W 'Piratach' był genialny, ale w całej reszcie... Im więcej filmów z jego udziałem oglądam, tym bardziej się do niego zrażam. Johnny Depp gra specyficznie... ciepło, momentami zabawnie, z nutką szaleństwa, wiecznie roztargnionego, z błądzącymi oczami. Sprawdza się to w obrazach lekkich i przyjemnych, przygodowych, komediach itp.... Ale do filmów poważniejszych Depp stanowczo się NIE nadaje (no, może z wyjątkiem 'Blow'). Po obejrzeniu 'Piratów' dałem mu 9 z *, teraz jest już tylko 7 z tendencją spadkową... W sumie z Leonardem (wiadomo jakim) jest podobnie. Również nie nadaje się do wszystkiego. Tyle, że on jakoś tam się jeszcze broni, widocznie jest bardziej uniwersalny.
no ja to że depp jest gówniany w dramatach wałkuje juz od dawna na forum ale fani bronią go zażarcie nie podając nawet kontrargumentów
wszechstronny nie jest .....może gdyby skończył jakąś szkolę aktorską szło by mu lepiej
Leos też jest wtórny (nie licząc gilberta) ale przynajmniej gra dużo bardziej przekonująco
tutaj macie porównanie jak wybitny irlandzki aktor gra postać twardego faceta z wąsami w dwóch różnych filmach
inna barwa głosu, mimika ...nawet sposób poruszania się
http://www.youtube.com/watch?v=Jhk2fcj4FEM&feature=related
no ale to najlepszy aktor (z tych bardziej znanych) jaki chodzi po naszej planecie
http://www.youtube.com/watch?v=FwvjZXfHUbY&translated=1
tutaj tez zupełnie inna rola w dramacie
fani Deppa tak chwalą jego głos ...a ja nie wiedziałem jaki głos(poza filmami) ma jeden z moich ulubionych aktorów .Usłyszałem go dopiero oglądając gale na której odbierał kolejną nagrodę
DANIEL DAY LEWIS
Ok... Depp jest gówniany w dramatach, Lewis jest najlepszym aktorem jaki chodzi na naszej planecie. Trochę to subiektywne nie uważasz?? No ale ile ludzi tyle opinii, a obiektywny nie jest raczej nikt.
Tylko po cholerę na forum Deppa zachwalasz innego aktora i próbujesz przekonać wszystkich, że Depp jest do dupy? Masz jakiś problem z tym, że Daniel Day Lewis nie jest 1 na filmwebie i wyprzedza go jakiś tam Johnny Depp??
Co próbujesz przez to osiągnąć?
ja tylko udzielam się w temacie w którym ktoś pisze ze Depp wcale nie jest taki wspaniały
oceniając aktorstwo obiektywnie Lewis JEST najlepszym aktorem swojego pokolenia -następca Brando czy De Niro
widziałeś te filmiki?
to jest wszechstronność by w każdym dramacie zagrać inaczej a nie występować w różnogatunkowych produkcjach jak depp
Chyba za przeproszeniem obaj kupy nie robiliście, rozumiem, że nie każdy musi lubić Deppa, ale trzeba być obiektywnym w ocenianiu aktorstwa. Depp zagrał każdą swoją rolę bardzo dobrze, w dramatach też. Weźmy taki np "Don Juan de Marco" - jedna z ostatnich scen gdy tytułowy bohater (Depp) rozmawia z sędzią. Jego gra twarzą, mimiką, oczami, on nawet gdy nic nie mówi, to wiadomo co czuje w danym momencie. W każdym kadrze można na jego twarzy zobaczyć jaką emocje akurat czuje bohater. Tylko żeby to zauważyć trzeba obejrzeć dokładnie film, a nie powierzchownie zwracając uwagę tylko na sceny akcji albo jakąś laskę co mu partneruje.
nie widziałem tego filmu
ale kłóciłbym się że Depp każda swoja rolę gra bardzo dobrze.....
to co powiesz o tym aktorze z filmików ?
"Depp zagrał każdą swoją rolę bardzo dobrze, w dramatach też."
Wybacz niuńka, ale twoja wypowiedź niestety jest bardzo subiektywna... No, chyba że za opinię obiektywną uważasz taką, która się pokrywa z twoją własną. Tylko wtedy bądź tak dobra i sama udaj się do tego swojego za przeproszeniem kibelka (i wybacz proszę, że musiałem zniżyć się do twojego poziomu. Żadna to przyjemność.).
Zaś ty bezimienny weź się proszę opanuj trochę. Rozumiem, że chcesz zwrócić na siebie uwagę (jak my wszyscy), ale odpowiadając sobie samemu (w dodatku trzy razy pod rząd...), tylko mnie do siebie zniechęcasz. A linki, muszę przyznać, podrzuciłeś ciekawe...
JA PIERDOLĘ. LUDZIE. KIEDY DO WAS DOTRZE TA SMUTNA PRAWDA, ŻE
OPINIA OBIEKTYWNA TO OKSYMORON.
KIEDY?!
(czasami mi się wydaje, że potrzebuję podwójnego capslocka)
NIE ISTNIEJE COŚ TAKIEGO JAK OPINIA OBIEKTYWNA.
OBIEKTYWIZM JEST WTEDY, KIEDY NAZYWAMY FAKTY BEZ WZGLĘDU NA NASZĄ OPINIĘ.
OPINIA JEST WTEDY, KIEDY WYRAŻAMY SWOJE ZDANIE.
KA PE KURWA WU?
TWOJA TAK ZWANA OBIEKTYWNA OPINIA
TO
NIE
JEST
FAKT!
według niej "Depp zagrał każdą swoją rolę bardzo dobrze, w dramatach też."
według ciebie nie.
ile ludzi, tyle opinii.
ALE TO, ŻE SIĘ NIE ZGADZASZ, NIE ROBI Z TWOJEJ OPINII FAKTU, NIEWAŻNE, JAK BARDZO JESTEŚ OBEZNANY W FILMIE.
ja już nie mam nerwów do tego, chryste.
DUPA DUPA DUPA (wybacz, to nie do Ciebie, musiałem się wyżyć na klawiaturze). W sumie to masz rację. Opinia obiektywna nie istnieje, chyba że jest faktem, ale wtedy nie jest opinią, proste. Dzięki za przypomnienie.
"Depp zagrał każdą swoją rolę bardzo dobrze, w dramatach też."
Wybacz niuńka, ale twoja wypowiedź niestety jest bardzo subiektywna... No, chyba że za opinię obiektywną uważasz taką, która się pokrywa z twoją własną. Tylko wtedy bądź tak dobra i sama udaj się do tego swojego za przeproszeniem kibelka (i wybacz proszę, że musiałem zniżyć się do twojego poziomu. Żadna to przyjemność.).
Zaś ty bezimienny weź się proszę opanuj trochę. Rozumiem, że chcesz zwrócić na siebie uwagę (jak my wszyscy), ale odpowiadając sobie samemu (w dodatku trzy razy pod rząd...), tylko mnie do siebie zniechęcasz. A linki, muszę przyznać, podrzuciłeś ciekawe...
napisałem te posty w odstępach paro minutowych ...po prostu pomyślałem ze jeszcze coś dopisze
no staram się promować tego niesamowitego aktora który jest na filmwebie mało znany .On sam o sławę nie zabiega ,potrafi zniknąć na parę lat (nikt nie wie nawet gdzie mieszkał przez ten czas i co robił) wracać i znów oszałamiać swoim talentem.
To jeden z najbardziej niekomercyjnych aktorów na świecie .Odrzucał role w filmach ,o które inni się zabijali i dzięki nim byłby bardziej popularny od Deppa :Aragorn we Władcy Pierścieni (film był skazany na sukces ),Jezus z Pasji , nowy Batmana, Oscar Schindler z Listy Schindlera, Angielski pacjent ,Jeździec bez głowy, Wywiad z wampirem ,Zakochany Szekspir, itd.
i nie zwracam uwagi na siebie tylko na tego aktora który jest duzo lepszy i bardziej wartościowy od hanksów ,deppów ,srepów
No to się nie staraj. Uszanuj Jego wolę :) Sam w końcu zauważyłeś, że nie ciągnie go ani do kasy, ani też do sławy. Jeżeli jest rzeczywiście taki dobry, to nie będzie potrzebował żadnych nosicieli dobrej nowiny ;) Każdy miłośnik kina prędzej czy później się na niego natknie, a to czy się spodoba, to już rzecz gustu (że tak sobie obiektywnie zażartuję ;)).