John Williams- wcześniej to nazwisko było mi zupełnie nieznane. Oglądałem filmy zachwycajac się ich muzyką, nawet niewiedząc o tym, że skomponował je ten kompozytor. Raz zdecydowałem się przeczekać napisy końcowe, aby dowiedzieć się kto jest twórcą soundtracku do danego filmu. Moim oczom ukazało się nazwisko John Williams. tedy postanowiłem bliżej sie zapoznać z jego muzyką. Tak zaczęła się moja przygoda z muzyką filmową. Była to podróż przez wspaniały świat muzyki. Poznając kolejne tytóły nie mogłem uwierzyć, że skomponowała je ta sama osoba. ,,Gwiezdne Wojny", ,,E.T.", Imperium słońca", ,,Park Jurajski"- można byłoby wymieniać dalej. Nie wzięły się one z prostej zabawy instrumentami. Są to motywy posiadające nie zmierzoną głębię. Jest wg. mnie jednym z najwybitniejszych twórców muzyki filmowej i chwała mu za to. Oczywiście usytułowanie danego twórcę na takim postumencie jest kwestią gustu i upodobań. Nie każdego musi zachwycać się jego muzyką, ale napewno nie można mu odmówić talentu.