Przyszly no. 1 Filmwebu Za kilkanascie/kilkadziesiat lat jak De Niro , Pacino czy inni umra . Depp bedzie dzierzyc pierwsza lokate w rankingu . O takim Brando , Newmanie czy Redfordzie ludzie juz zapomnieli . To samo czeka De nIro, HoPkInsa czy Freemana . Przykre ale prawdziwe .
A Ty co? Nostradamus II, Cz królowa Saba? Gwarantuję Ci, że długo o nich nie zapomną. Mimo wszystko- fanka Johnnego (ale nie tylko).
Nawet w jego pokoleniu jest mnostwo lepszych aktorow Crowe Pitt , Di Caprio , Carrey , , Phoenix , ,, Damon , , Cruise , Bale , Bardem itp . Depp jest dobry ale to wszystko . Na pewno nie lepszy od De Niro ani Crowe'a , Washingtona , Newmana i wielu innych ktorych wyprzedzil . w rankingu
to jest ranking popularnosci, a nie umiejetnosci aktorskich.
nigdzie nie napisalam, ze depp jest lepszy, a zwlaszcza od de niro.
przede wszystkim, stanelam w obronie brando, newmana, hopkisa i redforda (co nie zmienia faktu, ze oprocz tych wymienionych, deppa tez lubie).
to ty napisales, ze ludzie o nich zapomna, a ja uwazam, ze wrecz przeciwnie - o nich nie da sie zapomniec, wiec nie jest to przykre, ani prawdziwe. pzdr.
Jakby nie popularne u dzieciaków filmy Burtona to by o nim chyba nikt nie wiedział:P
Próbowałem się przekonać do filmów Burtona ale po katuszach koszmarnej Alicji i miernego Sleepy Hollow muszę zrobić sobie przerwę z jego filmami.Oczywiście mam swoją teorie jak robi filmy Burton.
Aktora takiego jak Depp to można było by pewnie na ulicy znalesc.A najsmutniejsze w świecie jest to że aktor tak przeciętny zarabia sobie miliony na swoje konto,no i ja się pytam za co ? za granie zwykłego amanta ? nie to że jestem zazdrosny bo wcale tak nie jest.Aktor wybitny powinien otrzymywać większe pieniądz ale widać ze teraz to liczy się tylko wystąpić przed kamerą,być oszustem,zarobić pieniądze i spieprzyć do swojej nory.
Czy mógłbyś wymienić filmy, w których grał role "zwykłego amanta"?
"Aktor wybitny powinien otrzymywać większe pieniądz ale widać ze teraz to liczy się tylko wystąpić przed kamerą,być oszustem,zarobić pieniądze i spieprzyć do swojej nory". Można wiedzieć, co autor posta miał na myśli?
A miałem na myśli to że pan Depp jest aktorem dość przecietnym i rzadko zagra coś naprawdę dobrego i tak bierze duża kasę jak większość w dzisiejszych czasach przereklamowanych aktorów.Jack Sparrow to jedna z lepszych ról Deppa no i w Las Vegas Parano grał nieźle.Jak przychodzi grać w jakimś poważnym filmie to Deppa tam praktycznie nie ma taka jest niestety prawda.
Marcinku, nie piernicz. W jego całej filmografii, nie znajdziesz nawet 10 filmów w reżyserii Burtona. Sprawdź to sobie, bo nie chce mi się liczyć. Obejrzałam ponad 30, w tym chyba tylko 5 lub 6 Tima i z pewnością nie pokusiłabym się o ocenę gry aktorskiej JD tylko przez pryzmat Burton'owskich produkcji. Zrób sobie przerwę i wróć do Deppa, ale nie w filmach reżysera, za którym nie przepadasz.
Już o tym pisałeś, o ile dobrze pamiętam. Niestety, nie przepadam za horrorami. Nawet nie pamiętam, jaką dałam mu ocenę. Na pewno nie więcej niż 5-6.
naprawdę jego aktorstwo jest tak nijakie i jednowymiarowe że myślę iż jeden to będzie sprawiedliwa ocena
Ja nie nazwałabym jego aktorstwa jednowymiarowym i nijakim. Mam nadzieję, że udało Ci się obejrzeć sporo filmów z jego udziałem (nie tylko Burtona) i nie oceniasz jego gry na postawie kilku produkcji.
ja właśnie oglądam golibrodę ale coś mi się zdaje że to jak zwykle wyjdzie...:D napisze jak skończe;p
I niestety...kolejny film Burtona którego się nie da oglądać i do tego po raz kolejny muszę oglądać krew która wygląda jak lekko zagęszczony sok z pomidorów z dodatkiem śmietany... 4/10 za tego golibrodę, plus tutaj to scenografia i w tym przypadku depp...
Jedyny film, który był "w miarę" z Deppem, to "Dziewiąte Wrota". Jest to najwyżej oceniony przeze mnie film z Deppem (3/10), ale to bardziej za sprawą Polańskiego i Kilara, bo to oni postarali się o ten klimat, choć książkę czytało się równie przyjemnie.
Pomijając zakończenie. Za nie odjąłem -5 punktów w ocenie ogólnej. Polański mógł wybrać to książkowe, było... subtelniejsze.
mam wrazenie ze obaj z lotrem z zalozenia zanizacie ocene filmu bez wzgledu na jego wartosc jesli tylko w obsadzie pojawi sie depp.
nie .
co gryzie Gilberta to poruszający film -ma wysoką ocenę 8
Depp nie zagrał w filmie ,który mógłbym ocenić tak jak Czas Apokalipsy czy Amadeusza
jakie? oprocz lowcy jeleni bo ten dobrze znam. rambo tez ok ale 9. czas mi sie tak nie podobal, ogl2 razy. dzieki z gory za pozycje
Czas jest kinem wielkim ,najlepszym filmem Coppoli (lepszym niż Ojciec)
Łowca Jeleni ,Full Metal Jacket , to te o Wietnamie a ogólnie z kina wojennego to cała masa -ścieżki chwały ,Patton ,Cienka Czerwona Linia,Most na rzece Kwai ........
lepszym niz ojciec? to juz tylko i wylacznie twoja opinia. nie widzialem tylko sciezek chwaly z tych co wymieniles. moja 3 to narazie 1 lowca jeleni, 2 pluton, 3 cienka cz linia.
ale nie moja. nie ogl rozmowy. a czas do mnie nie przemawia, wiec lowca jeleni czy pluton, ktore owszem, sa dla mnie lepsze.
Mam wrażenie, że Wy - wszyscy fani Deppa zawyżacie ocenę filmu bez względu na jego wartość jeśli tylko w obsadzie pojawi się Depp.
I dlatego my - jak już pisałem - dbamy o równowagę. Buehehe.
jestem fanka kilku aktorow nie jednego choc przyznaje ze mam slabosc do de niro. staram sie oceniac ich gre obiektywnie na podstawie wszystkich obejrzanych filmow z ich udzialem. nigdy nie zawyzalam oceny filmu kierujac sie jego obsada czy tez bez wzgledu na wartosc.
srednia moich ocen z udzialem jd wg fw to 6,5 na 34 obejrzane. zadnego nie ocenilam na 10 dwa na 9 dwa na 8 pozostale oceny nizsze sa tez oceny 3 i 4 .
pisalam o tym juz wczesniej. teraz to sprawdzilam zeby podac ci konkretny wynik a nie zblizony.
w przeciwienstwie do twojego sposobu oceniania moja skala ocen nie ogranicza sie do jedynki i dziesiatki.
czy tak trudno bylo wpasc na to ze powinno byc: 'bez wzgledu na NISKA wartosc'? przepraszam czesto pisze z doskoku i w pospiechu.
life pewnie sie domyslil bo tego nie skomentowal.
mozesz sie ograniczyc. dla mnie to tez nie bedzie problemem. gdybys potrzebowal pomocy to daj znac.