zrobmy sonde (pewnie taki post juz byl ale ja jestem nie od tak dawna na filmwebie:D) - ktora z kreacji Deppa podobala Wam sie najbardziej??? i dlaczego ta rola a nie inna nie pozwala wam o sobie zapomniec???
Edward
i Beny
obajs skryci i introwertyczni jak ja ....
oraz Corso czasmem czuje sie tak zgubiona jak on ...
pierwszy film jaki obejrzałam z Deppem (wiedząc, że to on) to Piraci. i dalej tak uważam, ze to jego najlepsza rola, za którą powinien dostać oscara.
kiedy jednak nie wiedziałam, ze w tym filmie gra depp (bo miałam jakieś 7-9 lat, to oglądałam Edwarda Nożycorękiego i bardzo mi się ten film podobał, nie wiem nawet czy nie bardziej od piratów.
Marzyciel też był świetny i dziewiąte wrota.
pozdrawiam
Gosia
Ha! Cześć BezNickowa :), kiedyś założyłam tu podobny, ale nie taki sam temat :)
Więc piszę jeszcze raz:
Edward Nożycoręki- dokładnie z tego samego powodu co Chantal :|
Gilbert Grape- bo mieszkam w nuuuuudnym miejscu
"Edward
i Beny
obajs skryci i introwertyczni jak ja ...." - buahaha.. jakie to głębokie..;b.. piaskownica ;)
za rolę w Sleepy Hollow ( świetnie tam zagrał , nie zniechęciło go nawet że film jest... taki a nie inny ;p)
Za Nożycorękiego
Donnie Brasco
wlasnie sie Tyler mylisz bo to bylo glebokie (a na pewno glebsze niz twoj komentarz do tego)
wedlug mnie:
Odwazny (za kontrowersyjna moralnie role)
Marzyciel (za to "cos" co sprawie ze moge ogladac ten film bez konca)
no pewnie.. wysyłanie przez net wiadomości takich jak "jestem samotny" , "jestem zamknięty w sobie i tajemniczy" są tak "głębokie" ( i według mnie "Mądre") jak szukanie dziewczyny przez internet ;].. no ale cóż.. przecież mogę się mylić ... może ten post napisała bardzo smutna i załamana swoim życiem 14 letnia dziewczyna , dla której los okazał się naprawdę okropny ( bo tydzień temu zerwała z chłopakiem z którym była pare dni ;p ) ... no tak.. to są te poważne życiowe zakręty których moja głowa nigdy nie pojmie;p
Chantal (--- to nie jest atak na Ciebie ! pozdro
co do ostaniego wpisu sie nie zgodze
po 1 nie mam 14 lat
po drugie nie zewrałam z chłopakiem..
po trzecie niech ten odobnik poczytya troche Byrona
to poczuje jak łatwo mu sktryte uczucia wypływaja prez usta ...
( nie miej tego za złe...)
heh zauwazylam dziwna prawidlowosc - krytykujesz Tyler wszytsko co napisze na tym forum jakis kompleks???
Axel z 'Arizony', wnosi specyficzny klimat do filmu, który zresztą sam w sobie jest klimatyczny:] a poza tym to Jack Sparrow - za to, że wygląda jakby był naćpany:]
nie martw sie ten tyler to jakiś pojeb jest wszystki tylko krytykuje.
a zreszta do rzeczy:edward wymiata
wybacz , ale czy ja kiedy kolwiek Cię obraziłem ? bo chyba nigdy nie powiedziałem że jesteś zjebana czy cuś ;p pozatym nie krytykuję wszystkiego.. może oprócz takich szmat które mają takie przemiłe nastolatki na zdjęciach ( czyt .Avril ;] - oojj.. zaraz mnie ktoś objedzie ;p )
co to beznickowej.. nie mam komlepsków..a Ty ? ;)
źle zdanie skonstruowałem... miało z tego wyjść że avril to szmata ;p przecinków nie wtyknąłem .. wybaczcie;]
Wedlog mnie kazda rola Deppa ma coś w sobie ;) A głownie to chyba:
- Jack Sparrow! Należał się Oscar!
- Raphael(the brave) ślicznyh film i dobra rola.
Bez wątpienia Edward Nożycoręki. Postać charakterystyczna, która nie daje o sobie zapomnieć. Wzbudza litość, lęk, uważamy go za dziwaka, jednak widzimy jakąś część siebie w nim... tak, moim zdaniem to najlepsza jego rola:)
Piraci z karaibów (czekam na dalsze czesci):)
edward nozycoreki
jezdziec bez glowy
to chyba 3 moje ulubine:)
Uwielbiam Johnny'ego za Jeźdźca bez głowy - pierwszy film jaki z nim obejrzałam - zawaliście tam zagrał (te jego miny)! Niezły jest też w Piratach z Karaibów. No i najcudowniejszy i niepowtarzalny - w Marzycielu...Ten film mogę ogladać cały czas i zawsze mnie wzrusza.Nikt inny nie umiałby tak zagrać.
willy wonka - dziwny ach swietny
jack sparrow - tak samo jak wyzej
no i w czekoladzie - bosko wygladal
Edward - pierwszy flm z Deppem jaki obejzałam :D
Don Juan DeMarco - sexi że hej xD
Jack Sparrow - obleśny, perfidny, zabawny, ale zawsze sexi :P
no i w Marzycielu ździebko...
a w Charlim to miał trupio bladą twarz :P
Don Juan DeMarco, świetna rola w niegłośnym filmie, u boku Marlona Brando; kolejna introwertyczna postać żyjąca w czasach innych niż powinna.
Don Juan DeMarco super
ED Nożycoręki również
Jack Sparrow extra
Willy Wonka cudny
a tak w ogóle to kocham Johnnego Deppa i wszystkie jego role (nawet najmniejsze) są super!
...::::...JACK SPARROW...::::.... :) Uwielbiam Piratów i tą role... Oprócz tego niezapomniany Edward - chylę czoło przed mistrzem Burtonem...
Z ostatnich to chyba będą jeszcze Willy Wonka i Ichabod Crane... Ogólnie - bardzo, bardzo, bardzo lubię tego faceta i jego każdą rolę :D
Pozdrawiam - Kaileena
1.Las Vegas Parano jego najlepszy filmy duet z Del Toro poprostu bajka pelna geba sie otwiera widzialem ten film ze 100 razy :)
2.Donnie Brasco
3.Benny & Joon, Piraci ,Blow, Edwart Nozycoreki
4.Sekretne Okno, Z piekła Rodem , Jedziec bez Glowy
5.Cała reszta jego niezapomnianych filmów bo zły rol poprostu nie miał
Jedyna rola jego mnie nie przekonała to byl film Ed Wood , dla mnie meczarnia zanim przez ten film przebrnolem :( ratuj, moze mam pretensje do filmu a nie do gry aktorskiej to tyle :)
Najlepszy Edward Nożycoręki. Bezdyskusyjnie. Pierwszy film z jego udziałem, który obejrzałam, jeszcze jako dziecko i pamiętam to kolosalne wrażenie jakie na mnie wywarł.
Ale słabość też mam do Roux ("Czekolada")...
ohohoh... pomijając fakt, że wszystkie role Deppa były po prostu boskie, to Edward Nożycoręki, kapitan Jack Sparrow, Willy Wonka, Don Juan, w Sleepy Hollow, w Las Vegas Parano... oh dużo tego...
1-edward nożycoręki
2-marzyciel
3-p. z karaibów
4-sekretne okno
5-z piekła rodem
6-sleep hellow
(powiece moze mi, jaki miał tytuł taki film, z Depp'e i diCaprio?, no wypadł mi tytuł z głowy...był chyba najlepszy...)
1. co gryzie gilberta grape'a (i to tu grał z di caprio, który też odwaił kawał dobrej roboty... zresztą uważam, ze leo to bardzo dobry aktor, chociaz za nim nie przepadam)
- bo uważam, ze trudniej zagrać postać odrętwiałą, zamkniętą w sobie, etc, w taki sposób, żeby nie stalo sie to nudne (wyobrazacie sobie NUDNIE grającego deppa??!! bo ja nie jestem w stanie)
2. jack sparrow (komentarz chyba niepotrzbny)
3 i wszystkie inne, bo depp to geniusz
oj, w aviatorze sie absolutnie zakochałam;) leo+ blanchett+ muzyka shore'a... czego więcej do szczęścia? chyba tylko johny'ego...
moim zdanie, Shore, niebardzo popisał się swym talentem twórczym (po władcy pierścieni- sromotna klęska) do tego wykożysyał w jednej ze scen melodię "wiosny"(cztery pory roku) z Vivaldiego; jej, zawiodłem się.
Uhmmm, to już widzę, że Shore lubi "współpracować" z klasycznymi kompozytorami. W jego kompozycjach do filmu "Ed Wood" w pewnym momencie słyszałam kawałek "Jeziora łabędziego", ale to mu nie zaszkodziło, bo ścieżka dźwiękowa jest bardzo ciekawa.
Coz, mnie sie Depp zdecydowanie najbardziej podobal(chodzi o jego gre, bo to brzmi cokolwiek dziwnie:D) w Las Vegas Parano. Postac narkomana na wiecznym haju oddal tak genialne,ze to chyba,az niemozlwie,zeby nie byl grajac w odmiennym stanie swiadomosci:D