...za Johnnym wiele ról i wiele przed nim. Teksty z jakich filmów najbardziej zapadły Wam w pamięci? Ja zacznę od "Jeźdzca bez głowy": "Nie usłyszeliśmy Twojego imienia" a Ichabod: "Bo go nie podałem":P
hehe,tez ostatnio myslalam o tym temacie,kurcze,wiesz co tak to mam pelno roznych smiesznych textow i sytuacji z filmow ,tylko,ze w glowie.. :P musze sobie poprzypominac i zapisac:)pozdro
W Piratach jest dużo fajnych tekstów...Dorzucam coś od siebie: "now... bring me the horizon" albo sławne "Interesting... That's very interesting..."
W Piratach jest dużo fajnych tekstów...Dorzucam coś od siebie: "now... bring me the horizon" albo sławne "Interesting... That's very interesting..."
"Na pewno mnie nie polubicie, i wcale nie chcę, żebyście mnie lubili"- hrabia Rochester
"Dzień dobry, Kolumbie..."Tymi słowami. Matka przypominała mi,
że Amerykę już odkryto, a sny na jawie, nie przystawały do
rzeczywistości. Po co dalej oddychać, skoro ktoś ci powiedział
co odróżnia jabłko od roweru ? Jeśli ugryzę rower i przejadę
się na jabłku poznam różnice.Myśl o działaniu
męczy mnie bardziej niż samo działanie.Ojciec mówił, że jeśli
chcesz zobaczyć czyjąś duszę musisz obejrzeć jego sny.
Będziesz współczuł tym,co siedzą w większym gównie." Arizona Dream -cudowny film:))
"my father always said that work is like a hat put on your head,
and even if he didn't have a pence he didn't have to walk down the
street be ashamed about your ass,because you had a hat" Arizona Dream
"Mój ojciec zawsze mawiał, że praca jest jak kapelusz na twojej głowie.
Nawet chodząc po ulicy bez spodni- nie musisz się wstydzić gołego tyłka,bo masz na głowie kapelusz" Arizona Dream (tłumaczenie powyższego cytatu)
"aby zawsze wiatr wiał ci w plecy i słońce świeciło nad głową,
a wichry losu pchały cię do gwiazd" - "Blow"
"to nie jest zwykłe COŚ,to jest najbardziej wycosiowane COŚ
ze wszystkich COŚ-ów na świecie" Charlie&the chocolate factory
"sorry,miałem przypominajkę" Charlie&the chocolate factory
"nie moga ci wisieć u portek jak wiejskie kundle" Charlie&the chocolate factory
(wymachując łapką na muchy) "chowaj się!! jesteśmy w krainie nietoperzy" - "Las Vegas Parano"
"bierz ile możesz i niczego nie oddawaj" Pirates I (w Tortudze)
"this is the day,taht you'll always remember,
as the day you almoust caught cpt.Jack Sparrow" Pirates I,II
(rzadko mu sie udaje powiedzieć w całości:P
"[ sej sej lam siup siup szia, smami lam miu sziu ku,sa vie? ]" Pirates II, na wyspie
"look... [strzela] an undead monkey:D " u Tia Dalmy w Pirates II
"where's the monkey, I want to shoot something" Pirates II
"- Zaakceptuję to, że nie jestem pierwsza jeśli powiesz mi z tą samą
szczerością jak wiele innych miałeś.
To był dogodny moment aby skłamać. Prawda, to potworny nawyk.
-Łącznie z tobą...było...dokładnie...Jeden...tysiąc pięćset dwie.
Zauważyłem, że ta suma była znacznie większa, od tej, którą miała na myśli." Don Juan DeMarco
""Zacząłem zdawać sobie sprawę, że moje zabawy nie były takie jak innych chłopców.
Zanim miałem 10 lat urok, jaki kobiety na mnie wywierały,
zaczął niepokoić moją matkę. Ofiarowała mnie Bogu i prosiła
Pana aby mnie uratował zanim będzie za późno.
Najwidoczniej, było już za późno." Don Juan DeMarco
hehe spoko,czesto jak jestem smutna to sobie przypominam nie tylko te cytaty ale tez sytuacje,dialogi z roznych filmow, z Arizony Dream czesto i z Pirates:D jak sobie cos jeszcze przypomne to napisze:) pozdro
"Opisywanie Endory to jak taniec bez muzyki.."
Albo jak matka Gilberta do rycerza porownywala;]
lub jak z Arnie'm rozmawial o tym, ze nikt nie moze go [ Arnie'go ] skrzywdzic:]
Za duzo ich, ale najbardziej chyba uweilbiam z "Arizony", "Don Juana", "Marzyciela", "Żony Astronauty" czy "Rozpustnika", zreszta Johnny zawsze gra bosskie postacie;]
Oj i bym zapomniała, z "Edwarda" oczywiscie;]
Mam pyta... "Nie możemy się tutaj zatrzymać. To kraj nietoperzy". Jak dokładnie brzmiał ten tekst w "Las Vegas..."? Właśnie tak czy trochę inaczej?
"rżnę po to,aby się nasycić,nasycam się po to,aby rżnąć" - hrabia Rochester
(jak ja to uwielbiam:D troche obsceniczne ,ale mnie sie podoba-nie wiem jak Wam):P
Davey Jones:
"You have a debt to pay. You owe Davey Jones your soul.
That was the agreement. Time's up! You are a marked man, Jack Sparrow."
(to nie mówi co prawda Jack Sparrow,ale mi sie strasznie podoba ten cytat i ten glos jak go mówi ,w piosence szczególnie) pozdrawiam
"Zdecydowanie przestań mamrotać,bo nie jestem w stanie zrozumieć ani jednej litery" Willy Wonka.
Dużo fajnych tekstów jest oczywiście w piratach ale teraz to jak na złość nie mogę sobie nic przypomnieć :/
Pozdrawiam serdecznie. =)
noo- "gdzie jest mój pik- pik ?" jak sie rozbił słoik i ta stroskana mina do tego-to było wspaniałe :D
albo jak wymachując słoikiem:
- "ja mam słój z ziemią,a ja mam słój z ziemią i zgadnij co jest w środku:D [fikołek..chwila ciszy..] got it!! " do Davy'ego Jonesa... :)