Johnny został sławny bo zagrał w kilku fajnych filmach, i jest świetnym aktorem, co jednak według was sprawia że jest on tak popularny? Charakter, wygląd, czy to że tak świetnie gra wedlug mnie to najlepszy aktor naszych czasów, i kino bardzo by ucierpiało gdyby miał inną pracę, jakie wedlug was są jego najlepsze najbardziej zapadjące w pamięć kreacje?
Przyznajcie się bez bicia dziewczyny że jak by nie wygląd Deppa to nie było by tylu kobiet na tym forum.Johnny Depp to wszechstronny bardzo aktor,mam do niego szacunek za to że wybiera ciekawe role i nie gra w filmach komercyjnych.
Ale aktorem naszych czasów to jest chyba Deniro czy Pacino.
Na czym polega taki fenomen Deppa ?
Przede wszystkim na tym że ma urok i jest bardzo dobrym aktorem,widzę że ludzie czasem chcą zrobić z niego jakiegoś Boga a to przecież normalny człowiek stworzony na wzór i podobieństwo boże.
Piszecie że kochacie Johnnego ale za co ? za to że jest przystojny i utalentowany ?
kochajcie lepiej Boga który dał wam podziwiać kogoś takiego jak on.
Ludzie zbytnio przyzwyczajają się do swojego cielska że tak powiem,ale on kiedyś umrze i pojawią się nowi bożyszcze,świat się na Deppie nie kończy tylko idzie cały czas do przodu,kiedyś wszyscy umrzemy i już nie będzie hałasu tylko nastąpi prawdziwa cisza i życie wieczne poza swoimi ciałami.
Amen.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)
wg mnie aktorem naszych czasów jest Al. gdybym kiedyś miała zrobić swój własny SUBIEKTYWNY ranking, Johnny byłby gdzieś na 15. miejscu.
odpowiadając na pytanie - fenomen Deppa polega na tym, że jest dobrym aktorem i ma ładną buźkę. też tego nie ogarniam. to takie skomplikowane... i jak najbardziej rozumiem pytanie o tego typu rzeczy setny raz.
a co będę gorsza. też wszystkich pozdrawiam ;D
Z Deppem jest coś takiego, że on nie przyciąga nastolatek z Bravo Girl
(no przecież Pattison jest boski!), a ludzi, którzy również wierzą w dziwne i absurdalne rzeczy. Dobra...wygląd też pomógł,ale szczerze jest to facet, który zagrał praktycznie wszystko- zły glina, gangster, emo z nożycami, zabijający golarką, czy innny naćpany rtęcią kapelusznik. Specyfika tego aktora polega chyba właśnie na tym, że przedstawia rzeczywistość w innym, lepszym, gorszym btw...dziwniejszym świecie. De Niro, Al Pacino- klasyka, prawdziwe męskie kino, a takie rządzi. Depp jest chyba dla ludzi dziwnych(może dla mnie), którzy również świat odbierają w sposób daleki od normalnego. Reszcie pozostają "Piraci z Karaibów" i kolorowe magazyny z samą urodą tego gracza. Na czym polega jego wyjątkowość? Nie wiem...jest inny, a tego chyba potrzebujemy, by czasami dobry, gangsterski film zastąpić kinem niby dla dzieci, a jednak gdzie clowni straszą, lalką wypadają oczy, a główny bohater opowiada bajki będąc na środkach odurzających.
masz rację, jednak on nie grał tylko w tych "dziwnych" filmach, w miaręnormalnych ludzi też czasem się wciela. Przyznam że mnie on zaczarował w "Piratach" , bo trzeba przyznać, że Jacka zagrał po mistrzowsku. Potem jednak zaczęlam oglądć inne filmy z tymże aktorem i mnie "zaczarował" bo jego gra jest zawsze na wysokim poziomie i gra praktycznie wyszystko. Coś w tym jednak jest bo fanów ma mnóstwo. Dla mnie będzie aktorem "naj" bo jest taki wszechstronny i w każdym ze swoich wcieleń jest dobry. I co jeszcze dzial na ludzi? to jaki jest prwatnie, w takim stopniu, w jakim możemy to ocenić, owszem miał w młodości parę wyskoków, błędy też popełniał, jak każdy zresztą. Teraz to jest normalny facet, dba o rodzinę, żyje sobie spokojnie, a w gazetach jak już coś o nim piszą, to głównie o rolach. Mimo że jest taki popularny na okładkach rzadko się pojawia. Szanuje fanów, przecież dzięki nim ma pracę. I facet jest, hymm.. dość cichy, czy może skromny. Tyle mogę wywnioskować z wywiadów z nim. To na ludzi też oddziaływuje.
PS. Gosiu2326 sprezentujesz nam ten subiektywny ranking:) jeszcz 14 aktorów lepszych od niego, chciałabym wiedzieć kto to taki:)?
De Niro, Pacino, De Niro, Pacino, De Niro, Pacino...
Zaczynam się zastanawiać czy niektórzy użytkownicy znają innych dobrych aktorów.
Fenomen Deppa? Wygląd, talent, charakterystyczne role, dobre filmy, współpraca z Burtonem...
Dla jednego Depp jest fenomenalna z jednego powodu dla innego z drugiego jeszcze inny go nie cierpi. Dla mnie jest najlepszym aktorem wszechczasów dlatego że żadna jego rola nie jest udawana on tam po prostu jest ta postać jak żywa żadnej gry aktorskiej i za to uważam go za najlepszego. Choć jest też wielu innych świetnych aktorów