Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
245 870 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Ile filmów z Johnnym Depp'em obejrzeliście i jaka jest średnia wszystkich filmów? :)

Praks

Z udziałem tej osoby:
obejrzałeś: 24 tytuły
średnia ocena: 7,5
chcesz obejrzeć: 21 tytułów
masz ulubionych: 5 tytułów

Jakby był większy dostęp do jego filmów to pewnie by było 50/50 :)

Heian

Z udziałem tej osoby:
obejrzałeś: 15 tytułów - wiem mało .... ale nadrobię:):):)
średnia ocena: 7,9
chcesz obejrzeć: 3 tytuły
masz ulubionych: 2 tytuły

Praks

11-> 7,3(nie gustuje w filmach burtona....)

Praks

obejrzałeś: 18 tytułów
średnia ocena: 8,1
chcesz obejrzeć: 2 tytuły
masz ulubionych: 6 tytułów
:))

Praks

obejrzałeś: 39 tytułów
średnia ocena: 7,1
chcesz obejrzeć: 7 tytułów
masz ulubionych: 6 tytułów

Praks

obejrzałeś: 34 tytuły (na tą chwilę)
średnia ocena: 8,0
chcesz obejrzec: ---- (nie zaznaczam bo chcę zobaczyc wszystkie z jego udziałem... i również filmy w których użyczał głosów)
masz ulubionych: 15 tytułów

Praks

Z udziałem tej osoby:
obejrzałeś: 20 tytułów
średnia ocena: 1

Dziadek_bez_dowodu

Gratuluję :)
Szczególnie za jedynkę dla "FIGHT CLUB", "BLACK SWAN", "REQUIEM FOR A DREAM", "TAJEMNICA BROKEBACK MOUNTAIN"... o "TURYSCIE" nie wspomnę bo wcale najlepszy nie był... ale widocznie oceniasz bez większych argumentów co jest totalnie absurdalne... bo chocby w Turyście należała się ocena za gre aktorską (wybacz ale Angelina Jolie i Johnny Depp zagrali świetnie co było potwierdzeniem nominacją do Globa)
Rozumiem że ocena dla pierwszych 3 filmóww które wymieniłem jest taka że ich po prostu nie zrozumiałeś (wiem że tak dużo osób mogło napisac i za pewne często to robi) gdyż nie są to proste filmy do zrozumienia jak "12 gniewnych ludzi"... Natomiast w 4 wymienionym przeze mnie filmie za pewne którego nawet nie oglądnąłeś do końca jak poprzednie... zraziło Cie to że był poruszony wątek homoseksualny (no bo oczywiście w Polsce to temat TABU... zero tolerancji co świadczy tak szczerze mówiąc o braku inteligencji) mimo że był nakręcony bardzo dobrze... za co należała się ocena przynajmniej 5

aaa... i jeszcze jedno... obejrzałeś a raczej oceniłeś tylko jeden film z Depp'em.. "The Tourist"...
To trochę dziecinne bawić się w taki sposób prowokując innych czyż nie? ajj sorry dla Ciebie pewnie nie...
pozdrawiam

ANDRe2309

Gdybyś pogrzebał choć trochę bardziej, to byś znalazł w moich wypowiedziach odpowiedzi na wszystkie swoje zarzuty, ale łatwiej obrzucić błotem.
Nie zrozumiałem 3 pierwszych gniotów?! Tę uwagę poczytuję sobie jako obrazę.
Nie chce mi się pisać tego samego...
http://www.filmweb.pl/film/Podziemny+kr%C4%85g-1999-837/discussion/Dlaczego+%C5% 9Brednia+tego+filmu+nagle+zacz%C4%99%C5%82a+lecie%C4%87+w+d%C3%B3%C5%82,1580448
To odnośnie Fight Clubu i Aronofsky'ego - przytoczone tam moje argumenty pasują do jednego jak i drugiego.

Angelina i Depp?! Wymieniłeś najbardziej... dziarskich aktorów Hollywoodu. Angelina do tej pory nie pokazała absolutnie NIC - tak samo jak Depp! 90% jej ról to identyczne efekciarskie kreacje. Tak, tak oglądałem "Przerwaną lekcję..." i "Oszukaną". Norton, Day-Lewis, DiCaprio - te osoby zagrały upośledzonych/chorych/psycholów tak, jak Angelina "Cwaniara" Jolie nigdy nie zagrała i nie zagra.
Deppa tutaj krytykuje dużo osób, wystarczy poczytać ich wypowiedzi, bo mnie się pisać tego kolejny raz nie chce. Różnica między Nami a wami polega na tym, że My znamy obiektywnie dużo lepszych aktorów (i tu Nasze "widzi mi się" nie ma nic do rzeczy), wy - jak widać - nie.

Odnośnie TBM mogę powiedzieć: cóż, nic nie poradzę, że na widok dwóch całujących się homo-dewiantów mam odruch wymiotny. Normalny organizm tak reaguje na wyuzdane i amoralne zachowania.
Podziękuj redakcji filmwebu, za usunięcie mojego tematu, w którym w konstruktywnej dyskusji starałem się udowodnić, za pomocą FAKTÓW, że to parafilia. Jak widać gejowsko-lesbijskie lobby dalej zbiera swe żniwo...

Dziadek_bez_dowodu

1. co chodzi o Angeline to powiedziałem tylko że zagrała świetnie w Turyście o innych filmach nie wspominałem bo wcale nie uważam że jest nie wiadomo jak dobrą aktorką
2. czemu mówisz cytuję: "między Nami a wami" ? sorry... ale ja nie należę do żadnej grupki..
3. "My znamy obiektywnie dużo lepszych aktorów" a kto powiedział, że ja nie znam lepszych aktorów? czy ja gdziekolwiek na jakimkolwiek forum stwierdziłem że Depp jest najlepszym aktorem na świecie?
4. "Angelina do tej pory nie pokazała absolutnie NIC - tak samo jak Depp!" hmm... skomentuje tylko Deppa dlatego że to temat o nim i z Angeliną zbyt dużo filmów nie oglądałem i nic o niej nie wiem... Edward nożycoręki, Sweeney Todd, Jack Sparrow (Piraci z karaibow), John Dilinger (wrogowie publiczni), George Jung (Blow), Ed Wood... to jest 6 różnych ról zagrane 6 razy inaczej... nie wspominając o innych... więc proszę nie mów że nic...

ps. Dając 1 Depp'owi uważasz że jest tak samo słabym aktorem jak dajmy na to Joanna Osyda?

ANDRe2309

Społeczeństwo dzieli się na:
a) zwolenników Deppa;
b) tych, którzy mają go w czterech literach (np. ludzie, którzy nie oglądają TV)
c) anty-fanów (np. Ja, life-kills itd.).
Ty dałeś Deppowi 10/10 i dodałeś go do ulubionych. Absurdalnym posunięciem byłoby, na tej podstawie, zaszufladkowanie Ciebie do grup B lub C.
Skoro piszesz, że wcale nie jest najlepszym aktorem, to przy wyborze takiej a nie innej oceny kierowałeś się nie tylko faktami (bo faktem jest, że istnieją setki lepszych od niego aktorów i to już jeden powód, dla którego nie należy mu się nawet 7 i 8), ale również subiektywnymi odczuciami. Ja do FAKTU (patrz powyższy nawias) dodałem swoje subiektywne odczucie: nie lubię go. Wyszło 1.
Role o których pisałeś, byłby w stanie zagrać najprzeciętniejszy aktor po byle jakiej szkole filmowej. Ale weźmy np. coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=_jQfgEXQgk8 (olej dubbing, zwróć uwagę na gesty, mimikę, feeling)
http://www.youtube.com/watch?v=Jhk2fcj4FEM - jeden z tych filmów nigdy by nie powstał, gdyby Day-Lewis nie zdecydowałby się w nim zagrać.

Widzisz różnicę?
DD-L...............miliardy lat świetlnych........JD. Między nimi można by jeszcze wsadzić chociażby: Nortona (Rozgrywka), De Niro (Przebudzenia), DiCaprio, Hopkinsa......Seymour Hoffmana itd.
Że mnie to się jeszcze chce tłumaczyć... otwórzcie oczy!

Dziadek_bez_dowodu

Uważam że Depp jest świetnym aktorem i go lubię (co nie podlega jakiejkolwiek krytyce) dlatego tak też oceniłem... i dla Twojej wiadomości mimo bardzo rzadko siadam do tv... tymbardziej nie widziałem ani jednego filmu z Deppem w tv.
Nie uważam także że istnieją setki lepszych od niego aktorów ale trochę bym ich wymienił..
"Ja do FAKTU (patrz powyższy nawias) dodałem swoje subiektywne odczucie: nie lubię go. Wyszło 1." no właśnie nie lubisz go więc teoretycznie powinieneś nie zaznaczyc tylko "serduszka" a nie oceniac gre aktorską na 1 to chyba jasne...
Ok może i by mógł zagrac te role bardzo dobrze dużo aktorów lecz moim zdaniem (i tu się ze mną zgodzi wiele osób) że Depp do nich pasował najlepiej...
Propo 1 filmiku... przyznam dobra mimika... muszę przyznac... ale tego typu rolę moim zdaniem świetnie zagrał Dicaprio w "Co gryzie Gilberta Grape'a"
Drugi filmik też dobry...
Ale nie tylko mimika twarzy jest w aktorstwie ważna, lecz także wypowiadany tekst, akcent...
Co do propozycji lepszych aktorów to masz rację wymieniłbym tych samych i dodał Al Pacino którego lubię.. ale to nie zmienia faktu że Depp jak dla mnie jest świetnym aktorem... A jeśli moja ocena jest zawyżona to Twoja jest zdecydowanie zaniżona...

ANDRe2309

"Ok może i by mógł zagrac te role bardzo dobrze dużo aktorów lecz moim zdaniem (i tu się ze mną zgodzi wiele osób) że Depp do nich pasował najlepiej..."
To jeszcze nie świadczy o umiejętnościach. Ja sobie teraz też nie wyobrażam innego aktora, który miałby się wcielić w pirata, Willego wonke itd. ale to raczej dlatego, że mało oglądam takich filmów. I to wcale nie znaczy, że ktoś inny by zagrał gorzej.

"Propo 1 filmiku... przyznam dobra mimika... muszę przyznac... ale tego typu rolę moim zdaniem świetnie zagrał Dicaprio w "Co gryzie Gilberta Grape'a""
Jak najbardziej porównywalne role.

"Ale nie tylko mimika twarzy jest w aktorstwie ważna, lecz także wypowiadany tekst, akcent..."
Cóż, nie pozostaje mi nic innego, jak tylko odesłać Cię do oryginalnej - angielskojęzycznej "Mojej Lewej stopy", ściągnij se z internetu - legalnie - na własny użytek, bo nigdzie indziej tego nie znajdziesz. Gwarantuje, to będzie krok milowy...

Dziadek_bez_dowodu

"To jeszcze nie świadczy o umiejętnościach."
Moim zdaniem Depp bardzo dobrze wybiera sobie filmy w jakich zagra i świetnie odgrywa role które są mu dane...
Trochę trudno porównywac SWEENEY TODD: DEMONICZNY GOLIBRODA Z FEEL STREET i np. AŻ POLEJE SIĘ KREW (z Day-Lewis'em jak wiesz) bo to raczej kompletnie dwa różne filmy... i jasne jest to że Depp by mógł sobie nie poradzic w takim filmie (ale nie wiem tego na pewno... bo go w takim filmie nie widziałem) ale jak dla mnie nie pasowałby...

"a sobie teraz też nie wyobrażam innego aktora, który miałby się wcielić w pirata, Willego wonke itd. (...) I to wcale nie znaczy, że ktoś inny by zagrał gorzej"
odp. "Ok może i by mógł zagrac te role bardzo dobrze dużo aktorów lecz moim zdaniem (i tu się ze mną zgodzi wiele osób) że Depp do nich pasował najlepiej..." <---- jak widzisz wcale nie powiedziałem że "reszta by zagrała gorzej role Deppa" :P

ANDRe2309

"Depp do nich pasował najlepiej.."
To jak to zrozumieć?

Dziadek_bez_dowodu

Jego wygląd i sposób w jaki pokazał daną postac... Bardzo dobrze wczuł się w postac...
Tak samo jak do Jokera najlepiej pasował i najlepiej zagrał Heath Ledger... mimo ze Jack Nicholson także dobrze go zagrał... ale postac którą stworzył Heath była rewelacyjna...
to tylko moje zdanie.. i fakt faktem trudno mi trochę wytłumaczyc to co powiedziałem...

Dziadek_bez_dowodu

Kończcie dyskusje. mamy tu rozmawiać o Deppie jak w temacie, a nie że teraz bedziecie się bić na argumenty, czy podziemny krąg jest świetnym filmem czy gównem. Jest wiele tematów o tym, tam się włączcie. Tutaj trzymajcie się tematu proszę.

Chciałbym tu poznać "statystyki" co do Deppa innych ludzi, a nie jakieś nie wiadomo jakie mądre lub mniej wypowiedzi.

Heian

obejrzałeś: 43 tytuły

chcesz obejrzeć: 8 tytułów
:):):)

użytkownik usunięty
Praks

obejrzane - 34, srednia - prawie 7, ulubionych - 5.

co tak słabo sisi:P

użytkownik usunięty
Marcinekk

chodzi ci o ilosc obejrzanych? troche 'cienko' u mnie z wolnym czasem...
o srednia? (taka wyszla na fw, moja ocena jest ciut wyzsza).
o ulubione? nic na to nie poradze..., na dodatek, zadnego z nich nie ocenilam na '10'..
od kiedy zahaczylam na tym forum o pewien temat, poczulam, ze mam pewna misje do spelnienia: jak dlugo antyfani deppa beda gnebic jego psychofanow i fanow , tak dlugo postaram sie ich bronic. ;)

haha misje:D:D

Praks

obejrzałeś: 27 tytułów
średnia ocena: 7,3
chcesz obejrzeć: 1 tytuł

Praks

Z udziałem tej osoby:

obejrzałeś: 37 tytułów

średnia ocena: 6,8

chcesz obejrzeć: 6 tytułów