Co Depp robi na takiej wysokiej pozycji ? :| CO on robi przed takimi aktorami jak Oldman,Keitel,Malkovich,Washington,Hoffman,Hackman,Bogart,Caine ? Depp im do pięt nie dorasta a jest wyżej od Hackman albo Bogarta o 150 pozycji, czy to nie jest żałosne ? Depp to wyłacznie dobry aktor.
Gdy już nauczysz się korzystać z wyszukiwarki i zobaczysz, że takich tematów były setki, dowiesz się z jednego z nich, że filmwebowy ranking jest rankingiem POPULARNOŚCI, a miejsce Deppa w nim to naprawdę błahy problem (o ile można nazwać to problemem), bo coraz mniej osób zwraca na to uwagę.
Jest wyżej Bo jest od nich lepszy. ja wiem że te nazwiska co są przez Ciebie wymienione to prestiż, ale jak porównasz grę aktorską wszystkich panów, ale tak naprawdę obiektywnie to zobaczysz że on naprawdę jest zdolny i przede wszystkich kreatywny.
Nawet jeśli nie jest to co ten temat da? Sam świata nie zmienisz, a to jest tylko głupi ranking, rodzaj zabawy, urozmaicenia. O co te afery?
ja śmiem tak uważać. Nie znaczy to że Hackmana nie lubie, wręcz przeciwnie, jest świetny. Powiem Ci dlaczego Deppa cenie bardziej. Każdy ma swoje kryteria oceny, każdy czegoś innego szuka. Ja oczekuję od aktora, aktorki, reżysera itd. przede wszystkim elementu zaskoczenia. Depp jest jednym z nielicznych aktorów w ogóle (Takim jest również wymieniony tutaj wcześniej Oldman), którzy nigdy się nie powtarzają. Nie ma takiego filmu, w którym by wyglądał, poruszał się, wyrażał niewerbalnie emocje takim sam sposób jak wcześniej. Każda jego kreacja jest totalnie różna od poprzedniej i nigdy nie wierz, idąc do kina czego się spodziewać - chyba że oglądasz trailery.
Natomiast Hackman jest dla mnie przewidywalny, co mi właściwie nie przeszkadza, bo robi swoje na bardzo wysokim poziomie, z tymże Depp nie dość że jest niesamowicie kreatywny to jeszcze reprezentuje sobą kawał dobrego aktorstwa. Dlatego uważam że jest lepszy - pomimo że nie jest aż tak prestiżowy, jeszcze.Po prostu mamy inne oczekiwania i inne gusta. pozdrawiam.
Fanie że się ze sobą zgadzacie, super. A może byście chcieli to jakoś rozwinąć? czy brakuje argumentów?
mogę się zgadzać albo nie, to moja sprawa nie muszę tego wyjaśniać, już założyciel tematu to wyczerpująco wytłumaczył!!!
To świetny z Ciebie kompan do dyskusji. A myślałam że takie jest założenie tego forum. Chyba pomyliłam rozmówców. Najmocniej przepraszam.
Wyjaśniłem, że nie dorasta im do pięt inaczej się nie da. Albo ktoś mówi że gra świetnie albo że do dupy, ja napisałem, że gra słabo i nie powinien się znajdować na takiej wysokiej pozycji. Zobaczcie ten ranking, to jest coś http://digitaldreamdoor.nutsie.com/pages/movie-pages/movie_actors.html
Nie wiem jak możecie w ogóle sugerować się rankingami, nie macie własnego zdania? A wg Ciebie twoje wyjaśnienie jest na jakim poziomie? i co właściwie wytłumaczyłeś ? widzę że tutaj sobie o kinie nie pogadam. nara
A ja mam gdzieś rankingi. Każdy ma swój własny tak na prawdę. I w moim Depp jest o lata świetlne nad Hackmanem. Nie mówię, że Hackman jest zły. To dobry rzemieślnik i tyle, a Depp to wirtuoz. Wiele ról niezapomnianych , dla mnie zwłaszcza piraci z karaibów. To dla mnie po prostu ultra brawurowa rola. Nie kojarzę, żebym kiedyś tak się bawił tylko i wyłącznie za sprawą gry aktorskiej. Ten film warto obejrzeć tak na prawdę tylko dla Deppa (no i może urody koleżanki Knightley:) ). Nie przypomina mi się, żeby Hackman kiedykolwiek mnie w podobnym stopniu zachwycił. Szybko pozapominałem jego role. I tak jak ktoś już tu wspomniał, Depp kapitalnie potrafi się zmienić do roli, nie ma manier, każda rola jest inna, a o to chyba w tym fachu chodzi. Hackman wszędzie gra tak samo. Dobrze, ale tak samo. Depp za każdym razem jest inny i właśnie dlatego twierdzę, że jest lepszy - w końcu na tym polega aktorstwo. Ale to tylko subiektywna opinia.
Ja jestem wielką fanką Johnnego Deppa i uważam go za wspaniałego aktora, który załuguje na Oscara. Uważam też, że jest o wiele lepszy od Hackmana i innych aktórów, których wymienił założyciel tematu. Osoba nademną ślicznie ujęła zalety (i zdolności) Johnnego. Więc mi nie pozostaje nic innego niż zgodzić się. Z wyjątkiem wątku o Hackmanie. Mam nadzieję że nie pomieszałam za bardzo. :)
To jesteś w błędzie, mówisz tak tylko bo go uwielbiasz... Od nie dorasta im do pięt.
. Przecież to głupota każdy jest świetny ale każdemu pasuje kto inny..A jak już rzucasz tak wielkimi nazwiskami to chyba pominąłeś aktora o którym przez lata mówiło się że jest najlepszy Laurence Olivier http://www.filmweb.pl/person/Laurence+Olivier-41169 i chyba go nie ma w ogóle w rankingu Zerknij sobie ile osób na niego glosowało a ile na Deppa może to Ci coś rozjaśni że jak ktoś jest nieznany a był nawet najlepszym aktorem grał w Maratończyku świetna rola dentysty -sadysty http://www.filmweb.pl/film/Marato%C5%84czyk-1976-7547.To tak na marginesie nie żebyś nie miał racji ale ze tu chodzi o popularność a nie o faktyczne granie . Bo wtedy większość z wymiennych przez ciebie tez było by wywalonych i dano by jakiś buraków o których i tak nikt nic nie słyszał ale dajmy na to zrobili jakieś artystyczne gnioty. Co prawda lubię kino artystyczne ale ten portal zdobyła sensacja nie powiem bardzo dobra oraz raczej popularne produkcje. Wśród twórczości artystycznej pojawił by się zapewne Truposz z Deppem ale już nie konieczne męskie filmy z dobrymi aktorami. i tak dalej.
A co Pacino robi na pierwszym/drugim miejscu(oni z Robertem się zmieniają)?
Chryste. Siedzi sobie. Ale nie martw się, nie ma już czarno-białego zdjęcia, prawdopodobnie niedługo wywalą go z pierwszej dziesiątki :/
odp na twoje pytanie: jest zwyczajnie dużo bardziej popularny. Dla mnie Oldman powinien być nr1 i co z tego skoro nigdy nie będzie, bo większość osób nie docenia jego geniuszu? Shit happens i tyle.
Wiecie co, mam wrażenie, że ludzie ulegli, którzy interesują się filmem, mają swój własny ranking w głowie dopóki nie wejdą na filmweb i tu następuje KLIK! ERROR, ERROR! Coś się nie zgadza! No i tak naprawdę to takie tematy są wywołane kolizją. Ignorujmy je więc (wiem, że zaprzeczam sama sobie).
To proste :P. Depp jest aktorem młodego pokolenia, a jak wiemy z neta korzysta sporo młodzieży, która może nie znać takich aktorów tak zwanej "starej daty". No i jak aktor jest dla Ciebie kimś wielkim to nie przejmują cie jakiekolwiek rankingi. Ja uważam natomiast że Depp jest wyśmienitym aktorem, pasującym do niemal każdej roli. I podziwiam go szczególnie za "Piratów".
To tylko taka przenośnia była, miałam na myśli to, że dla dzisiejszej młodzieży będzie on bardziej znany, bo gra w filmach, które ona ogląda. I tyle.
Ale on był zawsze znany od koszmarnego koszmaru znaczy się He, he,he.:) Ale nie ma w tym nic złego że zrobił coś innego.:)
qwa zgadzam sie jest za wysoko mowicie ze ma talent co co powiecie o hoffmanie albo i nicholsonie gdzie sa nizej albo kevinei spacey ,to jest ranking na najlepszego aktora a nie najbardziej ulubionego. Pewnie wiekszosc glosow na niego dala plec zenska ale no coz daje johnowi ogolnie 6 jest dobrym aktorem nie mowie ze nie ale do takich gwiazd co napisalem czesniej nie dorasta im do piet. A nie mowie o aktorach co grali a latach 50-60 filamch i 70
takich jak kirk doiglas czy gary cooper ktory mial 3 oscary