Jena Malone

Jena Laine Malone

7,6
13 750 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jena Malone

Zauważyliście,ze ta aktorka juz dwa razy conajmniej zagrala dziewczynę jakiegos niezrównoważonego emocjonalnie gości! D.Darko i Leland Fitzgerald("United States of leland"). Uroczo,bo to dwa bardzo interesujące filmy i dwie niesamowite postacie. Może jest właśnie stworzona do tego by ze swoją ładną,ale przecież przeciętną buźką być tłem dla tak wyrazistych postaci jakimi byli Donnie i Leland. ehh takie tylko luźne spostrzeżenie

themoose

Nie wiem czemu, ale ja ich tam za freak'ów nie uważam, heh. Pozdrawiam.

Althea

Również nie uważam ich za świrów, ale za jednostki indywidualne, wyróżniające się z tłumu.

Co do Jeny Malone. Oprócz tych dwóch filmów widziałem ją jeszcze w filmie "Ministranci" (The Dangerous Lives of Altar Boys), bardzo dobra rola. Jeśli lubicie Donniego Darko i Odmienne Stany Moralności to powinien Wam się również ten film spodobać. Dramat z dozą antyklerykalnego humoru.

David_Ames

Tam nie ma ani trochę antyklerykalnego humoru i to sprawia, że ten film jest dużo bardziej wiarygodny. To, że zakonnica jest przedstawiona negatywnie, wcale o tym nie świadczy, ta zakonnica jest też nauczycielką i to jest bardzo ważne. Ksiądz jest przedstawiony pozytywnie przecież.
A poza tym, tak, to jest bardzo fajny film, moim zdaniem bardzo smutny.Tyle, że Jena Malone była dla mnie naprawdę bardzo denerwująca, jakaś taka zamknięta,mroczna i wyglądała jeszcze młodziej niż w DD

Aha, a co do freake'a ... Donnie Darko nie, freakiem nie nie był, ale Leland - oczywiście, że tak.

themoose

Ja oglądałam właśnie te dwa filmy dzień po dniu. Oba niesamowite. A ona wcale nie wydawała mi się tłem. Dopełniała te dwa charaktery.

themoose

dodałbym jeszcze rolę Geli - siostrzenice Hitlera, która była jego największą miłością w "Hitler-Narodziny zła".

div3rsion

nie jestem kompetentny żeby zdefiniować pojęcie "świr". Bo w znaczeniu kolokwialnym to nijak można odnieść do wymienionych postaci.

themoose

"ładną, ale przecież przeciętną buźką" .. czy ja wiem, czy taką przeciętną... w Donnie Darko bardzo mi się podobała ;p