Top 5 w rankingu?
Nie chce być cham ale jak pomyśle że ktoś daje 10 komuś bo zagrał w jakimś serialiku a
potem gdzie indziej się pruje że jacyś tam bracia Mroczek są w top 100 to mnie normalnie
ku***ca bierze. Sami wystawiacie takie oceny więc się potem nie dziwcie.
Pani Joanna Kołaczkowska jest genialną artystką kabaretową(Królowa polskiej sceny kabaretowej). Obecnie znana z występów w kabarecie Hrabi,wcześniej współtworzyła kabaret Potem. Na swoim koncie jak widać ma kilka występów telewizyjnych(szkoda,że tylko parę),zazwyczaj to produkcje niezależnej zielonogórskiej wytwórni A'yoy.
Top100 od samego początku była skazana na niepowodzenie. Wielu ludziom brakuje obiektywizmu,niektórzy nawet nie znają innych ocen jak 10 czy skrajnej 1(a wystawiają je nawet bez oglądania tak dla zasady;/) Na to nie ma lekarstwa.
Masz w zupełności rację ,a tak poza tym wydaje mi się ,że Kołaczkowska ma głęboko gdzieś tego typu rankingi :)
Dokładnie,jeśli ktoś miał kontakt z jej felietonami. To wraz z członkami kabaretu Hrabi broni się od telewizyjnego szumu. Nie kierują się zasadą "5 minut."
Straszna nagonka na niewinną p.Joannę Kołaczkowska. Ludzie biorą za poważne tego typu rankingi.
Najpierw trzeba dobrze zgłębić temat a potem wydawać opinię. Zaznajom się z działalnością estradową Kołaczkowskiej i dopiero wtedy zamieszczaj wpisy o niej kaloszu.
Za każdym razem jak patrzę na ten pożal się boże ranking krew mnie nagła zalewa. J.Kołaczkowska w Top 10- uśmiałam się jak norka.
Oglądam kabarety na TVP2, więc wiem co to dobre aktorstwo ....
"Oglądam kabarety na TVP2, więc wiem co to dobre aktorstwo ...."
Chylę czoła przed "wielkim" znawcą polskiej sceny kabaretowej ....
Artystka kabaretowa w ścisłej czołówce obok największych gwiazd światowego kina- to jest dopiero kabaret.
Jej filmografia jest tak imponująca, że zapiera dech w piersiach. Oczywiście nie mogę nie wymienić wszystkich nagród zdobytych przez aktorkę: BAFTA, Złote Palmy, Niedźwiedzie, Lwy o Oscarach nie wspominając... Susan Sarandon, Ingrid Bergman, Jodie Foster, Julianne Moore, Krystyna Janda daleko w tyle za Joanną Kołaczkowską (widocznie nie dorastają "aktorce" do pięt). Ciekawi mnie jedno, ile produkcji filmowych z udziałem w/w osoby dane Ci było obejrzeć? Taka uroda tego portalu- najgłośniej szczekają najwięksi ignoranci...
Najwidoczniej nie zrozumiałeś o co mi chodziło a szczekać to sobie sam możesz w swojej budzie kundlu.
Inne zwierzę. Aktorka komediowa. Ile takich jest w Twojej kapliczce rankingowej? Obca przestrzeń, bez zachłystywania się nagrodami i emocjach przy ich wymienianiu. Inne tradycje. Tu nie ma potrzeby posiadania idola, boga, świętości w postaci człowieka. Czysty ateizm, kult chwili, śmiechu i słabości. Never mind the Horrocks, Katherine Parkinson, Amy Sedaris.
To jest ranking popularności, a nie umiejętności. Te dwie rzeczy bardzo często nie idą w parze, a szkoda.
racja w 10000000%. Ja tej ,,pseudo polskiej aktorki'' nawet nie znam, a tu znajduje się wśród Portman, Streep i innych AKTOREK
sądząc po filmach jakie oglądasz nie dziwne, że nie znasz tej aktorki. nie jest jakąś pseudo aktorką czy kalką zachodnich gwiazdek. na scenie (filmowej bądź estradowej) zawsze tworzy niepowtarzalne kreacje.
Portman Strip czy inne gwiazdy za to nie słyszały o tobie więc można powiedzieć [używając twej logiki] że jesteś pseudo.
haha, ale pseudo kim ? Teraz to ja nie rozumiem tego Twojego ''logicznego myślenia'' :) Ja nie jestem aktorką więc na jakiej podstawie mogłyby/mogliby mnie znać/kojarzyć ... Po prostu nie rozumiem tego ''rankingu'', po za tym popularność i wysoka ocena wśród aktorów wiąże się - a przynajmniej powinna - z ich talentem, graniem w dobrych i znanych filmach - przynajmniej tak do tej pory myślałam... Nie wiem jakie Ty sobie tam filmy oglądasz i mało mnie to obchodzi, ale zdania nie zmienię. Uważam, że w tym kraju, jak na ten moment (i wątpię, żeby coś się zmieniło) nie ma aktorów którzy mogliby zająć dobre miejsce w jakimkolwiek rankingu. A Streep czy Portman podałam tylko jako przykład, nie należą do moich ulubionych aktorek.
Ona jest bardzo dobrą aktorką. Wystarczy obejrzeć ,,Spadkobierców" i widać jak na dłoni. Nie wiem jak można nazwać ją pseudo aktorką.
Fakt ,że ty nie znasz Kołaczkowskiej jest największym argumentem przeciwko niej ... A tak na poważnie artystka ta jest jedną z najwybitniejszych osobowości scenicznych w tym kraju od ponad 20 lat występuje na scenie (kabaret Potem , kabaret Hrabi). Jest nie tylko fantastyczną AKTORKĄ ale również autorką bardzo dobrych tekstów kabaretowych co świadczy o tym ,że jest również osobą niezwykle twórczą . Tak więc nazywanie jej "pseudo polską aktorką" świadczy jedynie o twojej ignorancji w tym temacie. :)