Jennifer LawrenceIII

Jennifer Shrader Lawrence

8,2
99 435 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jennifer Lawrence

Nie przesadzili czasami z tymi zachwytami i obsypywaniem jej nagrodami? Byłam nieźle
zaskoczona, gdy dowiedziałam się o Oscarze za PPM - bądźmy szczerzy - nie za szybko?

MagdalenaPatterson

Nie wiedziałem, że Akademia powinna brać pod uwagę staż i filmografię...

Ach, nie powinna! A już myslałem, że o czymś nie wiem...

daniell_p

Mhm.

MagdalenaPatterson

w poradniku świetnie zagrała i nie zrozumiem nikogo kto powie inaczej -.-

FTP

Ja mam na myśli też całość jej dokonań.

MagdalenaPatterson

ale oscara dostała za rolę w poradniku i całkowicie zasłużenie

MagdalenaPatterson

przy takiej konkurencji to nie ma zaskoczenia że wygrała

julcia2805

Kto był dla niej konkurencją, możesz mi przypomnieć?

MagdalenaPatterson

Chyba szybciej znaleźć taką informację w sieci niż pytać forumowiczów. Jedyną poważną konkurencją dla Lawrence w tym roku była Emmanuelle Riva, więc jak dla mnie zaskoczenia nie było. Oscary kończą sezon amerykańskich nagród filmowych, a Lawrence zgarniała wszystko co się da, ustępując jedynie Rivie przy nagrodzie BAFTA, zaskoczeniem przy Oscarach byłby więc każdy inny werdykt niż wygrana Lawrence. A to czy konkurencja silna czy nie też bym nie osądzał, po prostu rola w "Poradniku..." była bardzo dobra, wygrałaby zapewne w niejednej edycji Oscarów, muszą się z tym pogodzić Ci, którzy myślą inaczej. Argument, że nie ma dorobku jest bezsensowny, ale to już dobrze skomentowali poprzednicy, a wracając do ostatniej edycji Oscarów dodam tylko, że Wallis dostała nominację w wieku 9 lat, za pierwszą rolę w jej życiu, a to chyba najlepiej obrazuje wpływ stażu pracy na tego typu wyróżnienia. Pomijając już fakt, że Lawrence jak na swój wiek może pochwalić się dość sporym dorobkiem, i to w całkiem dobrych filmach.

kanar_fw

"The Burning Plain", "The Poker House", - dwie role, które zagrała przed tym, jak stała sie sławna dzięki "Winter's Bone". W każdej jest przynajmniej bardzo dobra, jeśli nie świetna. A miała wtedy 17-18 lat... Mamy po prostu do czynienia ze zjawiskowym talentem, który właśnie eksplodował.