Ale wydaje mi się, że jest za mało "dziki" do tej roli.
Mamoa ma w sobie ten magnetyzm, jest urodzony do takich ról, oglądając "Grę o Tron" miałam ciarki jak na niego patrzyłam.
Ale co ja tam wiem - jestem tylko kobietą i chyba uległam urokowi Mamoy :)
ja jestem facetem i mimo tego ze sceptycznie do tego podchodzilem to coraz bardziej mi odpowiada jego rola porownujac z innymi ktorych by ludzie widzieli w tej roli
Moim zdaniem Rock gra sztucznie nie pokazując emocji.Niech lepiej dalej bawi sie w ringu bo jego talent aktorski siega 10 % jedynie co to jest ogromny ale bez talentu nici z tych rzeczy :)
Rock? W życiu bym wtedy na ten film nie poszedł, ten drewniak mnie do szału doprowadza, równie dobrze można by tam wstawić manekina i majtać nim sznurkami, żeby się jako tako poruszał.
Butler nie jest za dziki?? Toż to zwierzac w każdym calu! i to zawadiackie spojrzenie...matko....i córko strzeżcie się, bo Gerry to przystojniak jakich mało!!
a poważnie to ten Momoa nie podoba mi się, z bródką całkiem miły z niego gośc i ma w sobie jednoczesnie coś dzikiego ale bez tej brody to jak taki typowy młotogłowy wygląda. Brzyyydaaal
Gerry, choć kocham go sercem całym, jest za mały na Conana (michal_kaluzynski ma rację) i w porównaniu z Jasonem braknie mu rzeczywiście tej dzikości.
Co do tego ze Ci się Momoa nie podoba, to są gusta i guściki ale pomijając to, to nie pamiętam żeby Conan kiedykolwiek miał być ładny... przypominam, że wcześniej grał go Arnold Schwarzenegger, a ten do urodziwych nie należy.
Rock też byłby dobry ale czas już na jakieś świeże mięso ;)
Toteż stwierdzam, iż wybór aktora całkiem trafny.
oczywiście, o gustach się nie dyskutuje, choć akurat na tym forum poruszyłyśmy temat ocierający się baaardzo o gusta poszczególnych Pań.
Rock jak najbardziej...może ktoś z obsady serialu Spartakus?
Momoa nie podoba mi sie bo ma w sobie coś takiego demoniczno-zwierzącego, ciężko jest, przynajmniej mi spojrzeć na niego z myślą "oo, tym biednym misiem zaopiekowałabym się" nie, on ma takie dziwne oczy i brwi, moim zdaniem nie pasują do siebie i tworzą jakiś taki dziki wizerunek. Arnie nie był przystojniakiem, to fakt ale jakiś taki ...hmmm milszy, bardziej przystępny był w obejściu.
Moje zdanie
Napisz szczerze ze mialas WILGOTNO jak na niego patrzylas... Mi Mamoa swietnie pasowal jako CONAN ale scenariusz polozyl fajnie zapowiadajacy sie film...
Butler po świetnej roli w 300, stracił w moich oczach po grze w komediach romantycznych u boku takich 'gwiazdek', jak Jenifer Aniston, do których się nie nadaje.
To prawda Buttler zdecydowanie lepszą propozycją, zwłaszcza że mówimy o kimś kto ma zastąpić Erniego a do tego Jason po prostu nie pasuje, nie ta pułeczka, gre aktorską pomijamy bo przeważnie w konanie mało się mówi więcej robi ;)
Generalnie w BW może grać ale w Atlantydzie był zupełnie niepotrzebny a teraz Coannan, oj chyba nie oto chodzi, albo producenci po prostu szukali napakowanego i taniego aktora, co z tego wyjdzie zobaczymy.
Po 1 tego filmu nie powinno się ponownie robić ponieważ Tylko Arnold był i bedzie najlepszym Conanem.Po 2 Butler jest bardzo przystojny a jeszcze po tym jak zagrał w 300 sądzę że do tej roli byłby bardzo dobry.Jego muskulatura spojrzenie i głos no cóż dużo mówić zle aktora do tego filmu dobrali. Gerry !!! ^^
Chyba dawno Butlera nie widziałaś? Po muskulaturze z "300" niewiele zostało. A Jason też spojrzenie przeszywające ma, o głosie nie wspominając. Z resztą tak jak Danathiel napisał/a Conan ma być barbarzyńcą, nie słodkim misiem.
Obejrzyj jakiś wywiad z Jasonem, ja go całkiem inaczej odbierałam po roli w GOT, a to jest świetny facet.
hehe ;] zobaczymy ile Jason wytrzyma z taka muskulatura :) do GOT musial trenowac jak i rowniez do Conana,skoncza sie propozycje do takich rol i bedzie o 3 razy mniejszy :) a Butlera widzialam w najnowszych filmach i moim zdaniem trzyma sie bardzo dobrze ... uwazasz ze caly czas ma wygladac jak Leonidas ?? no ciut lekka przesada ... tam gral krola Sparty takze musial wygladac jak byk
Sama, pierwsza wspomniałaś o muskulaturze, zwróciłam Ci tylko uwagę, że już jej nie miał, kiedy trwały castingi do Conana. Poza tym myślę, że Butler już mierzy nieco wyżej i taka rola nie byłaby dla niego najlepsza. Po rolach mięśniaków, w komediach romantycznych, najwyższy czas na coś poważniejszego. Dlatego nie rozumiem jęków w tym wątku.
Hmm nie wiem czy czytaliscie ksiazki o Conanie ja czytałem nie wiele ale opisana w książce postacConana najbardziej pasuje i po czesci do Arniego i po czesci do Jasona w ksiązce Conan to około 2 metrowy z duz a masą miesniową wojownik tym bardziej cymerijczycy byli ciemnej karnacji skóry a przedewszystkim Conan niebył zbyt rozmowny tak że ci dawaj aktorzy najbardziej pasuja do tej roli. Hmm Butler przedewszystkim świetny aktor w miwrę wysoki ale nie był by wstanie osiągnac takiej masy mięśniowej i nie wyobrazam go sobie w długich włosach no i wracając do tego co mówiłem Conan za dużo nie mówił a Buttler bardziej pasuje do roli wojownika który dużo mówi tak jak w 300 zgrał tam swietnie .
Gerard mial dlugie wlosy w " Attyli", to raz. A dwa to radze pierw obejrzec film a potem oceniac. Conan to doslpwnie barbarzynca a nie slodki misiek. Zastanowcie sie co piszecie. Aktor Jason moze sie sprawdzic i juz po zwiastunach mi sie podoba jako Conan.
Jak juz poruszacie temat G.BUTLERA to wielu z was zapomina ze juz raz gral w filmie w klimacie CONANA. Pamietaj o filmie BEOWULF gdzie mial dlugie wlosy nieogolona twarz i tez machal mieczem. Bylo to na dlugo przed 300 ale nie ukrywam ze na CONANA pasowal idealnie MAMOA tylko scenariusz i dialogi w filmie zniszczyly caly potencjal filmu i sprawily ze poniosl tak wielkie fiasko finansowe. To nie wina MAMOY bo facet mowil teksty jakie mu nakazano w scenariuszu i robil to co w scenariuszu bylo. 1 polowa CONANA byla naprawde swietna jak ukazano mlode lata CONANA a potem wszystko szlag trafil ale MAMOA naprawde lepiej wyglada jako CONAN od Arnolda.