Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 436 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

fdggfgfgr

użytkownik usunięty

Przyszly no. 1 Filmwebu Za kilkanascie/kilkadziesiat lat jak De Niro , Pacino czy inni umra . Depp bedzie dzierzyc pierwsza lokate w rankingu . O takim Brando , Newmanie czy Redfordzie ludzie juz zapomnieli . To samo czeka De nIro, HoPkInsa czy Freemana . Przykre ale prawdziwe .

użytkownik usunięty

A Ty co? Nostradamus II, Cz królowa Saba? Gwarantuję Ci, że długo o nich nie zapomną. Mimo wszystko- fanka Johnnego (ale nie tylko).

użytkownik usunięty

Nawet w jego pokoleniu jest mnostwo lepszych aktorow Crowe Pitt , Di Caprio , Carrey , , Phoenix , ,, Damon , , Cruise , Bale , Bardem itp . Depp jest dobry ale to wszystko . Na pewno nie lepszy od De Niro ani Crowe'a , Washingtona , Newmana i wielu innych ktorych wyprzedzil . w rankingu

użytkownik usunięty

to jest ranking popularnosci, a nie umiejetnosci aktorskich.
nigdzie nie napisalam, ze depp jest lepszy, a zwlaszcza od de niro.
przede wszystkim, stanelam w obronie brando, newmana, hopkisa i redforda (co nie zmienia faktu, ze oprocz tych wymienionych, deppa tez lubie).
to ty napisales, ze ludzie o nich zapomna, a ja uwazam, ze wrecz przeciwnie - o nich nie da sie zapomniec, wiec nie jest to przykre, ani prawdziwe. pzdr.

depp to cienias a co mi tam zmniejszę mu ocenę z pięciu na "jeden "

użytkownik usunięty
lotr12345

zrob to. z pewnoscia poprawi ci sie samopoczucie.

Jakby nie popularne u dzieciaków filmy Burtona to by o nim chyba nikt nie wiedział:P
Próbowałem się przekonać do filmów Burtona ale po katuszach koszmarnej Alicji i miernego Sleepy Hollow muszę zrobić sobie przerwę z jego filmami.Oczywiście mam swoją teorie jak robi filmy Burton.

Marcinekk

Aktora takiego jak Depp to można było by pewnie na ulicy znalesc.A najsmutniejsze w świecie jest to że aktor tak przeciętny zarabia sobie miliony na swoje konto,no i ja się pytam za co ? za granie zwykłego amanta ? nie to że jestem zazdrosny bo wcale tak nie jest.Aktor wybitny powinien otrzymywać większe pieniądz ale widać ze teraz to liczy się tylko wystąpić przed kamerą,być oszustem,zarobić pieniądze i spieprzyć do swojej nory.

użytkownik usunięty
Patologia546

Czy mógłbyś wymienić filmy, w których grał role "zwykłego amanta"?
"Aktor wybitny powinien otrzymywać większe pieniądz ale widać ze teraz to liczy się tylko wystąpić przed kamerą,być oszustem,zarobić pieniądze i spieprzyć do swojej nory". Można wiedzieć, co autor posta miał na myśli?

A miałem na myśli to że pan Depp jest aktorem dość przecietnym i rzadko zagra coś naprawdę dobrego i tak bierze duża kasę jak większość w dzisiejszych czasach przereklamowanych aktorów.Jack Sparrow to jedna z lepszych ról Deppa no i w Las Vegas Parano grał nieźle.Jak przychodzi grać w jakimś poważnym filmie to Deppa tam praktycznie nie ma taka jest niestety prawda.

użytkownik usunięty
Marcinekk

Marcinku, nie piernicz. W jego całej filmografii, nie znajdziesz nawet 10 filmów w reżyserii Burtona. Sprawdź to sobie, bo nie chce mi się liczyć. Obejrzałam ponad 30, w tym chyba tylko 5 lub 6 Tima i z pewnością nie pokusiłabym się o ocenę gry aktorskiej JD tylko przez pryzmat Burton'owskich produkcji. Zrób sobie przerwę i wróć do Deppa, ale nie w filmach reżysera, za którym nie przepadasz.

akurat sleepy hollow jest swietne

użytkownik usunięty
DonVitoCorleone

Już o tym pisałeś, o ile dobrze pamiętam. Niestety, nie przepadam za horrorami. Nawet nie pamiętam, jaką dałam mu ocenę. Na pewno nie więcej niż 5-6.

DonVitoCorleone

zle podpisalem-mialo byc do marcinka. swoja droga szkoda, bo swietny. nawet depp nie psuje

użytkownik usunięty
DonVitoCorleone

czemu 'szkoda'?

bo jakbys horrory lubila to moze by ci sie spodobal

Dobrze mamo;)

użytkownik usunięty

naprawdę jego aktorstwo jest tak nijakie i jednowymiarowe że myślę iż jeden to będzie sprawiedliwa ocena

lotr12345

Nie no bez przesady;p

użytkownik usunięty
lotr12345

Ja nie nazwałabym jego aktorstwa jednowymiarowym i nijakim. Mam nadzieję, że udało Ci się obejrzeć sporo filmów z jego udziałem (nie tylko Burtona) i nie oceniasz jego gry na postawie kilku produkcji.

20 i starczy

próbowałem jeszcze obejrzeć golibrodę ale nie mogłem znieść tego "dzieła" i roli Deppa

lotr12345

ja właśnie oglądam golibrodę ale coś mi się zdaje że to jak zwykle wyjdzie...:D napisze jak skończe;p

Marcinekk

zwłaszcza kiedy próbuje śpiewać

lotr12345

I niestety...kolejny film Burtona którego się nie da oglądać i do tego po raz kolejny muszę oglądać krew która wygląda jak lekko zagęszczony sok z pomidorów z dodatkiem śmietany... 4/10 za tego golibrodę, plus tutaj to scenografia i w tym przypadku depp...

Marcinekk

Jedyny film, który był "w miarę" z Deppem, to "Dziewiąte Wrota". Jest to najwyżej oceniony przeze mnie film z Deppem (3/10), ale to bardziej za sprawą Polańskiego i Kilara, bo to oni postarali się o ten klimat, choć książkę czytało się równie przyjemnie.

Dziadek_bez_dowodu

Wrota mi się podobały bardzo pamiętam akurat

Marcinekk

Pomijając zakończenie. Za nie odjąłem -5 punktów w ocenie ogólnej. Polański mógł wybrać to książkowe, było... subtelniejsze.

Dziadek_bez_dowodu

Widzę że oceniasz bardzo restrykcyjnie^^ ale to już kwestia indywidualna hehe

użytkownik usunięty
Dziadek_bez_dowodu

mam wrazenie ze obaj z lotrem z zalozenia zanizacie ocene filmu bez wzgledu na jego wartosc jesli tylko w obsadzie pojawi sie depp.

czytając to forum,też zwróciłam na to uwagę.

nie .
co gryzie Gilberta to poruszający film -ma wysoką ocenę 8
Depp nie zagrał w filmie ,który mógłbym ocenić tak jak Czas Apokalipsy czy Amadeusza

użytkownik usunięty
lotr12345

gilbert i amadeusz - 9 pluton tez.
czas - 10

pluton 7 jedynie dobry film widziałem wiele lepszych tez o Wietnamie

lotr12345

jakie? oprocz lowcy jeleni bo ten dobrze znam. rambo tez ok ale 9. czas mi sie tak nie podobal, ogl2 razy. dzieki z gory za pozycje

DonVitoCorleone

Czas jest kinem wielkim ,najlepszym filmem Coppoli (lepszym niż Ojciec)
Łowca Jeleni ,Full Metal Jacket , to te o Wietnamie a ogólnie z kina wojennego to cała masa -ścieżki chwały ,Patton ,Cienka Czerwona Linia,Most na rzece Kwai ........

lotr12345

lepszym niz ojciec? to juz tylko i wylacznie twoja opinia. nie widzialem tylko sciezek chwaly z tych co wymieniles. moja 3 to narazie 1 lowca jeleni, 2 pluton, 3 cienka cz linia.

DonVitoCorleone

tak jest najambitniejszym dziełem Coppoli obok Rozmowy

DonVitoCorleone

i to opinia wielu

lotr12345

ale nie moja. nie ogl rozmowy. a czas do mnie nie przemawia, wiec lowca jeleni czy pluton, ktore owszem, sa dla mnie lepsze.

DonVitoCorleone

spoko rozumiem i szanuje Twój gust ,tez lubię łowcę jeleni

Mam wrażenie, że Wy - wszyscy fani Deppa zawyżacie ocenę filmu bez względu na jego wartość jeśli tylko w obsadzie pojawi się Depp.
I dlatego my - jak już pisałem - dbamy o równowagę. Buehehe.

użytkownik usunięty
Dziadek_bez_dowodu

jestem fanka kilku aktorow nie jednego choc przyznaje ze mam slabosc do de niro. staram sie oceniac ich gre obiektywnie na podstawie wszystkich obejrzanych filmow z ich udzialem. nigdy nie zawyzalam oceny filmu kierujac sie jego obsada czy tez bez wzgledu na wartosc.
srednia moich ocen z udzialem jd wg fw to 6,5 na 34 obejrzane. zadnego nie ocenilam na 10 dwa na 9 dwa na 8 pozostale oceny nizsze sa tez oceny 3 i 4 .
pisalam o tym juz wczesniej. teraz to sprawdzilam zeby podac ci konkretny wynik a nie zblizony.
w przeciwienstwie do twojego sposobu oceniania moja skala ocen nie ogranicza sie do jedynki i dziesiatki.

nie zawyzasz ocenu filmu ze wzgledu na jego wartosc? hm ciekawe

użytkownik usunięty
DonVitoCorleone

czy tak trudno bylo wpasc na to ze powinno byc: 'bez wzgledu na NISKA wartosc'? przepraszam czesto pisze z doskoku i w pospiechu.
life pewnie sie domyslil bo tego nie skomentowal.

pewnie tak. to ja sory za mala bystrosc (wczorajszego dnia)

użytkownik usunięty
DonVitoCorleone

rozumiem ze dzis z twoja bystroscia wszystko w porzadku.

Jak Wam się nie podobają 10 i 1, to mogę się ograniczyć tylko do jedynek. Żaden problem...

użytkownik usunięty
Dziadek_bez_dowodu

mozesz sie ograniczyc. dla mnie to tez nie bedzie problemem. gdybys potrzebowal pomocy to daj znac.

marzyciel dobry dałem 7 i ulubione
ładny film o dorosłych którzy potrafią odnaleźć w sobie dziecięcą wrażliwość
no i Depp nawet dobrze zagrał