Joaquin Phoenix

Joaquin Rafael Bottom

9,1
117 286 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Joaquin Phoenix

użytkownik usunięty

była po prostu genialna!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

Myślę zmieściłby się w rankingu 100 największych czarnych charakterów w historii kina!

Miszcz_Pawarotti

A ja myślę że w pierwszej 3!

Popieram ;)

Priscilla22

Dokładnie, nienawidziałam Comodusa całą sobą. Genialnie zagrana rola, przyćmił Crowa :)

attra

Zdecydowanie go przyćmił. Zasłużył swoją rolą na Oscara.

attra

tak go przyćmił, że aż się w nim zakochał 9 lat temu :) od tamtej pory, co najmniej raz w roku muszę popatrzeć na rzeczonego Comodusa :D
i do tej pory za bardzo nie wiem o co tak na prawdę w tym filmie chodzi :D

rola w Gladiatorze jest genialna

Racja. majstersztyk normalnie...

eskimoska86

Fakt genialna rola i genialnie zagrał Comodusa , ale z tym stwierdzeniem że przyćmił Russella to lekka przesada. Uważam iż oboje odegrali swe role znakomicie i nie ma co ukrywać to były raczej ich role życia. Choć nie wiadomo co przyniesie im los , lecz czy coś równie widowiskowego i genialnego jak GLADIATOR - wątpliwe ...

Pozdrawiam Nati ;d

grabano

Nie zgadzam się... Na pewno to nie była rola życia Crowe'a, skoro rok później genialnie zagrał w "Pięknym umyśle". A co do Gladiatora, to Phoenix chyba faktycznie Russella trochę przyćmił, aczkolwiek trzeba przyznać, że miał o wiele ciekawszą i też bardziej wymagającą rolę (szkoda że skończyło się tylko na nominacji do Oscara). Tak czy inaczej, aktorstwo obu jest w tym filmie na wysokim poziomie.

Ookami88

a czyje aktorstwo w tym filmie jest na niskim poziomie?

LoveKiller

Punkt dla ciebie;)

Ookami88

dzięki. doceniam. ;p

Zdecydowanie przyćmił Crowe'a, choć Russel też się dobrze spisał. Jedna z ostatnich scen, w której szantażuje swoją siostrę skojarzyła mi się nawet z kreacją Nicholsona w "Lśnieniu". Nabrałem dzikiej ochoty na pozostałe filmy z tym aktorem. Znacie jakiś film, oprócz "Gladiatora" naturalnie gdzie gra czarny charakter.

dawo160496

Niestety obawiam się, że to jedyny tak wyrazisty czarny charakter ( o ile nie jedyny czarny charakter w ogóle, ale to sprawa dyskusyjna) w dorobku Phoenixa. Ale warto obejrzeć inne filmy z jego udziałem, bo to naprawdę świetny aktor i sprawdza się nawet w rolach, w których nie musi nikogo porównywać do pracowitych pszczółek z miną seryjnego mordercy.

kaja84

Dzięki.