Jerry CantrellI

Jerry Fulton Cantrell Jr.

7,3
26 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jerry Cantrell

Cantrell był jednym z głownych tekściarzy, ale przede wszytskim twórca całej muzyki dla Alice. Cantrell to Alice.

KRISPO_DE_PALMA

Są i tacy co uważają, że Layne to było Alice...

jcq8000

Jerry tworzył i nadal tworzy muzykę do prawie każdego ich kawałka. A pisanie tekstów, to raczej podzielili na równo między Layne'a a niego. Czasem (np. Got Me Wrong czy Heaven Beside You) to on był głównym wokalistą.
Layne tak naprawdę nie miał tak wielkiego wkładu w ogół dokonań Alisów jak Jerry.

Azash

Ku*** ziomuś jak nie miał ? Miał GŁOS ! Mój ulubiony, najukochańszy. Jeśli chodzi o wokalistów jest chyba na 27 miejscu w historii rock and roll , powinien być wyżej. Dla mnie, ale to tylko maje zdanie jest numerem 1. Lubie Stevena Tylera ona w tym rankingu jest 3. Ale chyba na żywo głos najbogatszego cygana na świecie jest najczystszy. Aż ciężko uwierzyć , że jego famillia była tuż za czeską granicą. Wracając do AiC , fakt Cantrell miał największy wpływ na twórczość Alice , ale nie ignorujmy nigdy Layn'a . Napisał np Nutsell i wiele innych . Ale Jerry hmm . Fakt same prawie najlepsze kawałki. Ja nie mogę przestać słuchać Would ? , Wiecie czym się różni AiC od innych grunge czy pochodnych gatunków ? Tym , ze Alice in Chains nigdy się nie nudzi.

KRISPO_DE_PALMA

Nie jednym z głównych tekściarzy, tylko głównym. I do tego ciągle jest :)