Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 887 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Pewnie temat ten jzu byl nie raz skoro czytalem ze ponad 500 topicow bylo na tym forum, ael widac tylko te najnowsze wiec spyatm raz jeszcze bcy moze setny, w jakim filmie stworzyl najlepsza, niezapomniana, zapadjaca w pamiec kreacje...
Wg mnie bez watpienia byl to Edward Nocycoreki, nawet jelsi sie nei pameita dokladnie fabuly filmu to postac Edwarda wrzyna sie w pamiec na dlugo, tak samo charakterystyczny wydaje sie byc grajac Sparowa w nie tak starej produkcji jaka sa Piraci z Karaibow, piszcie swoje typy, pozdrawiam;] i przepraszam z gory za monoschematyzm...

ukazrK

Jego najlepsza rola...trudno tu wybrać jedną, On w każdym filmie stwarza cudowną, niezapomnianą kreację :) jednakże dla mnie chyba zawsze pozostanie słodkim, niewinnym Edwardem:), nie zapominając oczywiście o świetnym Kpt. Jacku Sparrow'ie, słodkim Axelu i wielu wielu innych...:) Johnny poprostu jest mistrzem!
Pozdro:)

ukazrK

---) Edward Nożycoręki
---) Jack Sparrow

To dla mnie dwie najbardziej charakterystyczne role Deppa. Mimo, że widziałam z nim sporo filmów i w sumie chyba tylko jeden mi się nie podobał (Desperado)... te dwie role mają w sobie jeszcze dodatkowy urok. Może to ta charakteryzacja... ;) Johnny nie przypomina siebie.

ukazrK

wydaje mi się że w Edwardzie,i w Benny Joon również no i oczywicie Jack Sparow

SAMIRA_2

o tak Johnny w Edwardzie wyglądał yhy.... nie... szokująco ale ja jednak wole go w Piratach ...:)

NaShI

obowiazkowo kapitan sparrow,ichobad crane i inspektor aberline.ciekawa jestem czy dolaczy do nich rowniez rozpustny rochester....ze swym zbereznym slownictwem

nosferatu

moim zdaniem naj lepszą Jego rolą był Jack Sparrow

ukazrK

No jak dla mnie jego najlepsze role to:
-Gilbert Grape z "Co gryzie..."
-Raoul Duke z "Las Vegas parano"
-George Jung z "Blow"
-Jack Sparrow "Piraci z Karaibów.." oczywiście ;o)
Jednak w sumie trudno wybrą te najlepsze bo jak dla mnie to we wszystkim jest śiwetny :P

pOzDrAwiAm ;)

Olaa

szaloony Jack Sparrow, przezabawny Willi Wonka, tajemniczy James Barrie i tragiczny Raphael ("The Brave")...

ukazrK

Jeśli o mnie chodzi to stawiam na te role:

-George Jung z "Blow"
-Jack Sparrow "Piraci z Karaibów"

Jako Sparrow był bombowy, a w Blow też nieźle zagrał, chociaż nie za dużo widziałam z nim filmów...

ukazrK

Jack Sparrow to przede wszystkim, a potem z From Hell - Frederick Abberline i Sleepy Hollow - Ichabod Crane :)
Genialne i niezpomniane role :)

użytkownik usunięty
redone15

1) Sam w filmie Benny & Joon
2) Ed- Ed Wood
3) Ichabot - Jeździec bez głowy
4) Don Juan- Don Juan DeMarco
To moja lista, jeśli chodzi o najlepsze role, ale w innych konspektach ta lista układa się nic inaczej;)

Dla mnie najlpesze role Deepa to w filmach:
Piraci z Karaibów
Co gryzie Gilberta Grape'a
Jeździec bez głowy
Donnie Brasco

ukazrK

jego najlepsze role wedlug mnie bezkonkurencyjna po druie film dla mnie jest arcydzielem oby drugiego tak mega filmu nikt nie wymysli

1. --) Las Vegas Parano
2. Donnie Brasco
3. Edwar Nożycoreki, Piraci & Benny & Joon

Filmow jest mnostwo : Blow , Sekretne Okno , From Hell , Jeżdżiec bez Głowy , Wakacje w Kurorcie , 9 Wrota , Arizona Dream o kazdym filmie i jego kreacji mozna sie rozpisac . Kazdy ma swoj gust a to jzu jest inna bajka :)

ukazrK

...oskarowa rola to oczywiście nie kto inny jak Raoul Duke z Las Vegas Parano no nie..Big Up 4 Depp!! "take the ticket, take the ticket, take it!" :)

ukazrK

Najlepsza jego rola to ta ktora jest jeszcze przed nim...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
dia8el

Świetna rola Edwarda no i w jeźdcu bez głowy :) heh super robił miny i zendlał 5 razy :D

W Charlim zagrał tak jak jeszcze nie miał okazji grać więc wyszło suuper

a no i w piratach z karaibów był suuuper;)

dia8el

Dla mnie jego najlepsza rola to Jack Sparrow................. przepraszam....... Kapitan Sparrow. Ale on gra wspaniale w każdym filmie

ukazrK

Trudno wymienic najlepsze role Johnnego, bo wszystkie miał suuper!! No moze najmniej podobała mi sie kreacja w Cry-baby, ale to były poczatki wiec mu wybaczam ;P
Najlepsze role według mnie:
1 Kapitan Jack Sparrow - bez 2 zdan powinnien był dostac za te role Oscara! Genialnie zagrał!
2 Gilbert Grape
3 Ichabod Crane - taki fajny zakrecony
4 Don Juan DeMarco - prawdziwy Don Juan, miodzio!
5 Willy Wonka

Siren

Moi rodzice twierdzą (ja niestety nie oglądałam), że był świetny w "Człowieku, który płakał". Jako Willy Wonka ... ma swój urok. Dla mnie (nie oglądałam wszystkich jego filmów) jak na razie najlepszy jako Jack Sparrow!

ukazrK

Oczywiscie Sparrow oraz Edward, lecz jeszcze jego genialna kreacja w "Truposzu" Jima Jarmuscha - jego William Blake jest wprost niesamowity... jak caly film... tym co jeszcze nie widzieli - polecam!

lauril

"piraci z karaibow" gdzie byl poprostu boski:)
"blow"
"jezdziec bez glowa"
"sekretne okno"
i oczywiscie "marzyciel"...

ukazrK

Nie wiem czemu nikt go nie doceni w Arizonie Dream. Chociąz był wtedy początkującym aktorem tam zagrał bardzo dobrze. A co do JAcka Sparrowa to powiem tylko, że jest dobra, ale nie najlepsza, Edward go pobija.

ukazrK

ja sie powtorze... :P ale of cours jako Edziu i Willy ale najbardziej jako Jack Sparrow.... i widze ze wiele osob jest tego samego zdania :)

a tak poza tym to kazda rola jest dla niego stworzona i w kazdej jest najlepszy ;)

agusiahehe

Ojjj co Wy dziewczęta gadacie ..;] Johnny Najlepszy był w Las Vegas Parano ! to jest dopiero rola , o wiele lepsza niż Kapitana Sparowa , którym się tak zachwycacie. Po roli w "Las Vegas ..." można spokojnie stwierdzić , iż Depp nie raz miał kwasik w ustach ;] .

tyler_4

no rzeczywiście w "Las Vegas Parano" zagrał świetnie, mogę powiedzeć, że heh wyglądał jak prawdziwy ćpun oczywiście to nie jest obraza, ale pochwała dla jego genialnego aktorstwa, lecz del Toro też mi się w tym filmie podobał:D
pozdrowienia

F_L

No Del Toro też był świetny , ale nie wspomniałem o nim bo mamy tu rozmawiać o Deppie ;] . No a co do aktorstwa w tym filmie.. to Johnny chyba nie musiał się starać , bo jak już wspomniałem naćpany to on prawdopodobnie nie raz był ;d . Pozdro

tyler_4

hehe co racja to racja, doświadczenia życiowe związane z dragami mu się do czegoś przydały heh:)
pozdrowienia