Moim zdaniem Jason Statham ma wszelkie predyspozycje aby zostac zawodnikiem MMA. Jest mega sprawny, wysportowany i w dodatku wiele lat trenowal sporty walki z kickboxingiem na czele. Fakt ma 39 lat,a to duzo jak na debiutanta, ale pare walk moglby stoczyc. Z zawodnikami ze swiatowej czolowki nie mialby szans, ale mysle ze paru podrzednych rywali moglby obic. Slawny jest to i by zarobil troche kasy nawet na niezbyt wysokim poziomie walk. To taka moja refleksja, wiem ze to nie realne bo inaczej kariera aktorska zostalaby skonczona bo nie mozna dwoch karier prowadzic, wiec niech dalej tworzy zajebiste filmy:)
pytanie po co? Zarabia kasę głową a nie jak orangutan w klatce. Gość prócz mięśni i sztuk walki ma inteligencję w przeciwieństwie do tych ćwierćmózgów.
znalazłem kilku przeciwników http://2.bp.blogspot.com/_fRrjyahGvKc/TClbvIlSUMI/AAAAAAAAAZE/HtSbRRmUBY4/s1600/ midget.jpg
Weeman86 nie rozumiem twojego toku myslenia, jak ktos walczy w MMA to znaczy ze od razu jest orangutanem i cwiercmozgiem?? MMA to polaczenie wielu sportow walki poprostu. A zawodnicy to bardzo czesto wyksztalceni i madrzy ludzie. Przykladem moze byc czolowy zawodnik UFC Shane Carwin, ktorego lubie i ktory jest z wyksztalcenia inzynierem budowlanym. Owszem zdarzaja sie tez psychole i ludzie z przeszloscia kryminalna ale nie ma co uogolniac ze jak ktos zawodowo walczy to od razu debil. Poza tym MMA rzeczywiscie najbardziej ze wszystkich sportow walki przypomina walke uliczna, jednak sa to tylko pozory gdyz jest to najbardziej wszechstylowy sport i trzeba tu znac wiele plaszczyzn walki takich jak stojka(boks, kickboxing, boks tajski itp), parter(Bjj, submission, judo) i zapasy. Do tego dochodzi przygotowanie kondycyjne, silowe i ogolna umiejetnosc laczenia wszystkich technik walki.