Jeśli ktoś ogl. "Nie z tego świata" i kojarzy Melanie Merchant - niech opowie mi jej historię. Błagaaaaam !!!
nie jestem pewna na 100% ale coś mi się tłucze w głowie, że ona pojawiła się pod koniec pierwszego sezonu jak dziewczynka z lalką z obrazu zabijająca właścicieli tegoż obrazu, ale pewna nie jestem
Pojawia się w odcinku "Provance" s01e19. Gra dziewczynkę z obrazu Melanie. W serialu nie ma zabardzo opisanej jej historii. Dowiadujemy się tylko, że jest adoptowana. jej prawdziwi rodzice zostali zamordowani, a nikt nie podejrzewał dziecka. Rodzina do której trafiła zostaje zamordowana- podcięte gardła brzytwą. Podejrzenie pada na ojca rodziny, który popełnił samobójstwo. Oskarżenie padło na ojca ponieważ był impulsywny a na dodatek był fryzjerem. Rodzina została skremowana i pochowana w krypcie. Izaek (ojciec) został pochowany na innym cmentarzu przez miasto, ponieważ rodzina się go wstydziła. Dowiadujem się jeszcze tylko, że lalka, która znajduje się w krypcie ma włosy Melanie. Obraz zawierał róźnice co do pierwowzoru (zmieniał się) brzytwa była otwarta, Izeak patrzył na Melanie, a w tle na obrazie w obrazie znajduje się krypta a nie krajobraz. To tak z grupsza, ale właściwie wszystko co dotyczy Melani. Jak chcesz coś wiecej polecam odcinek albo streszczenie odcinka.:)