Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
246 505 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Czy jestem jedyna osoba ktora zauwazyla podobienstwo miedzy tymi aktorami ?
Zarowno pod wzgledem wygladu (w niektorych rolach wygladaja bardzo podobnie)...
http://www.garyoldman.info.preview7.oxito.com/movies/displayimage.php?album=33&p os=10
http://www.garyoldman.info.preview7.oxito.com/movies/displayimage.php?album=29&p os=65

...jak i pod wzgledem gry ; obaj sa ekstremalnie utalentowani i obaj potrafia zagrac kazda role , poza tym maja podobny styl gry i sposob wybierania rol

Ja nie ukrywam ze odrobine bardziej cenie G.Oldmana ; a jakie jest wasze zdanie na ten temat ? ktory wedlug was jest lepszy i czy tez zauwazyliscie podobienstwo

nebraska87

Uwielbiam i Oldmana i Deppa. I zgadzam się co do ich umiejętności aktorskich: obaj są geniuszami:)obaj potrafią wczuć się w graną postać.
Jeśli chodzi o podobieńswtwo w wyglądzie to...niewiem:) Nigdy się nad tym nie zastanawiałam.;) Ale i Gary i John mają coś w sobie;)
Pozdrawiam.

Joasia16

hah! Joasia znowu sie z tobą zgadzam ;))

kamilakamila

A widzisz:)) Nareszcie jakas bratnia dusza ;)

Joasia16

Podobienstwa w wyglądzie jakos dotąd nie zauważyłam, aczkolwiek obaj są równie dobrzy jako aktorzy. Uwielbiam kazdy film z ich udziałem. Zawsze grają świetnie, zdarza się im grac tez w pewnym stopniu podobne role. Bardzo cenię obu panów, ale uwazam, ze kazdy ma swoj jedyny niepowtarzalny styl i wszelkie porównania są tu zbędne.

nebraska87

Ja też się nad tym od dawna zastanawiałam. Moim zdaniem są do siebie podobni i obaj bardzo utalentowani, ale bardziej cenie jednak Deppa :)

nebraska87

Faktycznie są trochę podobni z wyglądu, oboje są świetnymi aktorami, ale i tak bardziej cenie i lubie Johnnego Deppa ;].

nebraska87

hehe:)
pewnie że podobni(może nie z wyglądu, aole charakterkiem), obaj przystojni, dwaj moi ulubieni aktorzy:) (jednak bardziej liubię Johnny'ego, ale Gary też jest boski :)

pozdro dla fanów tych panów xD

nebraska87

No, no, rzeczywiście są nieco podobni. Mi jeszcze T-Bag z "Prison Break" trochę przypomina Johnny'ego. No ale tylko z wyglądu ;P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Black_Smog

Obydwaj są świetni. Ja też jakieś tam podobieństwo zauważyłam, acz bez przesady. A styl gry? No nie wiem...Nie wydaje mi się... ale być może za mało filmów z Oldmanem widziałam, żeby to oceniać... Generalnie nie ma nikogo lepszego od Johnny'ego i tego się trzymam. Ściskam.

Szkocka

Ale obydwaj są swietnymi aktorami, jednak w zadnym wypadku nie maja podobnego stylu

Black_Smog

Bobby Marley

1 naucz sie troche kultury ; moze wydaje ci sie ze z tymi bluzgami i chamskim sposobem pisania jestes bardziej "cool" ale tak nie jest , wyglada to naprawde zalosnie

2 z podobnym stylem gry to chodzilo mi o to ze obaj zdecydowanie najczesciej graja outsiderow ludzi przegranych i robia to w podobny sposob
zawsze twierdzilem ze Jack Sparrow to taka mieszanka Drexla Spiveya(wyglad) i Rosencrantza(zachowanie)

nebraska87

Sa do siebie podobni a to zdjecie to potwierdzi w... wielu procentach !! :) hehe

http://i29.photobucket.com/albums/c285/frechesfrettchen/JohnnyGary.jpg

nebraska87

Ja nie widze u nich zbytniego podobieństwa 'na codzień', a te 5 zdjęć, w których jest jakieś tam mniejsze lub większe podobieństwo, nie przekonuje mnie raczej ;)

Johnny jest za to na pewno o wiele bardziej przystojniejszy...

Anastazja_2

Gary za to jest na pewno o wiele bardziej utalentowany...

Kung_Fu_Master

Myślę,że masz rację.Obaj panowie mają talet i umiejętności aktorskie ale Gary ostatnio bardziej mnie przekonuje. Żeby nie było uwielbiam obu aktorów ale troche mnie meczy ta ciagla obrona Johnny'ego jakby byl najlepszym z najlepszych.Jest bardzo dobrym aktorem ale nie na tyle aby mowić, że nikt go nie pobije;)
Pozdrawiam!

Kung_Fu_Master

Wg CIEBIE, bo wg mnie nie jest ;) fraehghgrhjgbhgfhgf

Anastazja_2

ok każdy ma swoje zdanie. Bardzo lubię Johnny'ego ale uważam go za najlepszego z najlepszych tyle:) Uważam też,że miejsce 1 pierwszej 20 Toop 100 Ludzie jak najbardziej mu się należy.

Anastazja_2

anastazja - a ile filmow z oldmanem obejrzalas ?

nebraska87

A co to ma do rzeczy? mnóstwo filmów...mam Ci wymieniać? chyba żartujesz.

Nie uwierzysz to nie, wiesz gdzie to mam ;*

Anastazja_2

chcialem tylko sprawdzic na jakiej podstawie mowisz ze oldman nie jest bardziej utalentowany od deppa i czy nie jestes jedna z tych fanek w stylu "deppus jest naj naj najlepszy na swiecie i koniec"
nie musisz byc zaraz taka arogancka

nebraska87

Nikt mnie nie bedzie w niczym sprawdzał, tymbardziej nie jakiś człowiek z filmwebu.

Nie jestem żadną 'fanką Deppa', więc sobie daruj.

Arogancka? Może, widocznie zasłuzyłeś ;)

Anastazja_2

och jejku przepraszam ze sie w ogole odezwalem , nie jestem godzien zeby o cokolowiek zapytac ksiezniczki anastazji
w ogole z czym do ludzi .... za wysokie progi jak na mnie ... przepraszam juz nie bede
Przegladam nie raz to forum i jak czytam twoje wypowiedzi to wspolczuje twoim znajomym jesli w rzeczywistosci jestes tez taka wredna

nebraska87

w rzeczywistości rzadko mam powód by być wredną bo otaczają mnie sami przyjaciele ;) ale gdy znajdą się takie ofiary jak tutaj to dajemy ostro;)

przyjmuję Twoje przeprosiny ;*

Anastazja_2

Jestem ofiara bo zaczalem dyskusje achaaaaaa ( i to wcale nie najezdzajaca na ciebie) ; z takimi tekastami to do matki .... zadzierasz tutaj nosa i uwazasz sie za niewiadomo kogo ; dziwie sie zaden z tych twoich "przyjaciol" cie jeszcze nie udusil ale pewnie ktorys z nich w koncu nie wytrzyma
a ostro to ty moze i dajesz w to nie wnikam

nebraska87

masz coś do mojej matki chlopczyku? ;) jak tak to zwróć sie bezpośrednio do niej a nie wyjeżdżaj mi tu z gównianymi tekstami ;*

o tak, jesteś ofiarą ;)

'zadzierasz tutaj nosa i uwazasz sie za niewiadomo kogo'

Nie musze uważać się za nie wiadomo kogo gdyż wiem kim jestem i nie musze tego pokazywać badź udowadniac obcym ludziom na forum, grzeje mnie to na serio wszedzie gdzie tylko może ;)

Co do tego uduszenia, to weź się gościu nie ośmieszaj ;D

A ten ostatni tekst, którym mi tutaj zarzuciłes to już serio poniżej jakiegokolwiek poziomu...no ale widze rocznik, 20 Ci dopiero stuknęła więc jest Ci to powiedzmy do wybaczenia, wiesz te szczeniackie teksty etc etc więc spoko, nie obraże się ;)

A ostro daje, owszem ;) Interpretuj to wedle swojej woli. Znając zycie interpretacje masz jedną ale mnie to tyle co tegoroczny śnieg tudzież jego brak ;*

Anastazja_2

Ta rozmowa do niczego nie prowadzi...Anastazja weź wyluzuj bo szczerze mowiac mam podobne wrażenie jak kolega powyżej.Jesteś zgryźliwa i starasz się udowodnić,że to tylko twoje zdanie się liczy.
Niewiem może się mylę tak to wygląda...

Joasia16

a może jednak 'nie wiesz' ?

Po co mam luzować? ;) Nawet niezłe jaja z Was są ;) więc narazie nie mam zamiaru :)

Broń Boże nie staram sie udowodnić, ze tylko moje zdanie sie liczy, wręcz przeciwnie to strasznie kretyńskie i prostackie podejście, dla mnie samej moje zdanie jest powiedzmy, że to tak ujmę najistotniejsze (no bo skoro uważam, jak uważam to mam swoje prywatne ku temu powody( ale to naturalna rzecz, że każdy ma inny gust etc etc, stare śpiewki, które jednak ostatecznie są prawdą.

Więc spoko, możecie sobie uważać, że Oldman jest lepszym aktorem i przystojniejszym (zaznaczam, także go uwielbiam!).

Ale z nich dwóch bardziej cenię i podziwiam Deppa, SAVVY? ;)

i nie burzcie sie tak bo wam żyłka peknie ;)

mua ;* ;D

Anastazja_2

Nie chodzi tu ani o aktorstwo Deppa czy Oldmana.Chodzi o forme twoich wypowiedzi. Ale lepiej już nie drażyć bo i tak nie zrozumiesz o co mi chodzi, skoro nie zauważasz tego u siebie.Pzdr:)

Joasia16

Będę używała takiej formy jaką w tym momencie uznam za stosowną zarówno wobec tematu jak i wobec rozmówcy ;)

chyba Cie nie pocieszyłam ;P

Anastazja_2

Nie potrzebuję twojego pocieszenia ;P.

buullaabelobulaelolum

Joasia16

wadziłabym się :P

ytsjktydjkgyjgyd

Ok, wystarczy tego pieprzenia o niczym.

Anastazja_2

Jak narazie to tylko ty tu pieprzysz o niczym ;p

Joasia16

a Ty pieprzysz razem ze mną więc tak czy owak jest nas dwie ;)

Anastazja_2

Lepiej zakonczyc ta beznadziejną "dyskusje"|...

Anastazja_2

"A ten ostatni tekst, którym mi tutaj zarzuciłes to już serio poniżej jakiegokolwiek poziomu...no ale widze rocznik, 20 Ci dopiero stuknęła więc jest Ci to powiedzmy do wybaczenia, wiesz te szczeniackie teksty etc etc więc spoko, nie obraże się ;)"

Anastazja a ty jesteś starsza? ;P
Bo na naszej klasie znalazłam http://nasza-klasa.pl/profile/1889498 Zastanawiam się czy to przypadkiem nie twój profil? Tam masz 18 lat ;D

nebraska87

a wiecie co mnie wkurza?
to, że tacy aktorzy jak Gary Oldman są często pomijani jeżeli chodzi o jakiekolwiek nagrody, chociaż zasługują na nie bardziej niż większość, która je dostaje. Wkurza mnie to, że aktor musi być nie wiadomo jak piękny itd żeby otrzymać interesującą propozycje. Teraz filmami rządzą tacy Wentworthy Millery czy Zaci Efrony czy jak oni się zwą i nie liczy się to kto jaki ma talent itd ważne by hot 13 - 14 miały podjarkę. Porażka. Wybaczcie poniosło mnie trochę. Noo ale człowieka krew zalewa ;O

ajemhotjuarnot

Zgadzam się.Czasami mam wrażenie,że w dzisiejszych najbardziej liczy się tzw "opakowanie" a nie umiejętności i talet. Nagrody zdobywają piękni i młodzi a o tych którzy naprawdę mają talent się zapomona.
Według mnie Gary Oldman jest nie tylko atrakcyjnym mężczyzną ale i bardzo utalentowanym aktorem. Nie rozumiem dlaczego Akademia nie dała mu nawet nominacji do Oskara.Smutne..

ajemhotjuarnot

Gdy Cie czytam to mam wrażenie, że jesteś hot-15.

Anastazja_2

Mogłabyś przynajmniej podać jakieś stosowne argumenty ;P. Od razu mówię,że nie mam trocge wiecej niż 15 lat.

Joasia16

Nie mówiłam do Ciebie, zresztą masz w nicku 16-stke więc domyślam się, ze masz coś kolo tego ;)

Anastazja_2

Ok zwracam honor ;P

Joasia16

Dzięki ;)

agjitrajtrsjktydtdsrykhgk

Anastazja_2

jeśli to do mnie, to muszę Cię niestety zmartwić, ale hot-15 to byłam, ale parę lat temu.

nebraska87

Według mnie lepszym aktorem jest Oldman. Aż dziw że nie ma na swoim koncie żadnej nominacji do Oscara. Jest bardzo niedoceniany przez Akademię, ale i tak każdy wie że jest wybitnym aktorem.

Co do urody obu panów: Rzeczywiście na niektórych zdjęciach obaj aktorzy są do siebie bardzo podobni.

Ktos_tam

Też mnie to dziwi.Świetny aktor z ogromną charyzmą(oczywiście Johnny też ją posiada i to nawet w nadmiarze),jednak Oldman ma coś takiego intrygującego w sobie.Potrafi zaskoczyć:)

Joasia16

Popieram. Oldman jest z pewnością niedoceniony, a brak Oskara na jego koncie to skandal. Jego gra to czysta magia, potrafi zagrać wszystko.
Niedocenieni moim zdaniem są także Christopher Walken, Harvey Keitel, Steve Buscemi i Mickey Rourke. Niestety Mickey ostatnio grywa w słabych produkcjach (za wyjątkiem "Sin City").

nebraska87

Jak otwierało mi się zdjęcie i doszło do nosa, byłam pewna ze to Depp ;].
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam,a le rzeczywiście trochę sa do siebie podobni .

zuzins

Ja lubię obu panów, ale bardziej cenię jednak Gary'ego;)

nebraska87

Tak.Widac to np.w filmie leon zawodowiec.Sama sie nad tym zastanawialam i
nawet ostatnio utworzylam taki temat. Podaje link
http://www.filmweb.pl/topic/1347046/Johnny+i+Gary.html
Ja uwazam ze Gary jak i Johnny to swietni aktorzy bardzo utalentowani i tak
jak mowisz maja podobny styl gry.Uwielbiam ich:P:))