10/10 za urodę mogła by dostać, ale za talent aktorski? Nie! Powiedzmy sobie prawdę - grać to ona po prostu nie potrafi. A sam jej urok i uroda nie zastąpią tego na dłuższą metę...
Brawa dla tej Pani :) zgadzam się 99% gdyż za samą urodę nie dostałaby więcej ode mnie jak 6 :P To kolejna gwiazdka która triumfy święcić będzie za czasów swej młodości, która jak wiadomo wieczna nie jest. Potem nastaną ciężkie czasy operacji, polepszania ale drugi raz już na takim piedestale się nie znajdzie. Tak samo szybko jak się pojawiła tak i zniknie, i przyjdzie kolejna o której już za parę dobrych lat nikt nie będzie pamiętał. Pozdrawiam :)
Szybko to ona nie zniknie,dopiero będzie o niej dużo słychać przy 6 filmach w tym roku z jej udziałem. Co do urody to jest bardzo ładna, każdy ma swój gust,ale moim zdaniem to co ty mówisz o operacjach itd. tyczy się wszystkich gwiazd w Hollywood,a nie tylko jej. Widziałyśc ją w jakich kolwiek filmach?? Bo obejrzeć 1,2 filmy z jej udziałem i się wypowiadać :/ Ona dopiero zaczyna... I grać potrafi i się uczy,bo gdyby nie to nikt by jej nie chciał w filmach, mimo,że jest ładna...
A to czy dostaje 10 czy nie to jest każdego idywidualna sprawa...
Ja jej dałam 10 :)
Nie no masz rację nie widziałam z nią żadnego filmu i dlatego ośmielam wypowiadać się jakże nikczemnie na temat braku jakiegokolwiek talentu aktorskiego tej oto młodej gwiazdki..Oświeć mnie wobec tego moja droga w jakimże filmie ujawnija swoje niesamowity talent, może skuszę się egzotyczną urodą w której jedyne co zwraca uwagę to usta i zmienię swój zacofany pogląd na to cudo jakim jest wywyższana przez Ciebie biegła aktorka pokroju Meryl Streep, która w Twoim jakże (niewiedzieć czemu) subiektywnym odczuciu zasłużyła na notę 10. Pozdrawiam :)
"Nie no masz rację nie widziałam z nią żadnego filmu..."
skoro nie oglądałaś z nią żadnego filmu to raczej nie powinnaś jej krytykować
"Oświeć mnie wobec tego moja droga w jakimże filmie ujawnija swoje niesamowity talent..."
obejrzyj sobie jakiś to sama się przekonasz
Meryl Streep - to jedna z najbardziej utytułowanych aktorek
mattbaw a ty prawie w każdym temacie ćóś powiesz ;) no ja tam uważam, że to tylko jej opinia na temat pani Alby, no i nie zabijemy ją za to. I niech was guru o. rydzyk prowadzi ;)
Życzę wam (wszystkim) zdrowych, pogodnych Świąt Wielkiejnocy, smacznego jajka, mokrego dyngusa i tam wszystkieggo co chcecie :-)
przecież nie wyraziłem się w żaden sposób obrażliwie w stosunku do Joern
Shaman_King
ty nie jesteś fanem Alby, a też prawie w każdym temacie coś napiszesz
Mattwabb czy jak Ci tam nie wiem czy Twój mózg przyjmuje do wiadomości analizę tekstu i możliwość wykrycia w takowym atoironii. Bacz więc na słowa a nie interpretuj wszystkiego pod swoim kątem...
A teraz się pobawię w analizę Twoich wypocin:
"Nie no masz rację nie widziałam z nią żadnego filmu..."
Zaiste wiem że ludzie lubią sądzić innych po sobie, jednakże nigdy nie miałabym czelności wypowiadać się na temat aktorstwa danego aktora nie obejrzawszy z nim w moim mniemaniu wystarczającej liczby filmów.(Wspomniana autoironia!)
"obejrzyj sobie jakiś to sama się przekonasz " -
zdecydowana i jakże klarowna odpowiedź na pytanie.Szkoda jednakże że wartość logiczna zerowa. Sugerowana wymijająca odpowiedź ponosi moją wyobraźnie ku takowej onterpretacji,każdy film z udziałem Panny Alby to uczta kinomana i popis brawurowej gry aktorskiej. Bynajmniej nie tego pokoju "aktorstwa" tudzież "aktorostwa" oczekuję po wyśmienitej aktorce porównywanej z genialną Meryl Streep (Meryl wybacz że porównuję Cię do sunku do niej nie odczytałam, tej oto tutaj Alby).
"Meryl Streep - to jedna z najbardziej utytułowanych aktorek"
Widzę że przynajmniej w tej kwestii się zgadzamy. Myślę również że Twoja wypowiedź na temat Meryl miała świadczyć o tym iż wiesz że takowa genialna aktorka stąpa po tym nikczemnym padole.Zważ więc kolejną ironię z mej poprzedniej wypowiedzi, otóż Meryl Streep w pełni zasłużyła na te 10 punktów na 10 możliwych, czego nie można powiedzieć o wschodzącej gwiazdce Pannie Albie.
Mam nadzieję że ta moja wypowiedź zostanie tym razem odebrana należycie. Pozdrawiam :)
-"Zaiste wiem że ludzie lubią sądzić innych po sobie"-.
Był czas, gdy aktorki chciały zostać gwiazdami; teraz mamy coraz więcej gwiazd, które chciałyby zostać aktorkami.Ta aluzja odnosi się do Andzi J. którą tak uwielbiasz. Duże wyłupiaste oczy (żabie),uśmiech...szerokie usta jak żaba, a i twój wygląd od żaby nie odstaje. Więc daruj sobie swoje mądrości, jaka jest Jessica my dobrze wiemy,tylko tacy jak ty doszukują się wad u tak pięknej i utalentowanej aktorki.
Dobrze jest, gdy cymbał odzywa się tylko od wielkiego dzwonu.
Gdyby wszystkim głupcom zawiesić dzwonki na szyjach, ludzie mądrzy musieliby nosić watę w uszach.(!)Takim jak ty należałoby wymyślić trudniejszy sposób rozmnażania.(!!!)
Zdrowie prawdziwych mężczyzn... i wasze, gówniarze!
no to pisz językiem bardziej zrozumiałym dla większości osób na tym forum (twoje wypowiedzi mogą być kierowane też do osób, które jeszcze nie są po wyższych studiach, czy nawet szkole średniej), odpisałem na twój post tak jak go zrozumiałem, nadal go tak rozumiem, wydaje mi się, że w żaden sposób cię nie uraziłem, przynajmniej nie chciałem, a ty mi tak niekulturalnie odpisujesz, a tak na święta to wal się!
Może i jestem chamem, ale na tym forum jesteś jedyną osobą z którą mam coś wspólnego, przepraszam za moje niewłaściwe zachowanie. Jessica grać potrafi, te czuby które tego nie widzą to chołota, miernota która sama w sobie widzi więcej niż należy.
Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości.
Od wódki głowa nie boli, tylko od zagrychy.
dobra, już nie jestem fanem Alby, żegnajcie mattwab, ziomal.pl, Sky Angel, straciłem do niej chęci po niektórych filmach itp. Zresztą widziałem dziś w kościele prawie identyczną facetkę jak Alba. Tylko, że się ciągle brechtała, i jakoś tak pomyślałem, że może ona jakaś tego... no... nieważne, lecę, po dzisiaj jeszcze na rezurekcje za 4 godz a ja bez snu od 25 h
Nigdy nie byłeś fanem alby. Ludzie twojego pokroju fascynują się takimi przystojniakami jak Adolfo Męda Hitler. Jak polak (celowo piszę z małej) litery może być zafascynowany takim baranem i zbrodniarzem. Prosty chłopie z Augustowskich stron, chańbisz dobre imię polaków, ale knut ci w smród i lacha do obciągnięcia.
Bosh...Ziomalu zaiste nic nie wiesz na temat filmu...Angelina Jolie którą lubię niezwykle głównie za osobowość zagrała świetnie w dwóch bardzo interesujących filmach, była po prostu genialna! za jedną z tych ról dostała nawet Oskara (nowinka dla wać Pana jak mniemam). Powiem tylko tyle oglądnij filmy "Gia" i "Girl Interrupted" a wtedy możemy rozmawiać. Może znasz ją z roli w takich produkcjach jak "Tomb Raider" czy "Kolekcjoner Kości", "Złodziej Życia" czy "Mr and Mrs Smith" gdzie doprawdy nie było możliwości do ujawnienia swojego talentu.
Co do oceny urody Pani Alby, to doprawdy wyraziłam tylko swoją opinię, która jak mniemam nie zgadza się z Twoją. Co wcale nie oznacza że jej zazdroszczę czy jakieś inne tego typu teksty...Irytuje mnie już takie odpieranie zarzutów tego pokroju... Zazdrościć mogę Angelinie Jolie czy Charlize Theron które są po prostu śliczne. A o dziwo nie piszę takich rzeczy na ich temat na ich forach...
Nie oceniam jej urody, lecz talent aktorski, jak dla mnie nie ma go wcale.
A właśnie jeśli chodzi o ocenę mojego wyglądu to doprawdy znamy się żebyś mógł mnie oceniać?? Więc zachowaj swoje komplementy dla Twoich koleżanek.
Pozdrawiam :)
W porządku... przepraszam za ocenę Twojego wyglądu, mam nadzieję że się myliłem. Jak was czytam, tych znawców filmów, mówiących o wyższości jednego aktora/aktorki nad innym, to przepraszam za wyrażenia , ale okropnie mnie czyści. Zmarły Kałuzyński to pipa. Dlaczego nie potraficie uszanować czyjegoś gustu, odrębnego zdania, innego spojrzenia na cokolwiek, czy wszystko musi być po waszej myśli?. Angelina J. i jej osobowość, czy ona taką posiada?,....słyszałem że myśli już o następnej adopcji. Przecież to wariatka, która robi to, aby zyskać na rozgłosie, czy ona któreś z tych dzieci kocha?. Wątpię.
Charlize Theron....bardzo ją lubię, jest moją drugą aktorką, pokochałem ją po obejrzeniu filmu "Adwokat diabła".
Jessica Alba...nie traktuj jej i jej zwolenników tak surowo, Twoje wyłuszczenie problemu w stosunku do Matt-a było niepotrzebne i idiotyczne, więcej pokory skarbie, zarozumiałóść schowaj za kołnierz.
Było mi miło......Pozdrawiam.
W niektórych filmach do których właśnie potrzebna jest taka ładna blondyneczka to nie trzeba mieć talentu aktorskiego. Ja tam kojarze ją z Sin City i ten jej taniec. ahhh. Poezja... Co do talentu-aktorka 1 klasa to to nie jest,ale w sumie za samą urode by jej nie brali do filmów;]
Grać to ona umie i z każdym dniem nabiera doświadczenia. Widać to z jej każdym kolejnym filmem(a widziałem mw. 4\5 jej filmografii) Przekreślanie jej szans jest niesprawiedliwe.
A co z urodą?? Spójrzcie tylko
http://www.mattmccray.com/images/_samizdat19_sin-city-breve2.jpg
http://mickaloha.com/images/alba.jpg
http://www.talkingdesktop.com/fantastic%20four%20jessica%20alba.jpg
:)
ale macie problemy: czy ktos jest dobrym aktorem czy jej placa za urode...to, czy ktos jest dobrym aktorem czy nie, tez zalezy od gustu, ktos moze nawet uwazac ze Hopkins nie umie grac, bo go po prostu nie lubi, albo jest zazdrossny bo jemu sie udalo. Dziewczyna stara sie spelniac swoje marzenia, nienajgorzej jej to wychodzi i caly czas sie uczy. Kazdy ma inne kryteria oceniania, ale nie warto sie kierowac opinia wiekszosci;)
Za urok i urodę dałbym jej nawet 11/10 ale to nie konkurs piekności :P
Widziałem tylko 2 filmy z jej udziałem (Honey i Fantastic 4) ale obie role w jej wykonaniu mi się podobały i nie uważam że nie potrafi grać. Jej aktorstwo to nie arcydzieło ale opinia że nie potrafi grać to moim zdaniem również przesada ;) może zmienie opinię gdy zobacze więcej jej filmów a w tym roku będzie co oceniać.
narazie ma 9/10 ;)
Zgadzam się z założycielem tematu. Ja wogóle nie oceniałem jej urody, choć przyznam, że ma ona niezwykłą. Przede wszystkim oceniłem jej aktorskie osiągniecia i bądźmy szczerzy, po za kręceniem tyłkiem w Sin City i Honey, niczym wielkim się nie popisała, dlatego postawiłem jej ocene 5/10. Ja nie oceniam jej wyglądu bo to było by strasznie puste z mojej strony. Weżmy przykład: Ron Perlman, który grał m.in. w Hellboyu czy w Imię Róży, urodą nie grzeszy jednak co tu dużo mówić, facet ma talent do gry i nie raz to udowodnił. Dlatego jest jednym z moich ulubieńców. A Alba ? Uroda i tylko uroda. Popatrzmy na jej osiągnięcia ? Co ona takiego w nich ma ? Nominacja do Złotego Globu to jedyne czym może się tak naprawde poszczycić bo nagrody MTV o niczym nie świadczą. Niech zagra coś pożądnego to zobaczymy, czy umie grać, jak narazie to swojej oceny wobec niej nie zamierzam zmieniać. Ucz się dziewczyno aktorstwa i udowodnij, że potrafisz grać a nie tylko porażać urodą dzisiejszą napaloną młodzież.
Pozdrawiam.
Ona jest po prostu zaje..ista, to prawda że nie gra idealnie swoich ról, ale co tam ,przecież cały czas się uczy, i jest jedną ze wschodzącycj gwiazd Holiwod (nie weim jak się pisze, wię się nie czepiajcie ;) ) , przecież bez przerwy nie można oglądać tych samych ,,starych,, aktorów,
fajnie że wszedł ktoś młody i ma się czymś pochwalić: oczywiście urodą jak i talentem(no przecież dziewczyna niee gra beznadziejnie, jak by tak grała to nie znalazła by miejsca w branży filmowej tylko zostałaby modelką.
JEST MOJĄ ULUBIONĄ AKTORKĄ
Czy Ron Perlman potrafi tak zakręcić tyłkiem lub czymś innym jak Jessica ?, nie bo jest słabą osobowoscią, mikrą istotą której prawdopodobnie nikt nie zna. Jessica Alba....6 filmów w jednym roku, przypadek, czy potwierdzenie jej talentu?. W 100% to drugie, jest aktorką bardzo utalentowaną, piękną kobietą, to nie przypadek, że przyciąga rzeszę wielbicieli z całego świata, gdziekolwiek się pojawi. A wy zazdrośnicy....w kółko to samo, "Ucz się dziewczyno aktorstwa", nie to wy uczcie się dobrego smaku, bo popierając Perlmana w 100% brakuje Ci tego smaku.
Jessica jest w tej chwili gwiazdą pierwszego formatu. Czy to się komuś podoba czy nie, te fakty są niezaprzeczalne i jednoznaczne, jest w tej chwili najlepsza, inne typu Andzia J. może jej nogi myć i tą wodę pić.
"Czy Ron Perlman potrafi tak zakręcić tyłkiem lub czymś innym jak Jessica ?, nie bo jest słabą osobowoscią, mikrą istotą której prawdopodobnie nikt nie zna."
Mogę tak samo zapytać: Czy Alba potrafi wcielić się w swoje postacie z takim zapałem jak Ron ? Czy potrafi tak zagrać, by swoją postać zapamiętać na długo i przy jej wspominaniu mieć ciarki na plecach ? Czy potrafi być dostrzeżona nie tylko przez nastolatków, którym hormony buzują gdy Jessica "kręci tyłkiem" ? Ron nie musi być piękny, nie musi "kręcić tyłkiem" by być dostrzeżony. On już pokazał swoje i za to bardzo go cenie. A za jaki kunszt aktorki mam cenić Albe ? Za nijaki, bo nic ona nie pokazała.
"6 filmów w jednym roku, przypadek, czy potwierdzenie jej talentu?."
Granie w wielu filmach w jednym roku nie oznacza jeszcze talentu. Oznacza to, że jest ona na czasie i mówiąć brzydko, jest na nią "popyt". Większość właśnie ją chcę oglądać w filmach by pokazała swoją urodę. I bądźmy szczerzy. Czy ona w czymś wielkim zagra w tym roku ? Popatrzmy:
The Eye - Remake horroru azjatyckiego. Jakoś świetnych horrorów nie mieliśmy ostatnio. Same Ringi i Klątwy na które większość narzeka.
The Ten - Komedia, która ma nabijać się z dekalogu. Komedie mają to do siebie, że nie są wielkimi dziełami, no chyba że są stworzone przez Woody'ego ale on już ma swoją muzę Scarlet Johansson, więc o Albe by nawet nie zapytał.
Bill - Komedia obyczajowa. Jedynie tutaj Alba może coś normalnego zagrać, co byśmy zapamiętali. Ale jakoś nie spodziewam się hitu.
Good Luck Chuck - Komedia romantyczna. Nie będę się tu nawet wypowiadać, bo po oglądaniu komedii romantycznych które zawsze się tak samo kończą mam odruchy wymiotne.
Fantastyczna Czwórka 2 - Pierwsza część była tak beznadziejną adaptacją komiksu, że aż żal było to oglądać. No ale Jessica została doceniona za swój talent. Nominacją do Złotej Maliny.
Awake - Tu będzie prawdziwy sprawdzian dla Alby. Dramat i Thriller z jej udziałem. Jeśli chcę udowodnić, że nie jest chodzącą lalką Barbie, to lepiej, żeby się postarała grając poważną role.
W tych sześciu filmach nie ma takiego, który by mnie zainteresował. Dopiero Sin City 2 w 2008 roku będzie czymś co na pewno zobaczę. Ale to nie już dla Alby, tylko z racji, że Sin City - Miasto Grzechu, to jeden z moich ulubionych filmów.
" A wy zazdrośnicy....w kółko to samo, "Ucz się dziewczyno aktorstwa", nie to wy uczcie się dobrego smaku, bo popierając Perlmana w 100% brakuje Ci tego smaku."
Nie rozumiem o co mam być zazdrosny. Jestem mężczyzną więc czego miałbym zazdrościć Albie ? Na pewno nie talentu. Urody też nie, bo dziwnie bym wyglądał jako Alba, będąc facetem...
I mówisz, że brak mi dobrego smaku, bo nie pałam miłością do Alby, którą kochają miliony ? Że umiem dostrzec grę mało znanego aktora a nie dostrzegam "dziewczynki" która urodą podbija Hollywood ? Jeśli tak, to rzeczywiście nie mam smaku. Za to Ty nie masz rozumu. Wszystko w przyrodzie się równoważy. Tak jest i tutaj.
"Jessica jest w tej chwili gwiazdą pierwszego formatu. Czy to się komuś podoba czy nie, te fakty są niezaprzeczalne i jednoznaczne, jest w tej chwili najlepsza"
No popatrz, jakbym ja miał wskazać "gwiazdę pierwszego formatu" to wskazał bym Scarlet Johansson. Jest to niezwykła, młoda aktorka, która nie ma tylko pięknej buzi ale i talent i inteligencje. Czy Woody, tak by za nią szalał, gdyby nie miała tego czegoś ? Czy nie zagrała by tak genialnie w świetnym filmie Coppoli "Między Słowami" ? Dziewczyna ma już 4 nominacje do Złotego Globu a to o czymś świadczy, prawda ? Jeśli nie widzisz różnicy, to porównaj filmografię Alby i w jakich filmach grała i filmografię Johansson. Jeśli jesteś inteligentny sam wyciągniesz wnioski.
" inne typu Andzia J. może jej nogi myć i tą wodę pić."
Przy Angelinie Jolie, to przyznam, że nawet Alba jest bogiem. Tak nie znoszę tej aktorki, że głowa mała.
Pozdrawiam.
Chryste panie....ale tyrada, jeśli takie same listy pisałeś do dziewcząt, to rozumiem czemu wolisz mężczyzn. Nie przepadam za Andzią J., ale do łóżka to chętnie bym jej wlazł, nawet za dnia. Co do filmografii Jessicy Alby to widzę iż jesteś przygotowany, przyjmuję to nawet z Twoim zbędnym komentarzem. Poczekajmy, zobaczymy jak wypadnie w tych nowych produkcjach.
Życzę więcej szczęścia u kobiet.
A teraz idę dać sobie w szyję....na zdrowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
"Chryste panie....ale tyrada, jeśli takie same listy pisałeś do dziewcząt, to rozumiem czemu wolisz mężczyzn."
Heh... Tutaj świetnie pokazałeś jakim ćwierć inteligentem jesteś. Brawo. Tego się właśnie po Tobie spodziewałem. Głupia odzywka, która świadczy o Twojej niedojrzałości.
"Co do filmografii Jessicy Alby to widzę iż jesteś przygotowany, przyjmuję to nawet z Twoim zbędnym komentarzem."
Nie jestem przygotowany. Pisząc poprzedni post z czystej ciekawości sprawdziłem w jakich to Jessica wspaniałych sześciu filmach będzie grała. Nie było w nich nic interesującego więc to napisałem. Zbędnym komentarzem mogę uznać twój poprzedni. Możesz się ze mną nie zgadzać, masz do tego prawo. Ale mówiąc, że "nie mam smaku", skoro nie przepadam za Albą zirytowałeś mnie do tego stopnia, że postanowiłem napisaę odpowiedź. Zwykle tego nie robie, ale dla Ciebie zrobiłem wyjątek.
"Poczekajmy, zobaczymy jak wypadnie w tych nowych produkcjach."
Też się z tym zgadzam.
"Życzę więcej szczęścia u kobiet."
Dziękuje ale nie trzeba. Obecnie mam swoją kobietę, którą kocham do szaleństwa. Tak więc nie potrzeba mi więcej szczęścia. Mam go już pod dostatkiem.
"Chryste panie....ale tyrada, jeśli takie same listy pisałeś do dziewcząt, to rozumiem czemu wolisz mężczyzn."
Heh... Tutaj świetnie pokazałeś jakim ćwierć inteligentem jesteś. Brawo. Tego się właśnie po Tobie spodziewałem. Głupia odzywka, która świadczy o Twojej niedojrzałości.
"Co do filmografii Jessicy Alby to widzę iż jesteś przygotowany, przyjmuję to nawet z Twoim zbędnym komentarzem."
Nie jestem przygotowany. Pisząc poprzedni post z czystej ciekawości sprawdziłem w jakich to Jessica wspaniałych sześciu filmach będzie grała. Nie było w nich nic interesującego więc to napisałem. Zbędnym komentarzem mogę uznać twój poprzedni. Możesz się ze mną nie zgadzać, masz do tego prawo. Ale mówiąc, że "nie mam smaku", skoro nie przepadam za Albą zirytowałeś mnie do tego stopnia, że postanowiłem napisaę odpowiedź. Zwykle tego nie robie, ale dla Ciebie zrobiłem wyjątek.
"Poczekajmy, zobaczymy jak wypadnie w tych nowych produkcjach."
Też się z tym zgadzam.
"Życzę więcej szczęścia u kobiet."
Dziękuje ale nie trzeba. Obecnie mam swoją kobietę, którą kocham do szaleństwa. Tak więc nie potrzeba mi więcej szczęścia. Mam go już pod dostatkiem.
Czy Ty musisz swoje posty wydawać w 2 egzemplarzach, czy za każdym razem musisz mnie cytować?. Przyznam Ci że jesteś szybki, jeszcze nie zdążyłem butów założyć, a Ty już napisałeś następny elaborat. Dzięki za wyróżnienie, jestem w niebo wzięty, iż taki inteligent zrobił dla mnie wyjątek i odpowiedział na mój post. Chyba ze szczęścia się pochlastam. Podając rękę Papieżowi nie dostąpił bym takiego zaszcytu, jak twoja przemiła odpowiedź na tym forum. Bardzo się cieszę że masz dziewczynę, podaj jego imię może go znam. Spróbuje zgadnąć : Franek, Michał, Zbyszek.
Dwa posty umieściły mi się przez przypadek. Po prostu, za szybko klikam i dwa razy wcisnąłem "wyślij". Każdemu się może zdarzyć.
Dalsza rozmowa z Tobą jest nie potrzebna, bo będziesz mówił, cały czas to samo, jak zepsuty gramofon.
Powodzenia.
Sasori
"Mogę tak samo zapytać: Czy Alba potrafi wcielić się w swoje postacie z takim zapałem jak Ron ? Czy potrafi tak zagrać, by swoją postać zapamiętać na długo i przy jej wspominaniu mieć ciarki na plecach ?"
ja tam gościa nie pamietam, po jego nazwisku wogole go niekojarze, choć Hellboya ogladalem.
"Granie w wielu filmach w jednym roku nie oznacza jeszcze talentu. Oznacza to, że jest ona na czasie i mówiąć brzydko, jest na nią "popyt". Większość właśnie ją chcę oglądać w filmach by pokazała swoją urodę."
to chyba jednak o czymś swiadczy, jeśli nie wiesz o co mi chodzi to ci podpowiem:
o tym ze MA TALENT
"to chyba jednak o czymś swiadczy, jeśli nie wiesz o co mi chodzi to ci podpowiem:
o tym ze MA TALENT"
A moim zdaniem tak nie jest. To świadczy tak jak mówiłem, że jest popularna, a nie, że potrafi grać. Czy gdyby Jessica nie miała swojej urody, pamiętalibyśmy ją z tych filmów w których grała ? Nie jestem pewien. I co do tych ról. Czy nie wydaje Ci się, że była przyjmowana, nie przez to, że potrafi grać ale dla tego, że jest ładna ? Do Sin City, była potrzebna seksowna nastolatka. Alba świetnie pasuje do tej roli. W Honey potrzebna też była ładna dziewczyna, która potrafi tańczyć. Czy "brzydsza" dziewczyna by się lepiej sprawdziła ? Być może, ale wtedy nie grzeszyła by urodą. Alba tu znowu pasowała znakomicie przez urodę. Fantastyczna 4 - Szczerze to co ona tam takiego świetnego pokazała po za swoim ciałem w bieliźnie ? Ja nic innego nie widzę. Błękitnej Głębi co prawda nie widziałem, ale Alba znowu tam pokazuje swoje piękne ciało w stroju kąpielowym. I gdzie tu talent ? I myślę, że tym wypracowała sobie renomę. Każdy teraz idzie na film z nią by popatrzeć na jej urodę. Sama treść filmu czy jej gra w nim nie jest ważna. Liczy się sama Alba. Ja na to w ogóle nie patrzę. Liczy się dla mnie przede wszystkim gra i dorobek aktorski, przy wyborze ulubieńców czy ocenianiu. I tak nie oceniłem moim zdaniem źle Jessici. 5/10 To jest ocena: OK. Czyli nie widzę u niej nic złego ani nic dobrego. Ma dziewczyna czas by się rozwinąć i życzę jej wielkiej kariery.
Co do Perlmana, na początku powiem, że nie jest on moim "super" ulubionym aktorem, ale jest jednym z moich ulubieńców. Takim moim osobistym faworytem od dawna jest Adrien Brody, na którego filmy, zawsze czekam z niecierpliwością. Perlman jest dość słabo znany, jednak bardzo go cenie za to co do tej pory zrobił w świecie kina. I co do Hellboya to powiem tak. Mnie jego postać zachwyciła i będzie zachwycać pewnie jeszcze długo.
umie grac geju i nie pieprz mi ze nie jestes gejem i nie podnieca Cie ta kobieta(skicznotka)pewnie nawet Ci nie staje,,,shak
No teraz mnie rozśmieszyliście. Czyli rozumiem, że każdy mężczyzna, któremu się nie podoba Jessica Alba lub Angelina Jolie jest od razu gejem, nie ma szans u kobiet i w ogóle powinien zamówić sobie wizytę u dobrego psychiatry. Osoby, które tak twierdzą są chore i powinny jak najszybciej się leczyć, przede wszystkim na wodogłowie. Każdy może mieć gust jaki chce. Jednemu może się podobać Jessica, innym Bellucci, a jeszcze dla innych ideałem może być Kate Moss i nic nikomu do tego. Mamy w Polsce (przynajmniej teoretycznie) pluralizm poglądów, więc może zaczęlibyście szanować zdanie innych osób? Każdy ma prawo wypowiedzieć co myśli, o ile nie obraża to drugiej osoby.
Co do Alby. Jeśli mam być szczera to nie wykazała się jak na razie zbytnio, gdyż granie w samych komediach romantycznych czy filmach fantastycznych z nikogo nie czynią jeszcze dobrego aktora. W ?Sin City? jedynie miała okazje pokazać, że na coś więcej ją stać, ale mimo to jej rola też nie była jakaś wyjątkowa. Jest dużo bardziej utalentowanych aktorek od niej tak jak wspomniana wcześniej Scarlett, Natalie Nortman, Maggie Gyllenhaal czy chociażby Evan Rachel Wood, które mają już na koncie rolę w skomplikowanych i trudnych filmach i potrafiły sobie w nich poradzić. O Jessice jak na razie nie możemy tego powiedzieć, bo jakie role ma na swoim koncie. Pobiegała kilkanaście minut w bikini, rozebrała się, albo pomachała lassem? Poza tym mylicie jedną rzecz. To, że aktor gra w wielu filmach, nie znaczy, że jest wybitny i tu się zgadzam z Auxsiosem. Można zagrać w jednym albo dwóch filmach rocznie i zrobić to dobrze (jak np. Jennifer Connelly) ale tez można zagrać w sześciu i wypaść w każdym słabo. Przygotowanie się do roli nie jest pracą na pięć minut, trzeba wniknąć w psychikę bohatera, pojąc jego sposób myślenia i zamienić się w swoją postać. Jeśli nie można się skupić na takich rzeczach do nigdy nie zagra się dobrze. Panna Alba jest ładna, ma szczęście do ról filmowych i to chyba tyle. Talent? Na razie nie miała okazji go pokazać.
No i na końcu mamy ostatniego mistrza, którego nie mogę pominąć. Pan ?shak_20?. Kiedy ktoś nie ma opinii analogicznej do jego zaczyna wyzywać od gejów i rzucać przykrymi kolokwializmami. Powinien się czym prędzej zapisać do LPR i przybić piątkę z panem Romanem Giertychem. Rozumiem, że dla mnie również zostanie ułożony biały wiersz w stylu ?wstrętna kurwa, zazdrosna o urodzę i talent Jessi?. A śmiało ludzie! Skoro wam się zrobi lepiej to proszę bardzo.
Boże wielki...jednak są gorsi na tym świecie, a już myślałem iż jestem najgorszym skur........Bez urazy "shak 20", ale masz rację ten pedał, ma kobietę, gówno prawda on mówi o swojej ręce, którą zajerzdża 5 razy dziennie żeby w nałóg nie wpaść. I teraz mamy następną rozśmieszoną primadonnę, która potrzebuje psychiatry, aby rozpoznać gejostwo od normalności. Dziewczyno jesteś tępa, który z nas poruwnał Jessicę z Angeliną, to nie ta klasa, Angelina to muzeum, obwisłe cycki, uśmiech od ucha do ucha i żabie wyłupiaste oczy. Nie jestem zwolennikiem LPR-u, ale jak słysze take teksty to zastanawiam się czy nie powinni was roztrzelać. Jesteś idiotką, mało znasz historię po 80 roku. Chyba jest to jedyny minister który po 80 roku próbuje coś w szkolnictwie zrobić. Pamiętasz Wiatra?. Co do ostatniego mistrza to Ty Małgorzato lepiej zbastuj, bo niewiele mi brakuje by się rozpędżić.
Pozdrowienia dla Babci.
No toś mi pojechał Ziomal :P Gratulacje dla ciebie, nie spodziewałam się po Tobie takiej elokwencji i zdolności do obrzucania ludzi mięsem. Primadonna, idiotka. Jak Ty mnie dobrze znasz! Chyba musisz ze mną przebywać na co dzień, żeby tak mnie oceniać. A może jeszcze ze mną w łóżku śpisz, co? Jesteś naprawdę żałosny i Ci współczuje. Auxsiosa też znasz tak dobrze, skoro wiesz, co robi z własną ręką? No jakiś Ty wszechwiedzący, chyba musisz mnie tego nauczyć! W dodatku nie masz chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Nie osądzałam wyglądu ani Angeliny, ani Jessici, tylko stwierdziłam, że każdy może mieć inny gust. Nie rozumiesz tego? Trudno! Skoro ja się musze dokształcić z historii to ty chyba ominąłeś wszystkie możliwe lekcje tolerancji i szanowania zdania innych ludzi, skoro potrafisz tylko obrażać. W dodatku nie obrażasz tylko mnie i Auxsiona, obrażasz również całe społeczeństwo homoseksualistów, dając przy tym swój niezwykle wielki popis inteligencji. Bili Cię w dzieciństwie, że tyle w Tobie nienawiści i pogardy do kogoś, kto ma trochę inne zdanie niż Ty? W dodatku ludziom Twojego pokroju nic się nie przetłumaczy, bo zawsze będą święcie przekonani, że mają racje i rozerwą na kawałki każdego, kto powie coś innego. Czy ja w jakimkolwiek zdaniu obraziłam panią Albę? Nie! Więc na co się rzucasz? Nie masz gdzie wylądować energii czy po prostu masz za duży poziom cukru we krwi? Co do ministra Giertycha, to nie napisałam również, że jest złym politykiem, nie negowałam jego działalności, chociaż niektóre jego pomysły są po prostu śmieszne. Chodziło mi tu raczej o porównaniu jego stosunku do homoseksualizmu, ze stosunkiem innego użytkownika filmwebu. I znów czytanie ze zrozumieniem się kłania. Poza tym nie mam zamiaru jak to określiłeś ?zbastować?. Mam takie samo prawo do wyrażania własnej opinii jak Ty, chyba że śmiesz uważać, że jestem jakimś niższym podmiotem, który nie można zakwalifikować do gatunku ludzkiego.
Nie lubię dosłownie cytować czyichś wypowiedzi, ale jak ktoś ma rozdwojenie jaźni to aż miło poczytać:)
Ziomal.pl to jest dopiero znawca...
"Dlaczego nie potraficie uszanować czyjegoś gustu, odrębnego zdania, innego spojrzenia na cokolwiek, czy wszystko musi być po waszej myśli?"
I tu się z nim zgadzam. Każdy może mieć własne zdanie na dany temat i nie trzeba go zaraz zgnoić, zwyzywać czy obrazić... Ja myślę, że Alba wybitną aktorką nie jest, bo grała w mało ambitnych produkcjach. Nie to, że uważam jej grę za słabą, tylko ona nie miała gdzie pokazać swoich możliwości, bo taniec czy machanie liną to jeszcze nie wszystko. Z tych najnowszysch sześciu filmów aż postanowiłam zobaczyć ten thriller, może się wreszcie wykaże... Dałabym jej 6/10 bo ładna jest, ale to nie wszystko. Za to reżyserzy angażują ją do ról łatwych, lekkich i przyjemnych. Myślę, że powinna lepiej dobierać repertuar, żeby uniknąć tego typu komentarzy pod swoim adresem. Ale poczekamy na thrillerek, zobaczymy...
Natomiast postanowiłam wrócić do osoby Ziomalka, bo jego psychika jest zaiste ciekawa:) Weźmy np. fragment:
"Gdyby wszystkim głupcom zawiesić dzwonki na szyjach, ludzie mądrzy musieliby nosić watę w uszach.(!)" --> wykazanie się inteligencją. Myślę, że pójdę kupić sobie watę, jak usłyszę, że masz pojawić się w moim mieście...
A po chwili: "Takim jak ty należałoby wymyślić trudniejszy sposób rozmnażania.(!!!)" --> tutaj delikatność słonia w składzie porcelany. O ile możliwe że zrozumiesz znaczenie tego związku frazeologicznego Ziomuś, bo czytając niektóre kawałki zaczynam tracić nadzieję, że posiadłeś chociażby umiejętność czytania ze zrozumieniem.
"przepraszam za moje niewłaściwe zachowanie." --> tutaj miły i kochany Ziomal --> nazwijmy go A wypowiada się z dawką emocji wyrażających skruchę po czym:
"Jessica grać potrafi, te czuby które tego nie widzą to chołota, miernota(...)" --> to Ziomal --> powiedzmy B, który lubi obrażać wszystko co się znajdzie w zasięgu jego wzroku mizernie składającego w mózgu literki... A z drugiej strony od jakichś dwóch tygodni nikt nie nazwał mnie chołotą, czy miernotą. Cóż za komplementy:)
Kolejny ekstra tekst(zaczynam się rozkręcać:D)
"Ludzie twojego pokroju fascynują się takimi przystojniakami jak Adolfo Męda Hitler" --> a co ty masz do facetów z wąsikiem, są całkiem sexi:) A tak poważnie każdy kto zmieni zdanie jest zaraz sługą szatana czy kimś tego pokroju, no litości...
"Czy Ron Perlman potrafi tak zakręcić tyłkiem lub czymś innym jak Jessica ?" --> no to już widzimy za co ci się panna podoba, od razu mów, że gra do kitu, ale ma niezłe atuty... A co do Perlmana to dzięki Bogu, że nikt mu nie każe tak kręcić tyłkiem, bo straciłabym wiarę w kinematografię:)
"Jessica jest w tej chwili gwiazdą pierwszego formatu" --> <wybuch śmiechem> wybaczcie, próbuję uniknąć zakrztuszenia... Pierwszego formatu może być ktoś wybitny, mający masę dobrych filmów, nagród i pochlebnych opinii krytków na koncie... Dla mnie przykłady to Theron, Belucci czy wspomniana wcześniej Meryl Streep.
"Bardzo się cieszę że masz dziewczynę, podaj jego imię(...)" --> nie wiem czy Ziomal.pl wie że dziewczyna to rodzaj żeński i przykładowe imiona to Ania, Gosia, Magda, Ola...
"masz rację ten pedał, ma kobietę, gówno prawda on mówi o swojej ręce, którą zajerzdża 5 razy dziennie żeby w nałóg nie wpaść" --> mówi się, że ludzie oceniają innych swoją miarą, więc czyżbyśmy czegoś się o tobie dowiedzieli, kolego?:)
"lepiej zbastuj, bo niewiele mi brakuje by się rozpędżić." --> to co jeszcze ciekawego powiesz koguciku?
Jak ja uwielbiam wytykać ludziom ich głupotę i niekompetencję. Jak to się mówi: "Jak Kuba bogu, tak bóg Kubie", więc powiedzmy, że jako przedstawicielka chołoty, podniosłam rękawicę, żeby raz na zawsze pokazać niektórym niemowlakom, że można się zachowywać normalnie. Wystarczy znaleźć w sobie minimalną dawkę kultury i tolerancji dla poglądów innych ludzi...
krótki komentarz, za dużo chyba masz wolnego czasu
"Jak to się mówi: "Jak Kuba bogu, tak bóg Kubie", więc powiedzmy, że jako przedstawicielka chołoty, podniosłam rękawicę, żeby raz na zawsze pokazać niektórym niemowlakom, że można się zachowywać normalnie."
- był tu kiedyś taki post, w którym zastanawialiśmy się kto jest prowokatorem na forum, a więc do czego zmierzam: SZUKASZ ZACZEPKI to pewnie ją znajdziesz
Ziomie, ludzie z mojego pokroju to Stalin.
Z twojego to nie wiem.
Nie róbcie wykładów w komentarzach bo każdy może wam zajebać.
Oczywiście chyba nie ja.
Owszem, nie jestem fanem Alby, ale ciekawią mnie tematy na jej forum.
"Nie jestem fanem Alby"... no właśnie, nie, nie widzę w niej utalentowanej kobiety, Sin City jest dla niewyżytych 14 latków. Fantastyczna czwóka to dla mnie taki badziew, gdzie mogę go porównać do Robocopa, no może do Iniemamocnych.
Jak by co, nie chce wywołać wojny na forum, gdzie fronty to "Ziomal.pl, Mattwab, Rapacini..." a drugi to JA.
Che, che zaczytuję się w ruskiej księgarni.
Więc lepiej się zamknij i nie odzywaj, to taka dobra stalinowska rada.
Kiedyś kręcono film o Stalinie, o jego miłości i dobroci do narodu radzieckiego. Podchodzi do Stalina mała dziewczynka i mówi -"Wujek daj cukierka"- Stalin odpowiada-"spierdalaj", ale zapobiegliwa telewizja radziecka pokazuje planszę z napisem- " A mógł przecież zabić"- ot taka dobroć Stalina. Wybacz stary ale ja do ciebie nie pasuje, może jestem tym najgorszym na forum, ale napewno nie faszystą i komunistą.
Spadaj.
Nie mam za dużo wolnego czasu, ale jak już mam się wypowiadać to wyczerpująco i z sensem...
Nie szukam zaczepki, ale jest masa tematów na filmwebie, w których jak ktoś ma inne zdanie to od razu mówi się, że to debil, idiota, głupia gimnazjalistka czy ktoś w tym stylu. Tym cytowaniem próbowałam uświadomić niektórym, jak szybko ludzie mogą zmieniać zdanie i obrażać innych z byle powodu. W tym temacie wzajemne wyzwiska to chyba norma, a tak być nie powinno. Jeśli chociaż ma się swoje zdanie i mocno się je obstawia to trzeba podać na to argumenty, a nie mówić teksty w stylu "ty jesteś głupi, nie znasz się i na widok ładnej dziewczyny ci nie staje"...:/
Jako, że Alba mnie nie zachwyca i osobiście odebrałam sporo tekstów to wyliczyłam je, mając nadzieję, że pewien pan chociaż raz poczuje jak to jest być ocenionym za tego typu zachowania, które są po prostu dziecinne. Moją poprzednią wypowiedź należy traktować z pewnym dystansem, bo domyślam się że pan Z. nie ma rozdwojenia jaźni, nie jest słoniem i pewnie czytanie ma opanowanie od podstawówki. Zachowałam się podobnie jak on w swoich komentarzach. Może wyciągnie z tego jakiś wniosek o ile to przeczyta, a jak nie to nazwie mnie suką, żmiją, albo jeszcze czymś gorszym, co jest nie ukrywam, bardziej prawdopodobne...
Macie bardzo wyczerpujące odpowiedzi :) - Nie ma co, tyko komu chce sie je czytać ? Może troche mniej a na temat :) ( Tylko nie naskakiwać na mnie, poprostu wyrażam swoje zdanie ;)
Właśnie, Angelic Wings pieprzy od rzeczy i wydaje jej się iż ma to sens i jest to logiczne. Wypunktowałaś mnie jak ten Auxsios, powtarzacie czyjeś zdanie aby uwiarygodnić wasze bzdurne rozumowanie. Nie chcę cytoweać Choira, ale on ma rację.......pierdolicie niesamowicie, i to by było na tyle.
Pozdrowienia od Ziomalka.....kocham Cię siostro Angelic Wings.
A ze mną już nie chcesz dyskutować? Przestraszyłeś się cwaniaczku?
A poza tym pierdolić to można dziewczyne pod latarnią. Wyrażamy własne zdanie, które ci się nie podoba, dlatego przyjmujesz taktyke obrażania. Tylko siebie ośmieszasz.
A kim ty jesteś łajzo jedna. Takimi jakty to podcieram tyłek. Chcesz mnie wkurzyć to proszę. Poczekam jeszcze 15 minut na twoje wypociny, a potem dostaniesz ripostę.
nie chce cytować, ale muszę:
"...A poza tym pierdolić to można dziewczyne pod latarnią..."
zdaje mi się, że ty też jesteś dziewczyną i jeśli w tym zdaniu była zawarta twoja propozycja to daj mi swoje namiary
Matt... tylko czy on, ona, ono jest do tego zdolne. Dziewczyny lubię, kocham je pod każdym względem, ale nie jestem taką świnią aby pie.....je gdzie popadnie. Pod tym względem lubię intymność, wygodne szerokie łóżko, a nie latarnie w centrum miasta. Ale jak widać to następny wyposzczony dzikus, któremu wydaje się że jest lwem, a tak naprawdę jest małym rysiem który może sobie polizać swoje własne klejnoty, jeśli jeszcze kastrat takowe posiada.