John CarpenterI

John Howard Carpenter

7,8
4 669 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby John Carpenter

Chcę obejrzeć odcinki, które nakręcił John Carpenter, bo lubię tego reżysera i jego twórczość. Pytanie: czy warto? Czy może odcinki tego serialu, jakie nakręcił, są przeciętne i nie mają stylu jego filmów? Widziałem kilka innych odcinków "Masters of Horror" i jak dla mnie to serial jest słabiutki, dlatego pytam o odcinki zrobione przez Carpentera.
Proszę o odpowiedź.

Axel

"Cigarette Burns" jest najsłabszy z pierwszego sezonu. Ten drugi (tytuł wyleciał mi z głowy) jest niemal równie słaby jak jego "dzieło" z pierwszego sezonu. Za to polecam ci w serialu "Fear Itself" odcinki wyrezyserowane przez Landisa i Bousemanna.

Shiloh

Ale czy te odcinki mają chociaz odrobinę klimatu z jak innych filmów Carpentera? W ogóle o czym są?
Jak już mówiłem - widziałem kilka odcinków tego serialu w ogóle jest on dla mnie kiepski, liczę, że może odcinki Carpentera są nieco lepsze.

Axel

Mam zupełnie odmienne zdanie na temat "Cigarette Burns". To dla mnie zdecydowanie jeden z najciekawszych epizodów z całych dwóch sezonów "Mistrzów horroru". Krwawy i wciągający. Osobiście podpisuję się pod ową recenzją: http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1115
"Pro life" z drugiego sezonu jest już niestety słabsze. Strasznie pokręcona historia z diabłem w tle. Jedynie Ron Perlman w roli ojca ratuje epizod. Możesz obejrzeć, ale na własną odpowiedzialność ;)